Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Samsung udskifter topledere og samler mobil og TV i fælles selskab

Samsung Electronics offentliggjorde tirsdag, at de udskifter alle deres administrerende direktører og vil skrumpe selskabet til to divisioner.

Skrevet af / 07/12/2021 - 12:36
Samsung udskifter topledere og samler mobil og TV i fælles selskab

De nye selskaber i Samsung-koncernen skal fokusere på henholdsvis forbrugerelektronik og halvledere (semiconductors). Det sker med et overraskende greb, som angiveligt skal positionere den sydkoreanske elektronikgigant over for konkurrenterne i et stadig mere udfordrende globalt forretningslandskab.

The-Frame-Lifestyle-2-scaled_2 SamsungGalaxyZFold3_TOP_3
<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

 

Slår mobil, TV og forbrugerelektronik sammen

Mobil og TV/hjemmeelektronik har tidligere været adskilte virksomheder, men som en følge af omstruktureringen samles disse selskaber under en fælles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskab skal ledes af Han Jong-hee, også kendt som JH Han. Han er tidligere chef for Samsungs Visual Display Business og får en stor del af æren for den succes, Samsung har haft på TV-markedet med bl.a. produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke mindst designmodellen The Frame. Det populære ramme-TV har allerede rundet en million solgte eksemplarer i 2021.

Parallelt med sammenlægningen udnævnes også Kyung Kye-hyun (tidligere Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye division, som skal stå for halvledere og hukommelsesenheder.

JH-Han-IMG_4-e1638870252628_4 Kyung-Kye-hyun-Samsung_5
<
>
Tidligere TV-chef Han Jong-hee er den nye chef for Samsungs SET-division. (Foto: Samsung)

 

Ifølge Nikkei Asia er dette den første organisatoriske ændring, Samsung-lederen Lee Jae-yong har foretaget, siden han blev løsladt fra fænglet i august. Han blev benådet – i nationens interesse – efter at have afsonet 15 måneder for bestikkelser og underslæb. Lee er barnebarn af Samsungs grundlægger, Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes næppe dårlige resultater; Samsungs driftsresultat steg med 40 procent for de tre første kvartaler i år sammenlignet med 2020, bl.a. som følge af stigende efterspørgsel efter hukommelsesenheder og smartphones, skriver Nikkei Asia. Sammenlægningen betragtes mere som et forsøg på at styrke Samsung i konkurrencen mod nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, deriblandt Xiaomi.

Den nye chef for SET Division, Hang Jong-hee, skal efter planen holde en åbningstale under CES-messen i Las Vegas den 4. januar.

Kilde: Samsung-pressemeddelelse, Nikkei Asia

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top