Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Vågn op med LG’s motoriserede OLED-TV

LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.

Skrevet af / 04/03/2021 - 09:35
Vågn op med LG’s motoriserede OLED-TV

LG er kendt for OLED-TV’er i mange størrelser, former og eksotiske varianter – fra det ultratynde Wallpaper OLED til det sammenrullelige Rollable OLED. Nu arbejder de på en ny OLED-variant: Ifølge det hollandske website Letsgodigital har LG for nylig patenteret et nyt TV, der kan gemmes af vejen, når man ikke bruger det.

Læs også CES 2019: Sammenrullelig OLED fra LG [OPDATERET med video] På CES-messen i Las Vegas kundgjorde LG, at deres første sammenrullelige OLED-tv er klar til produktion. LG Signature OLED65R9 kan rulles helt eller delvist sammen, når det ikke er i brug!

Kan hæves og sænkes

Helt konkret drejer det sig om en ind- og udtrækkelig OLED-skærm, der er monteret i en slags kasse. Med andre ord ikke et fleksibelt OLED-panel, der kan rulles sammen, men snarere en mere konventionel OLED-skærm i “fast form” med et motoriseret ophæng. Det er sandsynligvis en meget enklere og omkostningseffektiv løsning end LG’s sammenrullelige OLED R1, som koster en lille formue.

(Foto: LG Display/Letsgodigital)

Hensigten er åbenbart noget af det samme, nemlig at skjule skærmen helt eller delvist, når den ikke er i brug. På billederne kan det se ud, som om LG forestiller sig et lille “vindue”, hvor skærmen kan vise udvalgt information – f.eks. klokkeslet.

Vi kan umiddelbart se for os, at sådan et OLED-V kunne være smart at have i soveværelset i fodenden af sengen. I så fald taler vi om en rimelig heftig clockradio!

OBS: TV’et er stadig på patentstadiet, og LG har endnu ikke annonceret noget officielt, færdigt produkt. LG Display har imidlertid vist denne prototype af en gennemsigtig OLED-variant, også den motoriseret:

https://youtu.be/yK9Mgm6PjL0

Kilde: Letsgodigital

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

0
Scroll to Top