Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

C Seed M1: Sammenklappeligt luksus-TV

Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.

Skrevet af / 09/03/2021 - 15:11
C Seed M1: Sammenklappeligt luksus-TV

Det skorter ikke på ekstreme TV’er for tiden. Flere producenter har lanceret nye modeller med den avancerede MicroLED-teknologi, der gør det muligt at bygge enorme TV-skærme. Ved at sammensætte flere MicroLED-skærmmoduler kan man få et billede, der praktisk talt fylder hele væggen! Men hvad nu hvis man vil have et kæmpestort TV, der ikke ses, når det ikke er i brug?

C Seed M1: Foldbart MicroLED-TV

Hvis du har råd til det, så har det østrigske firma C Seed løsningen. De har specialiseret sig i luksuriøse AV-produkter, og nu har de udviklet et motoriseret MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules i gulvet!

C Seed M1 består af fem individuelle “skærmblade”. Når det er foldet ud, giver det et billede med 4K-opløsning på hele 165 tommer.

$3 $2
<
>
(Foto: C Seed)

At få et sådant TV til at fungere kræver selvfølgelig en solid portion ingeniørkunst og præcision – ikke mindst for at skabe et sømløst billede uden synlige samlinger. Producenten hævder imidlertid, at det er lykkedes, bl.a. ved hjælp af en teknik, de kalder Adaptive Gap Calibration (AGC), som kompenserer for eventuelt lystab mellem sammenføjningerne.

Læs også OLED-TV der kan gemmes af vejen LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.

M1 TV har i øvrigt et 2.1-lydsystem, der er skjult i TV-rammen og soklen. Hvis du vil have surround-sound i stedet, kan C Seed nok også fikse det.

I videoen herunder kan du få et glimt af produktionen på fabrikken i Wien.

Og prisen?

Et specialbygget TV bestående af avancerede MicroLED-moduler, rammer, motorstyring osv. er selvfølgelig ikke billigt. Prissedlen på M1 lyder på 400.000 dollars – godt 3 millioner danske kroner! – plus installation. Og man må selvfølgelig tage højde for nogle installationsomkostninger, især i betragtning af at TV’et skal skjules i gulvet.

Men pyt. Hvad er 3 millioner, hvis det betyder, at du kan have det vildeste TV i nabolaget?

Læs også 110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Det er i øvrigt ikke første gang, C Seed er ude med TV’er af den mere ekstreme slags. De har også lavet et 201 tommers TV til udendørs brug. Noget til sommerresidensen, måske?

Læs også 400 tommer – ingen højere? Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

Mød den næste generation af MiniLED-teknologi fra Sony

Er denne skærm stor nok?

Vi tager et kig på LG's gennemsigtige OLED-TV

Panasonic skifter gear med nye OLED-modeller

LG's nye TV er både trådløst og gennemsigtigt

0
Scroll to Top