Search
Generic filters

: HP Envy x2

Vi er ikke misundelige

Hvor går grænsen mellem tablet og bærbar computer? Det er et svært spørgsmål, men sikkert er det, at der findes et hul midt imellem de to kategorier, som HP desværre er faldet i med Envy x2.

Lyd & Billede mener

Flot udført i børstet aluminium
Skærmen Både tastatur og hængsler giver sig og knager Mangler læser til hukommelseskort For dyr
 • Operativsystem: Windows 8
 • Skærm: 11,6", 1366 x 768 pixel
 • Processor: 1,8 GHz Intel Atom
 • Hukommelse: 2 GB
 • Lager: 64 GB SSD
 • Trådløst: 802.11n, Bluetooth
 • Tilslutning: 2 x USB 2.0, HDMI
 • Mål: 30,3 x 20,6 x 1,9 cm
 • Vægt: 700 g
 • Batteri: Op til 14 timer
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6999 kr

Det engelske ord “envy” betyder misundelse eller at misunde, og det er lige præcis den følelse, HP gerne vil udstråle med de mange produkter, som firmaet har navngivet Envy dit eller Envy dat. Således også denne virkelige hybrid mellem en tablet-computer og en bærbar. Og ved første øjekast er HP Envy x2 da også et lækkert produkt; fremstillet i børstet aluminium og udført i et lækkert, afrundet design.

Atomkraft
Og selve konceptet er købt. Det her er mere en tablet-computer, som kan gøre det ud for en bærbar, end omvendt (lidt ligesom ASUS’ Android-baserede Transformer Prime og Transformer Infinity tablets), og det hybride består i, at skærmen i virkeligheden er en tablet, som kan dockes på tastaturet, hvorved vi får fremtryllet en slags ultrabook. Men selv om x2 er baseret på Intels Atom-processor, så kører den stadig en fuld (32 bit) Windows 8 og kan dermed også køre alle de normale Windows-programmer. I modsætning til f.eks. Samsung Ativ Tab og Microsofts egen Surface-tablet, der kører Windows RT.

Men djævlen er i detaljen, som man siger, og man skal ikke kigge Envy x2 ret meget efter i sømmene, før irritationsmomenterne begynder at dukke op.

Dealbreaker
Aluminium til trods lægger vi bl.a. mærke til, at tastaturet knager og giver sig, når man skriver på det. Det samme gælder skærmen, som trods det meget kraftige hængsel giver sig og vipper frem og tilbage, når man holder den dockede bærbare i tastaturet.

Og så er der selve skærmen, der simpelthen er for ringe! At den er på blot 11,6 tommer, er ingen undskyldning for at nøjes med HD-opløsning, men okay, det er ikke nogen dealbreaker. Det er til gengæld de matte farver og det uskarpe billede. Selv almindelig skrift er pixeleret, og man bliver meget hurtigt træt i øjnene af at sidde med Envy x2. Det er simpelthen ikke godt nok.

Om det er en god idé at basere denne type enheder på Intels Atom-processorer, er vi heller ikke så sikre på. Ydelsen er – som vores benchmark-test viser med al ønskelig tydelighed – ikke noget at skrive hjem om. Og helt sikkert er det, at man ikke må tro, at HP Envy x2 kan gøre det ud for en primær computer. Man er nødt til at betragte den som en tablet med tastatur, og i den kategori findes der løsninger, som både er bedre og billigere!

Konklusion
HP Envy x2 havner mellem to stole. Den er for dyr til at være en ren tablet-computer, og som bærbar computer er den for langsom. Skærmen er under alle omstændigheder ikke tilfredsstillende med matte farver og et uskarpt billede. Hertil kommer et tastatur, der giver sig og knager, når man bruger det. Og i det hele taget et indtryk af halvdårlig byggekvalitet – det lækre aluminiumkabinet til trods.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Sony Vaio Duo 11 - Bedre held næste gang
  Sony Vaio Duo 11 er en fin hybridcomputer, men den skæmmes af små designfejl.
  Samsung Ativ Smart PC - Så smart er den heller ikke
  Samsung Ativ Smart PC er testens billigste computer. Og den føles også sådan.
  Lenovo IdeaPad Yoga - Hybridkongen
  Har man nogensinde set en computer, der kan vende vrangen ud på sig selv som Lenovo IdeaPad Yoga? Vi tror det ikke …
  ASUS Taichi - Forlæns og baglæns
  Denne maskine bør få dig til at spærre øjnene op. Den er ikke perfekt, men her er virkelig tænkt over, hvordan en computer kan gøres så hybrid som muligt.
  Dell XPS 12 - På alle tænkelige måder
  Dell XPS 12 var testens store overraskelse. Uden dikkedarer overhaler den alle konkurrenterne indenom og viser, hvordan det der med “hybrid” skal gøres.
  Acer Aspire S7 13,3" - Ikke så hybrid at det gør noget
  Her er en lækker og slank ultrabook tilsat en knivspids hybridfunktion. Den kunne godt have brugt en smule mere.

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  OnePlus 8T

  Vejl.pris 5399 kr Flagskib på slankekur

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus og Samsung

  Vejl.pris kr Nu skal DU udpege det bedste mobilkamera!

  Samsung Galaxy Z Fold 2

  Vejl.pris 15799 kr Tredje gang er lykkens gang

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!