TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens største LED-TV fra Sharp

60, 70 eller 80 tommer er tydeligvis ikke stort nok for Sharp, som nu kommer med et 90-tommers stort tv!

forfatter
Publiceret 22/06/2012 - 12:28

Sharp var først ude med at lancere et 70-tommer stort LED-TV (en skærm, vi også har testet med godt resultat). Så kom 80-tommeren, men Sharp nøjes ikke med det: Nu kommer japanerne med en ny topmodel, som de håber, skal sætte dem på landkortet en gang for alle….

LC-90LE745 har en skærmdiagonal på hele 90 tommer, som Sharp selv hævder, er ”planetens største tv”! Så har de glemt at regne Panasonics 100 og 150 tommers plasmaskærme med, men så længe vi holder os til LCD-baserede skærme, er de definitivt størst i øjeblikket.

For at holde det gigantiske billede skarpt og glidende, bruger Sharp-skærmen en opdateringsfrekvens på 100Hz, samt billedudjævningen AquoMotion 240 for at glatte bevægelserne ud. Begge dele er vigtige for at opnå brugbar billedkvalitet på en skærm af denne størrelse. Som sig hør og bør for en topmodel har skærmen også 3D med aktive briller og en række smart-funktioner om bord. Trods den enorme størrelse er tv´et ikke afskrækkende tungt, men med sine 64 kilo kræver det et solidt fæste, hvis du ønsker at vægmontere det. Og ikke mindst plads nok, da tv´et er 120 centimeter højt og 2 meter bredt!

Stort nok: Her ser du, hvor meget større 90 tommer er sammenlignet med en traditionel storskærm på 65 tommer (Kilde: displaywars.com)

Kun Full HD
Sharp har gjort det til en vane at fremvise store, ekstra højopløste 4K og 8K skærmprototyper på elektronikmesser, men i LC-90LE745´s tilfælde er der kun tale om en skærm med sædvanlig Full HD (1920 x 1080 pixels) opløsning. Lidt synd, for i denne størrelse kunne vi virkelig have haft brug for højere opløsning. De, der overvejer en skærm på denne størrelse, bør beregne en kiggeafstand på 5-6 meter for at undgå mønstre og synlige pixels.

Om gigantskærmen kommer til Danmark er foreløbigt usikkert, men den er til salg i USA nu for den nette sum af 11.000 dollar eller omkring 80.000 danske kroner inkluderet moms.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend