Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

C Seed M1: Sammenklappeligt luksus-TV

Ved du ikke, hvad du skal gøre med alle dine penge? C Seed har lavet et 165 tommers (!) MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules, når du ikke bruger det.

Skrevet af / 09/03/2021 - 15:11
C Seed M1: Sammenklappeligt luksus-TV

Det skorter ikke på ekstreme TV’er for tiden. Flere producenter har lanceret nye modeller med den avancerede MicroLED-teknologi, der gør det muligt at bygge enorme TV-skærme. Ved at sammensætte flere MicroLED-skærmmoduler kan man få et billede, der praktisk talt fylder hele væggen! Men hvad nu hvis man vil have et kæmpestort TV, der ikke ses, når det ikke er i brug?

C Seed M1: Foldbart MicroLED-TV

Hvis du har råd til det, så har det østrigske firma C Seed løsningen. De har specialiseret sig i luksuriøse AV-produkter, og nu har de udviklet et motoriseret MicroLED-TV, der kan foldes sammen og skjules i gulvet!

C Seed M1 består af fem individuelle “skærmblade”. Når det er foldet ud, giver det et billede med 4K-opløsning på hele 165 tommer.

$3 $2
<
>
(Foto: C Seed)

At få et sådant TV til at fungere kræver selvfølgelig en solid portion ingeniørkunst og præcision – ikke mindst for at skabe et sømløst billede uden synlige samlinger. Producenten hævder imidlertid, at det er lykkedes, bl.a. ved hjælp af en teknik, de kalder Adaptive Gap Calibration (AGC), som kompenserer for eventuelt lystab mellem sammenføjningerne.

Læs også OLED-TV der kan gemmes af vejen LG har patenteret en ny type OLED-TV, der kan skjules, når du ikke bruger det.

M1 TV har i øvrigt et 2.1-lydsystem, der er skjult i TV-rammen og soklen. Hvis du vil have surround-sound i stedet, kan C Seed nok også fikse det.

I videoen herunder kan du få et glimt af produktionen på fabrikken i Wien.

Og prisen?

Et specialbygget TV bestående af avancerede MicroLED-moduler, rammer, motorstyring osv. er selvfølgelig ikke billigt. Prissedlen på M1 lyder på 400.000 dollars – godt 3 millioner danske kroner! – plus installation. Og man må selvfølgelig tage højde for nogle installationsomkostninger, især i betragtning af at TV’et skal skjules i gulvet.

Men pyt. Hvad er 3 millioner, hvis det betyder, at du kan have det vildeste TV i nabolaget?

Læs også 110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Det er i øvrigt ikke første gang, C Seed er ude med TV’er af den mere ekstreme slags. De har også lavet et 201 tommers TV til udendørs brug. Noget til sommerresidensen, måske?

Læs også 400 tommer – ingen højere? Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

IFA nummer 100 er lige om lidt

Sov bedre med LGs OLED-TV

Samsung fokuserer på "supersize" TV'er

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Scroll to Top