TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sådan får du Ultra HD hjemme i stuen

Samsung og Netflix tester UHD-streaming, mens Sony antyder, at en ny 4K videoafspiller kan være på vej.

forfatter
Publiceret 14/01/2013 - 13:25

Messehallerne i Las Vegas vrimler med store og højopløste tv, og spørgsmålet på alles læber er: Hvornår får vi mulighed for at se et bredt udvalg af ordentligt 4K indhold hjemme i stuen?

Der findes ikke noget endeligt svar på det endnu, men de store brancheaktører er tydeligt motiveret for at få en løsning på plads, som kan give os glitrende UHD video så hurtigt som muligt, og måske allerede i løbet af et års tid.

NetflixAmerikanske Netflix er allerede en etableret aktør i streamingmarkedet. Nu er de så småt i gang med betatest af videostreaming i UHD format, baseret på den nye videokomprimeringsstandard HEVC (High Efficiency Video Coding/H.265), som støttes af Samsungs nye tv. Den nye standard skal være dobbelt så effektiv som dagens H.264/MPEG-4 standard og åbner for at streame video i UHD opløsning via internet.

Testningen er endnu på et tidligt stadium, og der er sparsomt med officiel information fra Netflix endnu.

Sony med 4K distribution
Sony meddelte på deres pressekonference, at også de arbejder med et online distributionssystem til 4K via nettet. Der blev ikke sagt så meget om, hvad det faktisk indebærer, men det er ikke usandsynligt, at Sony vil lancere deres egen streamingbaserede 4K videoafspiller, således som amerikanske RED allerede har gjort. Måske kommer det i form af en ny Playstation 4?Sonys nye topchef Kaz Hirai udtalte til netsiden The Verge, at han har større tro på, at 4K-filmene vil komme gennem et stik i væggen, end fra en opdateret Blu-ray standard.

I mellemtiden har Sony Pictures lanceret en håndfuld Blu-ray film med titlen Mastered in 4K. Det er film, som originalt er filmet og produceret i 4K til biografer, men nedskaleret til Full HD for at være kompatible med dagens Blu-ray Disc format. Disse film skal ifølge Sony være velegnede til igen at opskalere på en 4K/UHD skærm. Vi har selv set resultatet på et Sony 84” 4K tv på IFA-messen sidste år, og resultatet så lovende ud, men Sony Pictures har kun fem film klar indtil videre – The Amazing Spider-Man, Total Recall (2012), The Karate Kid (2010), Battle: Los Angeles, og The Other Guys — som alle hentes fra 4K masters.

Hidtil har det været stille fra Blu-ray Disc Association om, hvorvidt en ny ”UHD” BD-standard er på trapperne.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Er det her Samsungs bedste TV hidtil? Efterfølgeren til et af sidste års bedste TV’er har netop gæstet testbænken. Samsung QN95B har fået en række forbedringer, men samtidig er der et par ting, der ærgrer os lidt.
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend