TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhed

Samsung udskifter topledere og samler mobil og TV i fælles selskab

Samsung Electronics offentliggjorde tirsdag, at de udskifter alle deres administrerende direktører og vil skrumpe selskabet til to divisioner.

forfatter
Publiceret 07/12/2021 - 12:36

De nye selskaber i Samsung-koncernen skal fokusere på henholdsvis forbrugerelektronik og halvledere (semiconductors). Det sker med et overraskende greb, som angiveligt skal positionere den sydkoreanske elektronikgigant over for konkurrenterne i et stadig mere udfordrende globalt forretningslandskab.

The-Frame-Lifestyle-2-scaled_2 SamsungGalaxyZFold3_TOP_3
<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

 

Slår mobil, TV og forbrugerelektronik sammen

Mobil og TV/hjemmeelektronik har tidligere været adskilte virksomheder, men som en følge af omstruktureringen samles disse selskaber under en fælles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskab skal ledes af Han Jong-hee, også kendt som JH Han. Han er tidligere chef for Samsungs Visual Display Business og får en stor del af æren for den succes, Samsung har haft på TV-markedet med bl.a. produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke mindst designmodellen The Frame. Det populære ramme-TV har allerede rundet en million solgte eksemplarer i 2021.

Parallelt med sammenlægningen udnævnes også Kyung Kye-hyun (tidligere Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye division, som skal stå for halvledere og hukommelsesenheder.

JH-Han-IMG_4-e1638870252628_4 Kyung-Kye-hyun-Samsung_5
<
>
Tidligere TV-chef Han Jong-hee er den nye chef for Samsungs SET-division. (Foto: Samsung)

 

Ifølge Nikkei Asia er dette den første organisatoriske ændring, Samsung-lederen Lee Jae-yong har foretaget, siden han blev løsladt fra fænglet i august. Han blev benådet – i nationens interesse – efter at have afsonet 15 måneder for bestikkelser og underslæb. Lee er barnebarn af Samsungs grundlægger, Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes næppe dårlige resultater; Samsungs driftsresultat steg med 40 procent for de tre første kvartaler i år sammenlignet med 2020, bl.a. som følge af stigende efterspørgsel efter hukommelsesenheder og smartphones, skriver Nikkei Asia. Sammenlægningen betragtes mere som et forsøg på at styrke Samsung i konkurrencen mod nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, deriblandt Xiaomi.

Den nye chef for SET Division, Hang Jong-hee, skal efter planen holde en åbningstale under CES-messen i Las Vegas den 4. januar.

Kilde: Samsung-pressemeddelelse, Nikkei Asia

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fået et af årets mest omdiskuterede og længe ventede TV’er til test! Samsung S95B giver en meget imponerende billedkvalitet, men der er også plads til forbedring.
Vi tester den nye 2022-udgave af The Frame Årets version af Samsung The Frame ser endnu mere malerisk ud takket være en mere mat skærmoverflade. Det kan også vendes på højkant!
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend