Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

YouSees filmtjeneste går i luften i dag

YouSee åbner i dag onsdag for deres streaming-tjeneste YouBio, der byder på film og serier gratis frem til 1. februar.

Skrevet af / 05/12/2012 - 14:17
YouSees filmtjeneste går i luften i dag

Kampen om danskernes tv- og computerskærme bliver stadig mere blodig. Efter et mislykket forsøg torsdag i sidste uge, går YouSees streamingtjeneste YouBio i luften i dag onsdag.

I modsætning til konkurrenter som Netflix og ViaPlay, der typisk har givet nye kunder én gratis måned, bliver YouBio gratis helt frem til 1. februar.

YouBio er i første omgang en beta-version, men YouSee forventer, at det kun er en kort overgang.

– Der er ingen tvivl om, at der kommer til at være hård konkurrence. Nu er der jo mindst tre til fire store spillere, der har meldt deres ankomst. Så selvfølgelig bliver der kamp om kunderne, siger YouSees vicedirektør, Ulf Lund.

Også hos en af de direkte konkurrenter, ViaPlay, erkender direktør Niclas Ekdahl, at konkurrencen om de danske streamingkunder er høj lige nu.

– Men vi synes selvfølgelig, at det er spændende med nye aktører på markedet, siger Niclas Ekdahl.

Ud over de allerede nævnte satser en anden tv-distributør, Stofa, på at tage markedsandele med en ny tjeneste. Det sker formentlig i løbet af første kvartal næste år.

Kamp om indholdet
Den amerikanske tv-gigant HBO har allerede meldt ud, at man er meget tæt på at være klar med en stor dansk satsning. Hvornår den bliver lanceret er endnu uvist.

– Vi tror på, at vi skal vinde på at have det bedste indhold. Så gør det mindre, at vores tjeneste faktisk bliver 20 kroner dyrere end vores konkurrenters, siger Ulf Lund med henvisning til, at både Viaplay og Netflix tager 79 kroner om måneden for et abonnement, mens YouBio har tænkt sig at opkræve 99 kroner om måneden fra 1. februar.

Selv om ViaPlay altså er billigere end YouBio, så mener Niclas Ekdahl også, at kampen først og fremmest kommer til at dreje sig om indholdet.

– Det er vigtigt at forstå, at ViaPlay skiller sig meget ud fra de andre tjenester, siger Niclas Ekdahl.

Kommer på flere platforme
Ligesom Netflix og ViaPlay tilbyder YouBio film og tv-serier streamet via nettet. Og ligesom de to konkurrenter kan indholdet ses på mange forskellige platforme.

I første omgang kan man se YouBio på computeren samt på en særlig YouBio-boks, som gør det muligt at få indholdet direkte ind på stuealteret og på Apple-enheder som iPad og iPhone. YouSee regner med i løbet af januar også at have en løsning klar til Android-brugere.

Hvis man vælger boksløsningen, skal man dog være klar til at smide 495 kroner for selve boksen. Hvis man har for eksempel en iPad og det meget udbredte AppleTV, kan man dog også smide signalet over på fjernsynet den vej.

Til gengæld kan YouBio i modsætning til Netflix og Viaplay i første omgang ikke modtages på spillekonsoller som Xbox og Playstation 3.

– Det ville vi for så vidt meget gerne, men det kræver, at vi får indgået aftaler med Microsoft i USA og med Sonys europæiske hovedkontor, siger Ulf Lund.

YouSee har allerede forsøgt at indgå aftale med Microsoft, men foreløbig er den sag strandet i hovedkvarteret i Seattle.

– Vi vil meget gerne komme på spillekonsollerne, men det er ikke afgørende for os. Vi tror mere på vores egne tv-bokse, siger Ulf Lund.

/ritzau/

Her er streaming-tjenesterne
YouBio: Live-tv, film og tv-serier. On-demand filmleje af nye film. Pris: 99 kroner per måned. Gratis frem til 1. februar. Mulighed for at købe tv-boks, så du kan få tjenesten op på en almindelig fladskærm. Boksen koster 495 kroner.

Viaplay: Film, tv-serier og sport. Pris: 79 kroner om måneden uden sport – 199 kroner med sport. Gratis testmåned til nye brugere.

Netflix: Film og tv-serier. Pris: 79 kroner per måned – gratis testmåned til nye brugere.

TV2 Play: Live-tv, film og tv-serier. Pris: 119 kroner per måned for fem TV 2-kanaler live og on-demand. 189 kroner for alle TV 2-kanaler inklusive sport. 19 kroner for livekanaler uden sport og on-demand.

Stofa WebTV: Foreløbig forbeholdt Stofa-kunder, tilbydes bredt i løbet af første kvartal næste år. Indholder film og tv-serier samt on-demand filmleje af nye film. Detaljer præsenteres senere. Pris: 99 kroner per måned.

HBO: Lancering er foreløbig udskud på ubestemt tid. Tilbyder kendte amerikanske serier og film. Pris: 79 kroner per måned.

DR NU: Alle DR-kanaler samt mange programmer on-demand. Pris: Gratis.

Filmstriben: Bibliotekernes tjeneste tilbyder spille-, dokumentar- og kortfilm on-demand. Pris: Gratis.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top