TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Panasonic skruer ned for tv-produktionen

Panasonic vil reducere produktionen af LCD- og plasmaskærme fra næste år.

forfatter
Publiceret 18/10/2012 - 10:28

Panasonic laver nogle af de bedste tv på markedet, men i lighed med andre producenter kæmper de med dårlig lønsomhed. Panasonic øgede deres satsning på LED LCD-TV i 2011 og 2012, men det ser ikke ud til at have givet de ønskede resultater. De seneste fire år har tallene været røde for japanerne, og nu tager de hånd om at vende den negative udvikling.

Mindre egenproduktion
I første række vil Panasonic reducere deres egen produktion af LCD-paneler og i større grad hente paneler fra underleverandører. Panasonic bruger i dag LCD-paneler fra LG i deres billige tv-serier, og det er sandsynlig, at denne andel vil øges i de kommende år.

Panasonic selv vil i stedet øge produktionen af små, højopløste billedpaneler til smartphones og tablets. De har angivelig også være på frierfødder hos Apple og vist firmaet i Cupertino nye skærmprototyper i håb om at blive deres nye leverandør af skærme til iPad.

Hvad med plasma?
Det er indtil videre usikkert, hvad der vil ske med produktionen af plasmapaneler. Panasonics plasmaskærme er populære blandt film- og hjemmebiografentusiaster for deres specielt gode billedkvalitet, og modelserier som VT50 og ST50 er meget eftertragtede. Vi må se, om Panasonic vil fortsætte med at udvikle plasmateknologien indenfor high-end segmentet, eller om de gradvist vil udfase dem til fordel for moderne OLED-paneler.

Panasonics omkostningsbesparelser er ikke unikke i dagens marked. Philips, Sharp, Sony m.fl. har alle lavet lignende tiltag de seneste år for at øge lønsomheden indenfor tv-segmentet.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend