Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Vil producere fem serier om året

Målet er at blive HBO hurtigere end HBO kan blive til Netflix.

Skrevet af / 30/01/2013 - 14:05
Vil producere fem serier om året

For få måneder siden skrev vi, at streaming-tjenesten Netflix er på vej med sin første, egenproducerede serie. Den hedder House of Cards og har den berømte skuespiller Kevin Spacey i hovedrollen. Serien bliver tilgængelig på Netflix i februar i år, og det gælder vel at mærke samtlige af seriens 13 afsnit. Ikke noget med at vente en uge for at se det næste afsnit. På Netflix kan du se det hele i træk, hvis du har de lyster.
hoc_box_art_1018121-359x505
Og nu tyder meget på, at House of Cards blot er en af de første blandt mange, kommende Netflix-producerede serier. Hidtil har Netflix blot været en streaming-tjeneste, som har distribueret andres indhold, men dét koncept er nemt at kopiere for indholdsudbyderne selv, hvilket på sigt kan gøre Netflix-tjenesten overflødig. Et godt eksempel er HBO Nordic, som startede op med en egen streaming-tjeneste i Skandinavien samtidig (næsten i hvert fald) med, at Netflix gik ind på markedet i Danmark, Norge og Sverige.

Så nu er det Netflix’ strategi at blive indholdsleverandør med egne serier og dermed forhindre de eksisterende indholdsudbydere i at gøre Netflix-tjenesten irrelevant. Det er nu firmaets erklærede strategi, siger Netflix-topchef, Ted Sarandos, til magasinet CQ i et langt interview.

”Målet er at blive til HBO hurtigere end HBO kan blive til os”, siger han og fastslår, at Netflix fremover i snit skal producere fem serier om året.

Og Netflix er allerede på vej med flere nye serier. I de kommende måneder efter premieren på House of Cards kommer vi blandt andet til at stifte bekendtskab med serier som Orange Is the New Black (af Jenji Kohan, skaberen af serien Weeds) om livet i et kvindefængsel, og derefter Hemlock Grove. Sidstnævnte serie er en horror/thriller-serie, som både handler om mord og varulve!

Eftersom der er tale om Netflix’ eget indhold, er det ret sandsynligt, at de nye serier også bliver tilgængelig for kunder hos den danske udgave af streaming-tjenesten.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top