Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Panasonic SC-PMX9

Perfekt balance

Panasonic er ikke det første mærke, vi tænker på, når det gælder gode mini hi-fi-systemer, men den opfattelse måtte vi genoverveje efter at have hørt dette anlæg!

Skrevet af / 03/11/2014 - 05:00
Panasonic SC-PMX9
Audun Hage

Vi forbinder mest Panasonic med fjernsyn, video og fotoprodukter, der giver god kvalitet til en fornuftig pris. Deres lydprodukter har vi dog som regel kunnet styre vores begejstring over: Minianlæggene har ofte været præget af billige løsninger og er ikke altid nået op på siden af konkurrenterne. Men med dette anlæg har piben fået en anden lyd!

En flot finish i børstet aluminium giver sammen med højglanslakkerede højttalere et solidt kvalitetsindtryk. Mulighederne for at afspille musik er også mange: Ud over cd-afspiller er der indbygget dock til iPhone med understøttelse af det nye Lightning-stik. Anlægget understøtter også trådløs musikafspilning fra mobilen via Bluetooth og fra netværket via DLNA. I hvert tilfælde synes vi, at Panasonic-systemet var let at sætte op.

Lydkvalitet
Udseende og udstyr er alt sammen meget godt, men det var lydbilledet, der virkelig overraskede os. Lyden er nemlig mere spændende, livlig og fyldig, end vi havde ventet.

Vi startede med norske Thomas Dybdahl, og SC-PMX9 gengiver fint detaljerne i hans lavmælte, lyse vokal med masser af energi og klarhed, samtidig med at guitarklangen er imponerende fyldig. Den varme mellemtone får også svenske Lars Winnerbäcks stemme til at lyde realistisk. Og ikke nok med det: Stortrommen på Mark Knopflers “Privateering” slår med overbevisende kraft og tyngde, og gør anlægget meget medrivende at lytte til.

To diskanter pr. højttaler gengiver toppen af frekvensområdet mere kontrolleret og afbalanceret end flere af de andre testdeltagere. Dog ikke helt på niveau med de dyreste anlæg fra henholdsvis Marantz og NAD: Det krævende guitarspil fra svenske Melissa Horn mangler f.eks. lidt snert, og de lyseste klangfarver er noget afdæmpede. Melissas stemme kommer derimod rigtig godt frem.

Vi antager, at Panasonic har valgt en afrundet diskant for at gøre lytteoplevelsen mere behagelig og mindre afslørende over for dårlige indspilninger. Anlægget har også en bas-booster kaldet Dynamic Bass, som giver mere fylde i bassen ved lavere volumen. Ikke ligefrem hi-fi-korrekt, men det bidrager til et fyldigt og behageligt lydbillede ved civiliseret volumen.

Andet udstyr
En fjernbetjening kan styre alle funktioner, men en mere elegant måde er med Panasonics egne mobil-apps til iOS og Android.

Vi har testet Panasonic SC-PMX9 i en version uden DAB/DAB+. Der findes også en variant kaldet SC-PMX9DB, som er magen til, men også har DAB/DAB+.

Lyd & Billede mener

SC-PMX9 har god byggekvalitet, nem fjernbetjening og fine tilslutningsmuligheder. Lydgengivelsen er meget overbevisende med rig og fyldig bas, som får musikken til at swinge. Opløsning og detaljegrad i diskanten er ikke så fremtrædende som på de bedste, men giver alligevel en behagelig, afrundet lydsignatur.

Også i denne test:

6 trådløse mikroanlæg

NAD D3020 + Bowers & Wilkins 686 S2

Ægte hi-fi

NAD og Bowers & Wilkins giver ægte hi-fi-oplevelse med stor, luftig og neutral lyd.

Musikken præsenteres i et stort og opløst lydbillede, der til tider er en drøm at lytte til. Især stemmegengivelsen er fremragende med neutral klangbalance og et bredt stereoperspektiv.
Højttalerne skriger efter en endnu bedre forstærker. Det kan lyde lidt fladt og livløst, når man skruer op, og bassen har brug for mere kraft for at blive mere livlig. Bluetooth kan give udfald.
Læs hele testen

Marantz M-CR610 + Boston Acoustics A 25

Perfekt allround-anlæg

Spækket med funktioner og forbindelsesmuligheder og ikke mindst fantastisk lydkvalitet er det her klassens bedste anlæg.

Anlægget har rigtig god baskontrol og lyder sejt, når man spiller højt. Desuden er opløsningen god nok til at få overtonerne og nerven i musikken med. Føj hertil den lange udstyrsliste, og vi har en vinder.
Cd-receiveren fra Marantz kan parres med endnu bedre højttalere end Boston Acoustics A 25, som er dette anlægs svageste led.
Læs hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Fejlskud uden bas

Sony er i vælten for tiden med mange gode lyd- og billedprodukter. Desværre er dette minianlæg ikke et af dem …

Testens billigste anlæg har rigtig gode tilslutningsmuligheder. Med cd-afspiller, DAB-radio, USB og trådløs tilslutning er Sony-anlægget udrustet til lidt af hvert.
Generelt flad og uengagerende lyd uden nævneværdig bas gør, at vi hellere vil anbefale at lægge nogle ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Læs hele testen

Philips DS9830

Lækre lydskabninger

Philips’ højttalere med diskanten på en stilk er et stiligt alternativ til traditionelle minianlæg. Men de koster også.

Philips DS9830 er både sjove at se på og medrivende at lytte til. De giver en varm, fyldig lyd med masser af bas, god stemmegengivelse og et åbent, præcist lydbillede. Med AirPlay og Spotify Connect får man nem adgang til en verden af musik.
Prisen er høj, og lyden har sine begrænsninger. Det kan let komme til at lyde lidt hårdt og stresset, hvis man fristes til at spille for højt. Uden indbygget radio eller cd kræver det, at man har en mobil eller computer som kilde.
Læs hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bag lydpulten er hyggestunden garanteret.

Musikken lyder varm og fyldig, uden at bassen bliver træg af den grund. Her er god snert, og Yamaha forfører med frodige vokaler og naturlig klang. DAB-radio og cd-afspiller trækker op.
Vi kunne godt tænke os lidt flere kræfter, så man kunne spille højere, før det begynder at skurre. Desuden er lydbilledet ikke så luftigt som på de bedste, og dybbassen er selvfølgelig begrænset.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Sonos-killeren

Trådløst kraftværk

Har aldrig været bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D lyder som klasse A

Ekstremt vellydende (og lidt underlig) musikstreamer

Kraftigere lyd, end man skulle tro

Referencelyd i premium-klassen

Find CD-samlingen frem igen

Sensationelt godt køb

Charmerende kassetteafspiller

Lydkort sender din high-end DAC på pension

Scroll to Top