TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Disney+ får Dolby Atmos-lyd på Panasonic-TV’er

Panasonic har opdateret deres Disney-app med det populære Atmos-format.

Ejere af Panasonic-TV’er måtte vente længe på Disney+, og da Panasonic endelig lancerede Disney-app’en til deres modeller, var det desværre uden understøttelse af Atmos 3D-lyd. Men den, der venter på noget godt, venter ikke forgæves, som man siger.

Panasonic har netop opdateret deres Disney-app med en ny udgave, der understøtter Dolby Atmos. Opdateringen er tilgængelig nu og gælder for 2017-modeller og frem.

Få fed lyd i TV-stuen Atmos eller ikke Atmos? Det er spørgsmålet. Fem soundbars til forskellige priser viser, hvad de kan.

Dolby Atmos fra Disney+ på Panasonic-TV

Lyd & Billede har for en ordens skyld tjekket opdateringen på et Panasonic JZ1000 OLED-TV, som vi har inde til test, og vi kan bekræfte, at Panasonic-skærmen nu udsender korrekte Dolby Atmos-lydsignaler fra Disney+. I dette tilfælde brugte vi en JBL Bar 5.0 MultiBeam, der gav korrekt respons med det samme.

Så er det bare at tænde for The Mandalorian eller en anden serie med god lyd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Panasonic og Disney+ udsender nu Dolby Atmos via HDMI. (Foto: Audun Hage)

Hvad er Dolby Atmos?

Det objektbaserede lydformat fra Dolby bliver stadig mere udbredt på både film og serier såvel som spil, og benyttes bl.a. i populære Star Wars-produktioner som The Mandalorian og Marvel-film og -serier som Hawkeye for at give et mere omsluttende og tredimensionelt lydbillede.

Der findes TV’er med indbygget Atmos-lyd, men for at få det fulde udbytte af lydformatet anbefaler vi at bruge en kompatibelt Atmos-soundbar eller et separat fuldblods surround-system!

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Lyd & Billede