Search
Generic filters

Nu kommer Sonys nye OLED-TV

Det nye A85 OLED fra Sony lover “enestående billeder og en altopslugende lydoplevelse”.

Sonys OLED-skærme kan hævdes at være blandt de mest stilrene TV’er på markedet. Med et ultratyndt OLED-panel fra LG kombineret med Sonys næsten usynlige højttalere har de opnået et lækkert resultat for både øjne og ører. Det var vores erfaring, da vi testede 2019-modellerne AG9 og AG8.

Nu er de nye 2020-modeller klar, og Sony bygger videre på samme vellykkede formel som sidst. Det nye OLED-TV A85 blev første gang vist frem under CES-messen i Las Vegas, men er nu klar til butikshylderne herhjemme.

Læs også 8K-LED og 4K-OLED fra Sony 8K til (lidt) lavere priser og 4K med 120 Hz-hastighed er på programmet i Las Vegas

Sony A85 OLED

Det nyeste OLED-TV fra Sony anvender ligesom forgængerne et 4K OLED-panel fra LG kombineret med Sonys egen patenterede billedprocessering. A85 er udstyret med monsterprocessoren X1 Ultimate, som vi tidligere kun har set i de dyreste high-end-modeller.

Sony-processoren har mange avancerede funktioner i værktøjskassen, deriblandt Pixel Contrast Booster, der forbedrer farver og kontrast, og ikke mindst X-Motion Clarity, der skal sørge for særdeles jævne og sømløse bevægelser. Sidstnævnte er det faktisk første gang, Sony bruger i et OLED-TV, så det skal blive spændende at tjekke ud, når vi får modellen til test.

Sony A85 understøtter både Dolby Vision HDR-video og Dolby Atmos-lydprocessering. Det kan også prale af Netflix Calibrated Mode, der tilbyder Netflix-indhold i studiekvalitet. Desuden er A85 IMAX Enhanced-certificeret, hvad det så betyder i praksis.

Sony A85 OLED. (Foto: Sony)

Usynlige højttalere

På højttalersiden finder vi som forventet Sonys Acoustic Surface Audio-løsning, hvor selve TV-skærmen bruges som højttaler. Såkaldte aktuatorer bag skærmen gør, at billedpanelet “svinger” i takt med lydsignalet, så lyden opleves, som om den kommer direkte fra billedet. Årets model har også fået to ekstra bashøjttalere på bagsiden for at give ekstra fylde til musik og lydeffekter.

Hvis du alligevel skulle få lyst til eksterne højttalere, er det rart at vide, at Sony-skærmen understøtter HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel) for højopløst lydoverførsel til Atmos-soundbars.

Derimod ser det ikke ud til, at A85 får fuldværdige HDMI 2.1-indgange. Det betyder bl.a., at gaming-relaterede funktioner som VRR (Variable Refresh Rate) og ALLM (Auto Low Latency Mode) glimrer ved deres fravær. Sony har imidlertid en high-end LCD-model (XH90) på vej, der understøtter disse funktioner.

Android TV

A8-serien er Android-TV’er (version 9, Pie) og har derfor Google Assistant stemmestyring og Chromecast indbygget, som giver brugerne let adgang til indhold, tjenester og deling via enheder. Sony-skærmen understøtter også Apple AirPlay og kan streame film, musik, spil og billeder til TV’et fra iOS-enheder.

Sony A85 OLED bliver tilgængeligt i maj/juni og kommer i 65 og 55 tommers skærmstørrelse.

Vejledende priser:

Sony KD-55A85 (55″): 16.000 kr.

Sony KD-65A85 (65″): 24.000 kr.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.