: GoPro Hero HD

Den hårdføre plastichelt

Lad det være sagt med det samme. Dette kamera egner sig ikke til at filme fætters konfirmation eller til at tage billederne af hele den pukkelryggede! GoPro Hero HD er i den grad et action-kamera, som teknikforskrækkede personager bør passe på med at smide 2.400 kroner efter.
Lyd & Billede mener
Lille og let Kan filme overalt Yderst hårdført
Besværlig indstilling Lidt dyrt Ingen lydoptagelse, når kameraet er i den vandtætte boks
Specifikationer
 • Mål: 42 x 60 x 30 mm
 • Vægt: 94 g, 167 g med beskyttelseskasse
 • Video: 960p = 1280 × 960 pixels (4:3), 30 billeder/sek.,
 • 720p = 1280 × 720 pixels (16:9), 30 billeder/sek.,
 • WVGA = 848 × 480 pixels (16:9), 60 billeder/sek.
 • Format: H.264 MPEG4 (.mp4)
 • Audio: indbygget mono-mikrofon
 • Kamera: 5 megapixel
 • Sekvensoptagelse med 2, 5, 10, 30 eller 60 sekunders mellemrum
 • Hukommelse: SD-kort op til 32 GB
 • Batteri: 1100 mAh – op til 2,5 timer
 • Forbindelser: USB 2.0, HDTV-stik, minijack til lyd
 • Ekstraudstyr: Diverse remme, seler, bøjler og klemmer samt vand- og stødsikkert plastic-etui

 

Annonce
Annonce
forfatter

Kameraet har ingen flash, der er ingen zoom-muligheder, og der er ingen farveskærm med indstillingsmuligheder på bagsiden – der er ikke engang mulighed for at kigge i en søger, så man har en fornemmelse af, hvad man filmer.
Listen over specifikationer er ret kort, men tag ikke fejl af dette fede kamera, der på alle måder gerne vil gå med gennem ild og vand. Udstyret med to knapper og et minimalt LCD-display skal man lige en tur i den gamle skole, når man skal sætte kameraet op til enten at tage almindelige fotografier, kontinuerlige skud eller optage video. Men så er man også klar!

Videodelen rykker
Videodelen er klart den mest interessante, og der er fem forskellige optage-indstillinger, som hver gør sig godt, når kameraet er spændt fast på min hjelm, når det sidder på styret på min mountainbike, eller når det er monteret på min brystkasse. Det trækker lidt ned, at man ikke kan komme i gang uden at have foldet instruktionsbogen ud, men efter et kvarters terperi af indstillingerne – som også spænder over optagekvaliteter, der går fra en opløsning på 848 x 480 til 1080p Fuld HD – var jeg klar til at starte karrieren som action-fotograf.

Ingen begrænsninger
Mens der er skruet ned for de design- og brugermæssige features, så har folkene bag GoPro Hero HD givet den fuld gas på ekstraudstyrs-fronten. Jeg kan montere det meget lille kamera, der er placeret i den vand- og stødsikre plastboks, overalt!
Jeg prøvede brystselen, hjelmmonteringen og styrklemmen, men det er også muligt at klæbe kameraet fast på kølerhjelmen, ligesom man kan købe ekstraudstyr, så kameraet kan komme op at hænge i linerne over en kitesurfer. GENIALT!
Optagevinklen breder sig over maksimale 170 grader, og dermed betyder det ikke ret meget, at der ikke er nogen søger til at orientere sig med. Jeg fanger det hele!

Kameraet kan optage med ”one touch,” så det starter optagelserne, i det øjeblik jeg tænder for kameraet. Smart og særdeles anvendeligt, når det hele går lidt stærkt på gokart-banen eller på mountainbiken.
Stort minus er den manglende lyd. Har man kameraet placeret i boksen, slipper ingen lyd igennem, og du kan lige så godt begynde at lede efter noget musik, som skal ligge ind over de tavse action-optagelser.

Konklusion
Hvis du mest vil tage flotte action-billeder, og kun en gang imellem vil optage video, så gå opsøg din lokale foto-pusher. Vil du lave sjove og udfordrende action-videoer, der i højere grad handler om action end om æstetik, så er GoPro Hero HD kameraet for dig.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.