Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

IFA 2023: TCL præsenterer verdens største Mini LED-TV

Først 98" og nu 115"... hvad skal det dog ende med?

Skrevet af / 03/09/2023 - 12:50
IFA 2023: TCL præsenterer verdens største Mini LED-TV

TCL har haft stor succes med sine 98″ TV-skærme, men nu hvor det igen er messe-tid, er det naturligvis nødvendigt at overgå det hele med noget nyt. Og den kinesiske producent nøjes ikke med at runde op til 100 tommer, men hopper frejdigt op til saftige 115″!

“-Med utrættelig dedikation og kontinuerlig innovation er vi glade for at vende tilbage til IFA igen med vores nyeste skærmteknologier, hvilket faciliterer et mere bæredygtigt og forbundet fællesskab,” sagde Jun Zhao, CEO for TCL CSOT i en pressemeddelelse.

Apropos bæredygtighed, så kan det nok betale sig at have mindst to mand, når denne kolos skal bugseres ind i huset/lejligheden. Se videoen fra IFA-messen herunder:

115″ QD Mini-LED TV

Dette er angiveligt verdens første 115″ Mini-LED TV. Det går under navnet 115X11G hjemme i Kina, men vil formentlig hedde 115X955, hvis det kommer til Europa og Norden. TCL har allerede bekræftet en 85″ og 98″ model i X955-serien, som har ret “langhårede” specifikationer.

Denne nye flagskibsmodel bruger et LCD-baseret billedpanel med Quantum Dot Pro-farvefilter, 4K-opløsning og MiniLED-baggrundsbelysning med lokal dæmpning. 115-tommeren skulle skulle have en kapacitet på 5.000 nits lysstyrke, og har mere end 20.000 dæmpningszoner.

Den kolossale skærm kan også prale af et bredt farvespektrum i biografkvalitet (op til 99 % af DCI-farverummet). LCD-panelet anvender HVA-teknologi, som sikrer en bredere betragtningsvinkel, som sammen med Mini LED-baggrundsbelysningen opnår et kontrastforhold på 7000:1.

Ifølge TCL er skærmen ikke kun ideel til hjemmebiograf, men også det ultimative valg for gamere. TV’et understøtter op til 144Hz opdateringshastighed, hvilket giver en uafbrudt spiloplevelse i hurtige spil såsom skydespil, action og racing.

TCL 115X11G. (Foto: TCL CSOT)

At gå fra 98″ til 115″ er overhovedet ingen spøg: For at skærmen kan vedligeholde sin integritet, stå oprejst og forblive nogenlunde flad, kræver det en væsentlig mere solid konstruktion. Det betyder naturligvis, at TV’et bliver en del tungere at håndtere – omkring 93 kilo i dette tilfælde.

Ikke desto mindre ser det ud til, at TCL virkelig har i sinde at bringe denne 2,5 x 1,4 meter store skærm (ikke medregnet emballage!) til folks hjem; hvis ikke til tusindvis af hjem, så i hvert fald til nogle af entusiasterne derude.

Her ser du forskellen mellem 98″ og 115″. (Illustration: displaywars.com)
Her ser du specifikationene på TCL 115″ (Foto: Audun Hage)

Det findes også mindre alternativer

Heldigvis behøver TV-skærmen ikke være enorm for at levere god billedkvalitet. TCL fremviser skærme fra 98″ helt ned til 50 tommer i C805-serien med MiniLED-teknologi her på IFA-messen. Sebastian Skarp, Retail Marketing Manager hos TCL har stor tiltro til denne serie, som vil blive solgt under navnet MQLED80 hos Elkøb i Norden.

Læs også TCL lancerer tre nye 98-tommere Flagskibsmodellen X955 har flere end 5.000 dimming-zoner og kan levere op til 5.000 nit lysstyrke.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top