Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Verdens største LED-TV fra Sharp

60, 70 eller 80 tommer er tydeligvis ikke stort nok for Sharp, som nu kommer med et 90-tommers stort tv!

Skrevet af / 22/06/2012 - 12:28
Verdens største LED-TV fra Sharp

Sharp var først ude med at lancere et 70-tommer stort LED-TV (en skærm, vi også har testet med godt resultat). Så kom 80-tommeren, men Sharp nøjes ikke med det: Nu kommer japanerne med en ny topmodel, som de håber, skal sætte dem på landkortet en gang for alle….

LC-90LE745 har en skærmdiagonal på hele 90 tommer, som Sharp selv hævder, er ”planetens største tv”! Så har de glemt at regne Panasonics 100 og 150 tommers plasmaskærme med, men så længe vi holder os til LCD-baserede skærme, er de definitivt størst i øjeblikket.

For at holde det gigantiske billede skarpt og glidende, bruger Sharp-skærmen en opdateringsfrekvens på 100Hz, samt billedudjævningen AquoMotion 240 for at glatte bevægelserne ud. Begge dele er vigtige for at opnå brugbar billedkvalitet på en skærm af denne størrelse. Som sig hør og bør for en topmodel har skærmen også 3D med aktive briller og en række smart-funktioner om bord. Trods den enorme størrelse er tv´et ikke afskrækkende tungt, men med sine 64 kilo kræver det et solidt fæste, hvis du ønsker at vægmontere det. Og ikke mindst plads nok, da tv´et er 120 centimeter højt og 2 meter bredt!

Stort nok: Her ser du, hvor meget større 90 tommer er sammenlignet med en traditionel storskærm på 65 tommer (Kilde: displaywars.com)

Kun Full HD
Sharp har gjort det til en vane at fremvise store, ekstra højopløste 4K og 8K skærmprototyper på elektronikmesser, men i LC-90LE745´s tilfælde er der kun tale om en skærm med sædvanlig Full HD (1920 x 1080 pixels) opløsning. Lidt synd, for i denne størrelse kunne vi virkelig have haft brug for højere opløsning. De, der overvejer en skærm på denne størrelse, bør beregne en kiggeafstand på 5-6 meter for at undgå mønstre og synlige pixels.

Om gigantskærmen kommer til Danmark er foreløbigt usikkert, men den er til salg i USA nu for den nette sum af 11.000 dollar eller omkring 80.000 danske kroner inkluderet moms.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top