TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sonys 4K-tv i aktion

Vi har fået set nærmere på Sonys 84-tommer med en superhøje opløsning, og ja, vi er hooked!

forfatter
Publiceret 03/09/2012 - 08:52

TV-skærme med 4K opløsning er et af de store samtaleemner på IFA-messen, og selv om det er for tidligt at kalde det en trend, er der høj ”vil have” faktor over billedkvaliteten fra Sonys største og bedste TV.

Lyd & Billede/GEAR deltog på en ”workshop”, hvor Sony demonstrerede 4K-tv´et med både opskaleret Full HD såvel som ægte 4K-video.Blu-ray afspilleren var Sonys egen BDP-S790, mens 4K videoen blev afspillet fra en ”over middel” kraftig computer udstyret med 4K grafikkort og HDMI-udgang.

Sony-ingeniørerne starter seancen med at prale uhæmmet af den avancerede billedchip, X-reality 4K, som, hævder de, er afgørende for at opskalere almindelig Full HD (2K) op til strålende 4K kvalitet.

Og vi må give Sony-folkene ret, processen må siges at fungere overraskende godt.En af genistregerne med X-reality chipen er, at den er i stand til at genkende materiale, som oprindelig er skudt i 4K. Et Full HD billede med 4K ”ophav” indeholder nemlig flere detaljer (high frequency components) end billeder skudt med almindelig Full HD kameraer. Sony-chip’en analyserer billedet og bruger den ekstra information under opskaleringen.

Sony havde placeret to 4K-skærme ved siden af hinanden, hvor det ene kørte vaskeægte 4K-video, mens det andet kørte videooptagelse i Full HD kvalitet, som blev opskaleret til 4K med X-reality chip’en.Resultatet var imponerende: På 3 meters siddeafstand var det faktisk vanskeligt at se forskel mellem ægte og opskaleret 4K-materiale! Blu-ray filmen ”Eclipse”, som oprindelig er en 4K-produktion, fremstod med en billedkvalitet så knivskarp, at vi aldrig ville have gættet, at den stammer fra almindelig Blu-ray disc.

Selvfølgelig, når vi gik tæt på skærmen, var det let at se, at 4K-versionen havde langt flere og skarpere detaljer, men også den opskalerede version så meget imponerende ud.

Konklusionen må blive, at der er håb for 4K-skærmene, selv om adgang til ægte 4K videomateriale nok vil være sparsomt i de kommende år.

Ifølge Sony kan det derfor blive aktuelt at markedsføre Blu-ray film med stemplet ”4K mastered Blu-ray disc” for at fremhæve de film, som er optaget med 4K-kameraer, og derfor kan genskabes i bedst mulig kvalitet.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen er et luksus-TV Hvis du har en streng æstetisk sans - og vanvittig mange penge til at udleve den - kan C Seed N1 give dig et "usynligt" 165-tommers TV i stuen.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend