TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Verdens første 4K OLED TV fra Sony

Tv-nyhederne i Las Vegas domineres af to fremadstormende teknologier: OLED og 4K. Med Sonys nye flagskib får man begge deler, i samme apparat!

forfatter
Publiceret 09/01/2013 - 01:17

4K og OLED har levet side om side de seneste to år, men hvis vi skal være helt ærlige, drejer det sig i begge tilfælde om kompromisser. De eftertragtede OLED-TV har indtil videre været begrænset til 55-tommers størrelse med fuld HD opløsning, mens de ultra højopløste UHD TV er baseret på almindelig LCD/LED panelteknik. Hvad hvis man vil have både i pose og i sæk?

Det bedste af to verdener
Sonys nye drømme tv giver os en forsmag på netop det, og hvordan det kan blive i fremtiden, når begge teknikker er modne nok. Mens flere producenter nu lancerer UHD TV, er dette det hidtil første, som også er baseret på OLED panelteknik, hvor den traditionelle LCD-matrice erstattes med et tyndt lag af organiske lysdioder.

Sony-skærmen er indtil videre en prototype, og de er meget hemmelighedsfulde, når det gælder specifikationer, lanceringstidspunkt og eventuel pris. Sikkert for at undgå at give forsamlingen et hjerteanfald – de havde allerede tabt mælet over billedkvaliteten, som Sony-skærmen kunne opvise. Dette er nok først og fremmest Sonys måde at vise muskler på, og at de fortsat kan være aktuelle i en stadig barskere elektronikhverdag.

Sony viser også mere ”opnåelige” skærme på CES-messen. Vi kommer tilbage med mere info om disse senere.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend