TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Slut med Panasonic plasma?

Skal vi tro rygterne fra Japan, tager Panasonic plasma-tv´erne ud af produktionen allerede næste år.

forfatter
Publiceret 22/03/2013 - 17:20

Er det noget fladskærms-krigen har vist os, så er det, at fladskærme er en dårlig forretning. Det måtte Pioneer smerteligt erfare, da de i 2009 lukkede tv-afdelingen permanent. I 2011 så Philips sig nød til at sælge tv-produktionen til TPV, hvor TPV sidder med 70 procent af aktierne.

Alle tv-producenterne har set røde tal i langt tid. Undtaget er dem, som klarer at tjene så gode penge på andre virksomheder, at de har råd til at opretholde tv-produktionen som en del af mærkevare opbygningen.

Nu rygtes det fra Japan, at Panasonic er næste selskab, der nedskalerer tv-produktionen kraftigt. Heller ikke Panasonic tjener penge på tv, med forventet omsætning i 2015 på under halvdelen af det, selskabet fik ind i 2009. Det forventes, at selskabet næste uge annoncerer starten på en treårsplan for nedtrapning af tv-virksomheden, som har suget penge ud af selskabet.

Forsvinder allerede næste år?
Det vil så være naturligt at starte med at lukke produktionen af plasma-paneler allerede næste år. Der vil højst sandsynligt ikke blive annonceres nye plasmamodeller næste år, og tidligere i år blev plasmafabrikken i Shanghai nedlagt. Plasma er det, som sælger dårligst på markedet, til trods for at flere af os på redaktionen mener, at teknologien pr. dags dato giver den bedste billedkvalitet på film.

Nedskalering af LCD-paneler
Panasonic kommer også til kraftigt at nedskalere produktionen af LCD-paneler. I løbet af året ventes det, at selskabet har indkøbt 70 procent af LCD-panelerne til deres tv-produktion fra andre, som for eksempel LG Display. Næste år kommer andelen af indkøbte paneler til at øges yderligere.

OLED
Den gode nyhed er, at Panasonic og Sony for tiden samarbejder om at udvikle OLED-teknologien. Så får vi at se, om den nye teknologi viser sig at være frugtbar for selskaberne.

Vi vender tilbage med mere information!

Kilde: Reuters

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend