Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Panasonic skruer ned for tv-produktionen

Panasonic vil reducere produktionen af LCD- og plasmaskærme fra næste år.

Skrevet af / 18/10/2012 - 10:28
Panasonic skruer ned for tv-produktionen

Panasonic laver nogle af de bedste tv på markedet, men i lighed med andre producenter kæmper de med dårlig lønsomhed. Panasonic øgede deres satsning på LED LCD-TV i 2011 og 2012, men det ser ikke ud til at have givet de ønskede resultater. De seneste fire år har tallene været røde for japanerne, og nu tager de hånd om at vende den negative udvikling.

Mindre egenproduktion
I første række vil Panasonic reducere deres egen produktion af LCD-paneler og i større grad hente paneler fra underleverandører. Panasonic bruger i dag LCD-paneler fra LG i deres billige tv-serier, og det er sandsynlig, at denne andel vil øges i de kommende år.

Panasonic selv vil i stedet øge produktionen af små, højopløste billedpaneler til smartphones og tablets. De har angivelig også være på frierfødder hos Apple og vist firmaet i Cupertino nye skærmprototyper i håb om at blive deres nye leverandør af skærme til iPad.

Hvad med plasma?
Det er indtil videre usikkert, hvad der vil ske med produktionen af plasmapaneler. Panasonics plasmaskærme er populære blandt film- og hjemmebiografentusiaster for deres specielt gode billedkvalitet, og modelserier som VT50 og ST50 er meget eftertragtede. Vi må se, om Panasonic vil fortsætte med at udvikle plasmateknologien indenfor high-end segmentet, eller om de gradvist vil udfase dem til fordel for moderne OLED-paneler.

Panasonics omkostningsbesparelser er ikke unikke i dagens marked. Philips, Sharp, Sony m.fl. har alle lavet lignende tiltag de seneste år for at øge lønsomheden indenfor tv-segmentet.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top