Vågn op med LG’s motoriserede OLED-TV

LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
Annonce
Annonce
forfatter

LG er kendt for OLED-TV’er i mange størrelser, former og eksotiske varianter – fra det ultratynde Wallpaper OLED til det sammenrullelige Rollable OLED. Nu arbejder de på en ny OLED-variant: Ifølge det hollandske website Letsgodigital har LG for nylig patenteret et nyt TV, der kan gemmes af vejen, når man ikke bruger det.

Læs også
CES 2019: Sammenrullelig OLED fra LG [OPDATERET med video] På CES-messen i Las Vegas kundgjorde LG, at deres første sammenrullelige OLED-tv er klar til produktion. LG Signature OLED65R9 kan rulles helt eller delvist sammen, når det ikke er i brug!

Kan hæves og sænkes

Helt konkret drejer det sig om en ind- og udtrækkelig OLED-skærm, der er monteret i en slags kasse. Med andre ord ikke et fleksibelt OLED-panel, der kan rulles sammen, men snarere en mere konventionel OLED-skærm i “fast form” med et motoriseret ophæng. Det er sandsynligvis en meget enklere og omkostningseffektiv løsning end LG’s sammenrullelige OLED R1, som koster en lille formue.

(Foto: LG Display/Letsgodigital)

Hensigten er åbenbart noget af det samme, nemlig at skjule skærmen helt eller delvist, når den ikke er i brug. På billederne kan det se ud, som om LG forestiller sig et lille “vindue”, hvor skærmen kan vise udvalgt information – f.eks. klokkeslet.

Vi kan umiddelbart se for os, at sådan et OLED-V kunne være smart at have i soveværelset i fodenden af sengen. I så fald taler vi om en rimelig heftig clockradio!

OBS: TV’et er stadig på patentstadiet, og LG har endnu ikke annonceret noget officielt, færdigt produkt. LG Display har imidlertid vist denne prototype af en gennemsigtig OLED-variant, også den motoriseret:

Annonce

Kilde: Letsgodigital

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også

Panasonic introducerer flere spændende TV-modeller for 2021, deriblandt tre nye 48 tommers OLED-TV’er!
Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.
… og hvad tror du, 83-tommeren koster?
LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.