Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Verdens første 4K OLED TV fra Sony

Tv-nyhederne i Las Vegas domineres af to fremadstormende teknologier: OLED og 4K. Med Sonys nye flagskib får man begge deler, i samme apparat!

Skrevet af / 09/01/2013 - 01:17
Verdens første 4K OLED TV fra Sony

4K og OLED har levet side om side de seneste to år, men hvis vi skal være helt ærlige, drejer det sig i begge tilfælde om kompromisser. De eftertragtede OLED-TV har indtil videre været begrænset til 55-tommers størrelse med fuld HD opløsning, mens de ultra højopløste UHD TV er baseret på almindelig LCD/LED panelteknik. Hvad hvis man vil have både i pose og i sæk?

Det bedste af to verdener
Sonys nye drømme tv giver os en forsmag på netop det, og hvordan det kan blive i fremtiden, når begge teknikker er modne nok. Mens flere producenter nu lancerer UHD TV, er dette det hidtil første, som også er baseret på OLED panelteknik, hvor den traditionelle LCD-matrice erstattes med et tyndt lag af organiske lysdioder.

Sony-skærmen er indtil videre en prototype, og de er meget hemmelighedsfulde, når det gælder specifikationer, lanceringstidspunkt og eventuel pris. Sikkert for at undgå at give forsamlingen et hjerteanfald – de havde allerede tabt mælet over billedkvaliteten, som Sony-skærmen kunne opvise. Dette er nok først og fremmest Sonys måde at vise muskler på, og at de fortsat kan være aktuelle i en stadig barskere elektronikhverdag.

Sony viser også mere ”opnåelige” skærme på CES-messen. Vi kommer tilbage med mere info om disse senere.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top