Apple Watch Series 3

Hurtigere og smartere

Det nye Apple Watch har bedre ydelse og længere batteritid, men vi må vente på den opkoblede model.
Oktober 2017Apple Watch Series 3
Lyd & Billede mener
Mærkbart hurtigere og med bedre batterilevetid. Højdemåler og bedre pulsmåling.
Vi må vente på 4G-modellen. Fås kun i aluminium.
Specifikationer

Skærm: 312 x 390 OLED, 1000 nit
Trådløst: Wi-Fi n, Bluetooth 4.2, GPS
Sensorer: Pulsmåler, accelerometer, gyroskop, højdemåler
Batteritid: 18 timer
Vandtæt: Ned til 50 m
Mål og vægt: 42 x 36 x 11,4 mm / 32 g
Web: apple.dk

forfatter

Apple Watch er ikke alene det suverænt bedst sælgende smart-ur, men også det bedst sælgende ur overhovedet. I hvert fald ifølge Apples egne tal.

Den første model var ikke helt nem i brug, havde problemer med batterilevetiden og kom i nogle latterligt dyre versioner. Men efterhånden som nye modeller er kommet til, er batterilevetiden blevet udmærket, manglende funktioner er introduceret, brugervenlighed er forbedret – og den nye model er faktisk billigere end den foregående.

Mens vi venter på 4G

Den store nyhed er, at der nu findes en model, som har egen 4G-forbindelse. Fordelene er indlysende, da man kan lade mobilen blive hjemme, når man f.eks. skal ud og løbe eller en tur på stranden. Men desværre må vi i Skandinavien indtil videre nøjes med modellen uden dette.

Det er ikke, fordi operatørerne mangler den relevante eSIM-teknologi; tværtimod var Telia tidligt ude med den. Vi gætter på, at det handler om, at man ikke har nået at certificere operatører i alle lande endnu.

Installationen kunde ikke være lettere. (Foto: Lyd & Billede)

Teknologiske opgraderinger

Indvendig skjuler der sig en ny processor, som er 70 procent hurtigere. At skifte mellem apps går stærkere end nogensinde, og navigation, som tidligere kunne trække uret ned i tempo, flyder nu jævnt.

Det mærkes nok bedst på oplevelsen af Apples stemmeassistent, Siri, som reagerer betydelig hurtigere på spørgsmål. Men frem for alt kan “hun” nu tale med dig ved hjælp af urets højttalere eller direkte i dine trådløse høretelefoner. Væsentlig mere sikkert, når man kører bil.

Annonce

Series 3 holdt længere end Series 2. (Foto: Lyd & Billede)

Ny er også den trådløse W2-chip, som giver 85 procent hurtigere Wi-Fi, men kun trækker halvt så meget strøm som før. Og det kan faktisk mærkes. Vi opladede den nye og den gamle model helt og brugte dem samtidig, indtil det gamle ur blinkede rødt, og her havde det nye ur stadig 50 procent batteri tilbage. Det kan ikke kun forklares med, at batteriet i det gamle er blevet sløvere.

Bedre til træning

En helt ny barometrisk højdemåler gør, at Apple Watch 3 kan holde styr på, hvor mange trappetrin du har taget i dagens løb. Den gør det også muligt for apps at måle f.eks. nedkørsel på ski.

Ligesom tidligere er uret vandtæt, og målingen af svømning er forbedret. Trænings-app’en understøtter nu også højintensiv intervaltræning. Og ligesom tidligere registrerer det, hvor meget du har stået op, bevæget dig og motioneret, i tre pædagogiske cirkler.

Kontinuerlig overvågning af puls og hjertetilstand. (Foto: Apple)

En mere omfattende nyhed er, at pulsmåleren nu måler din hjertefrekvens regelmæssigt hele dagen, ikke kun når du beder den om det. Den overvåger dine værdier og kan advare dig, hvis din puls er unormalt høj, eller hvis dit hjerte begynder at slå uregelmæssigt.

En genvej til pulsmåleren kan lægges direkte på urskiven for at få overblik over normalpuls, hvilepuls og puls under gang. Samme detaljerede information kan ses i den opdaterede Helse-app på iPhone.

Bløde værdier

Sammen med Apple Watch Series 3 kommer det nye operativsystem WatchOS 4. Som sædvanlig får vi også nye urskiver, hvoraf den mest praktiske er Siri, der viser relevant information, omtrent som Google Now.

Annonce

Hvis man bruger uret meget til træning, er der nye påmindelser og udfordringer. Det er også blevet lettere at vælge playlister, som synkroniseres til uret. Desuden har det bedre understøttelse af Apple Pay, når dette engang lanceres her.

Ny blød og justérbar rem. (Foto: Apple)

Som sædvanlig er der også mange nye remme. Mest interessant er måske Sport Loop, en blød nylonrem med velcrolukning, som er meget behagelig og velegnet til folk med følsom hud. Den fås også med spænde. Desuden har både læderremmene og sportsremmene fået nye farver.

Selve uret fås i sølv, guld eller rumgrå. Men modellen uden 4G kommer kun i aluminium, ikke i stål eller keramik som Edition-modellen.

Konklusion

Apple Watch Series 3 er som ventet hurtigere og har fået nye, smarte funktioner. Dets mere strømbesparende teknologier gør også, at batteriet holder længere. Og så sætter vi pris på den forbedrede pulsmåler og højdemåleren.

Annonce

Men den rigtig store nyhed, modellen med egen netforbindelse, så man kan lade mobilen blive derhjemme, kommer ikke på vores breddegrader endnu. Det betyder nok, at mange vil vente med et eventuelt køb, til den er tilgængelig.

Læs alle artikler i én uge for 19 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Læs også: