TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Vil producere fem serier om året

Målet er at blive HBO hurtigere end HBO kan blive til Netflix.

forfatter
Publiceret 30/01/2013 - 14:05

For få måneder siden skrev vi, at streaming-tjenesten Netflix er på vej med sin første, egenproducerede serie. Den hedder House of Cards og har den berømte skuespiller Kevin Spacey i hovedrollen. Serien bliver tilgængelig på Netflix i februar i år, og det gælder vel at mærke samtlige af seriens 13 afsnit. Ikke noget med at vente en uge for at se det næste afsnit. På Netflix kan du se det hele i træk, hvis du har de lyster.
hoc_box_art_1018121-359x505
Og nu tyder meget på, at House of Cards blot er en af de første blandt mange, kommende Netflix-producerede serier. Hidtil har Netflix blot været en streaming-tjeneste, som har distribueret andres indhold, men dét koncept er nemt at kopiere for indholdsudbyderne selv, hvilket på sigt kan gøre Netflix-tjenesten overflødig. Et godt eksempel er HBO Nordic, som startede op med en egen streaming-tjeneste i Skandinavien samtidig (næsten i hvert fald) med, at Netflix gik ind på markedet i Danmark, Norge og Sverige.

Så nu er det Netflix’ strategi at blive indholdsleverandør med egne serier og dermed forhindre de eksisterende indholdsudbydere i at gøre Netflix-tjenesten irrelevant. Det er nu firmaets erklærede strategi, siger Netflix-topchef, Ted Sarandos, til magasinet CQ i et langt interview.

”Målet er at blive til HBO hurtigere end HBO kan blive til os”, siger han og fastslår, at Netflix fremover i snit skal producere fem serier om året.

Og Netflix er allerede på vej med flere nye serier. I de kommende måneder efter premieren på House of Cards kommer vi blandt andet til at stifte bekendtskab med serier som Orange Is the New Black (af Jenji Kohan, skaberen af serien Weeds) om livet i et kvindefængsel, og derefter Hemlock Grove. Sidstnævnte serie er en horror/thriller-serie, som både handler om mord og varulve!

Eftersom der er tale om Netflix’ eget indhold, er det ret sandsynligt, at de nye serier også bliver tilgængelig for kunder hos den danske udgave af streaming-tjenesten.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend