Search
Generic filters

Philips 65OLED903 har lyd fra B&W

Philips antydede et samarbejde med Bowers & Wilkins tidligere i år. På IFA-messen fik vi resultatet at se – og høre!

Den nye topmodel OLED+ 903 er det første tv, der kan smykke sig med lyd fra Bowers & Wilkins. Philips er så stolte af det nye flagskib, at de endda har navngivet det OLED+ (!), hvor baggrunden skal være netop den ekstra dimension, som lyden giver.

Bowers & Wilkins burde ikke behøve nærmere præsentation for dem, der er interesseret i god lyd: Den engelske højttalerproducent fra Steyning har en lang meritliste fuld af kritikerroste lydprodukter, med alt fra små trådløse højttalere til kolosser som Nautilus 800 Diamond i sortimentet.

Et særskilt team hos B&W har arbejdet tæt sammen med Philips i udviklingen af de indbyggede højttalere. Da de fysiske dimensioner, forstærkerne og DSP’en allerede var på plads, har de koncentreret sig om valget af højttaler-enheder og EQ, hvor de tydeligvis har bidraget med meget knowhow. Og her er der brugt enheder af højere kvalitet, end man normalt set i et tv, inklusive en titanium diskant-dome og neodymmagneter. Basdelen er også gennemtænkt, idet en dedikeret aktiv bashøjttaler arbejder sammen med to passive enheder.

Philips/B&W-combo’en virkede også lovende ud fra den smule, vi fik at høre på IFA-messen. Vi blev præsenteret for filmklip (Blade Runner 2049) og musik (“Man in the Long Black Coat” af Bob Dylan), der begge gav et indtryk af god klarhed og taleforståelse.

Især diskanten, som lyder indelukket og gråt på de fleste tv’er, lød både frisk, udadstrålende og finkornet her. Mellemtonen kom også godt frem. Bassen var af den stramme og korrekte slags, og hverken tung eller træg. På den anden side kunne vi kunne godt have ønsket os lidt mere tryk på lydeffekterne, men det var altså kun en kort demo. Vi ser frem til at teste på egen hånd!

Der anvendes relativt avancerede højttaler-enheder i Philips OLED+ 903. (Foto: Audun Hage)

Forbedret OLED-panel og videochip

OLED+ 903 kommer selvfølgelig heller ikke tomhændet på billedfronten, snarere tværtimod. Med den nyeste generations OLED-panel er det udstyret til at levere imponerende farver og kontrast. Det er de mange konkurrenter, der anvender OLED-teknologi fra LG, også, men Philips hævder, at de har et es oppe i ærmet: En ny generation af den kraftige og avancerede billedprocessor P5!

Philips’ billedguru Danny Tack var som sædvanlig på plads for at demonstrere fortræffeligheden ved deres billedprocessering i forhold til konkurrenterne, og der er ingen tvivl om, at OLED903 imponerede. Skarpheden og dybdeperspektivet var til at tage og føle på, og bevægelserne var markant mere jævne end på de andre skærme.

Som sædvanlig skal den slags demonstrationer tages med et gran salt, men det så i hvert fald lovende ud; så må vi se, når vi får Philips-skærmen på testbænken.

En anden nyhed, Philips 65OLED803 (uden B&W-højttalere), er tilgængelig nu. (Foto: Audun Hage)

Philips OLED 803

Hvis du kan klare dig uden indbygget soundbar, kan lillebror OLED803 være et fornuftigt valg. Det deler platform med 903, men må nøjes med almindelige integrerede højttalere. Til gengæld har det en endnu mere minimalistisk fremtoning.

Begge modeller kommer i 55 og 65 tommers størrelse. Philips OLED+ 903 kommer i butikken senere på efteråret, og prisen er foreløbig ukendt. Philips OLED 803 er til salg nu.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.