Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

LG og Bang & Olufsen præsenterer luksus-TV

Denne sværvægter fra LG vil sikkert gå "rent ind" hos oliesheiker og nyrige fotboldspillere.

Skrevet af / 22/08/2023 - 12:18
LG og Bang & Olufsen præsenterer luksus-TV

LG og Bang & Olufsen er velkendte producenter inden for TV’er og high-end lyd. Nu har de lagt hovederne sammen for at udklække et af de mest ekstravagante fjernsyn nogensinde. Produktet hedder LG MAGNIT, og opskriften virker ganske simpel: Du kombinerer bare LGs vildeste TV-skærm med B&Os sejeste højtalere!

LG MAGNIT TV-skærmen måler 136 tommer og bruger et avanceret MicroLED-panel med 4K-opløsning og 120Hz. Lyden kommer fra B&Os flagskibshøjttalere Beolab 90. (Foto: LG)

LG MAGNIT med MicroLED-teknologi

MicroLED er en forholdsvis ny skærmteknologi, der minder lidt om OLED, da den har “selvlysende” egenskaber uden behov for LCD-panel og baggrundsbelysning. Men i stedet for at bruge organiske LED’er, bruger den små, ikke-organiske LED’er, der potentielt kan være meget lysere end OLED – op til 2.000 nits, ifølge LG. MicroLED-skærmen har desuden en mat belægning, der forhindrer refleksioner fra omgivelserne, og lover god kontrast under næsten alle synsforhold.

På trods af den enorme skærmstørrelse har LG MAGNIT et slankt design med en knivtynd ramme i børstet aluminium. Den er beregnet til vægmontering, og kommer med en lille Media Box på undersiden til opbevaring og tilslutning af diverse videokilder.

(Foto: LG)

Lyd og fjernstyring fra Bang & Olufsen

Et TV i ultra high-end-klassen fortjener naturligvis højttalere, der skiller sig ud med stil. Her nytter det ikke noget med en almindelig soundbar, hvis man skal yde det ekstreme lydbillede retfærdighed. LG har fundet løsningen i Bang & Olufsens flagskibshøjttalere Beolab 90, og både lyd og TV kan styres med B&Os luksuriøse fjernbetjening.

Beolab 90 udkom første gang i 2016, men regnes stadig som en af ​​verdens mest avancerede højttalere. Udover potent lyd og luksuriøst design, er de kendt for at være meget placeringsvenlige. Med i alt 18 højttalerenheder og 8.200 watt indbygget forstærkereffekt byder de på et ekstravagant, stort og luftigt lydbillede, som er nøje tilpasset rummets akustik.

Lyden kender vi…

Der er skrevet meget om Bang & Olufsens ekstreme flagskibshøjtalere, men Lyd & Billede er blandt de få, der rent faktisk har testet dem, hjemme i undertegnedes egen lejlighed (se linket nedenfor). Dengang måtte vi nøjes med et 46 tommer Beovision 11, og vi kan kun drømme om, hvordan oplevelsen ville blive med et TV, der fylder hele væggen…

Fra testen af Beolab 90, dengang sammen med et noget mindre B&O TV. (Foto: Audun Hage)
Læs også Bang & Olufsen BeoLab 90 Bang & Olufsens flagskibshøjttalere sprænger grænser og vil gå over i historien som nogle af de bedste højttalere, vi nogensinde har hørt.

Pris og tilgængelighed

Nogen nøjagtig pris på LG MAGNIT kender vi ikke, men den ligger garanteret i millionklassen, da B&O-højttalerne alene koster omkring 800.000 kroner for et par.

LG MAGNIT med Beolab 90 højttalere er i øjeblikket udstillet i LGs showroom i Dubai og i Bang & Olufsens butik i Riyadh. Lokationerne er næppe tilfældigt udvalgt, for det er nok her, de flest potentielle kunder skal findes. Emiraterne og Saudi-Arabien er kendt for deres olierigdomme og fodboldklubber med ekstreme lønninger. Hvem ved, måske kunne dette være Neymars eller Ronaldos næste TV?

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

Samsungs nye TV'er får "AI-processor"

LG kunne ikke lade være: Her er OLED M4, G4 og C4

0
Scroll to Top