Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2021: Sony Crystal LED er et gigantisk TV til filmproduktion

Sonys enorme videovæg kommer nok ikke ind i stuerne lige med det første, men det kan godt ske, at du får den at se i aktion alligevel!

Skrevet af / 14/01/2021 - 15:28
CES 2021: Sony Crystal LED er et gigantisk TV til filmproduktion

Enorme TV-skærme, der fylder hele væggen, er en trend på årets CES-messe. En af dem er Sonys gigantiske Crystal LED, som kan opskaleres til hele 400 tommer!

Den er baseret på den banebrydende MicroLED-teknologi, som også LG og Samsung har præsenteret varianter af. Men hvor Samsung planlægger at udsende en model til potentiel hjemmebrug allerede i år, er Sonys Crystal LED først og fremmest beregnet til professionel brug. Ifølge Sony skal de være ideelle til virtuelle filmsets og studiebaggrunde.

Læs også 110" storskærm med MicroLED-teknologi fra Samsung Her er sidste nyt på TV-fronten fra Samsung: Et 110 tommers MicroLED-TV!

Hvad er MicroLED?

MicroLED-teknologi er en såkaldt selvoplysende panelteknologi, der består af mikroskopiske lysdioder, som kan afgive både lys og farver samtidig. Kontrasten og lysstyrken er teknisk set det meste andet på markedet overlegen, inklusive både OLED, QLED og MiniLED – op til 1:1.000.000 i kontrast!

På længere sigt kan det tænkes, at MicroLED vil overgå alle disse teknologier og blive “the next big thing” inden for TV, men det sker nok ikke lige med det samme. Teknologien er stadig for kompliceret og pladskrævende (bl.a. når det gælder pixeltæthed) til at blive realiseret i et almindeligt forbruger-TV.

Derfor vil vi sandsynligvis først og fremmest se den brugt i professionelle sammenhænge i form af enorme videovægge til reklamer, præsentationer og andre anvendelsesområder.

Sony Crystal LED: Videovæg til filmproduktion

Sonys nye Crystal LED-modeller i C- og B-serien er begge såkaldte modulære MicroLED-skærme. De består af byggesæt-moduler, der kan sættes sammen til store skærme i forskellige højde- og breddeformater. Samtidig er de langt skarpere og mere farvekorrekte end traditionelle videovægge. Det giver mange spændende anvendelsesområder – deriblandt som digitale baggrunde til filmproduktion.

Sony er allerede storleverandør af kameraudstyr til filmindustrien, og de nye Crystal LED-skærme kan bl.a. bruges til at skabe digitale baggrunde på filmsets: I stedet for at bruge en såkaldt green screen, hvor baggrund og CGI-effekter lægges på i postproduktionen, kan man indsætte og ændre baggrunde under optagelserne. Det har mange fordele, da det giver mere troværdige omgivelser omkring skuespillerne og eliminerer refleksioner af grønt lys.

Sådan en teknik bruges allerede i dag i en række højt profilerede produktioner – deriblandt Star Wars-serien The Mandalorian, hvor hele filmsettet består af en gigantisk, buet LED-skærm drevet af Nvidia-grafikprocessorer. I videoen nedenfor kan du se, hvordan princippet fungerer i praksis.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Samsung-TV blev smadret

Apple TV med tvOS 18 får understøttelse af 21:9-format

Nyt, stort og billigt TV fra Samsung

Elgiganten: Nu tager TV-salget fart!

Samsung: Nu kommer den nye The Frame-model

TCL lancerer ny TV-model med bred appel

Her er TCL C855

Her er TCL's "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV'er er nu "Made in Germany"

Kæmpe 3D-skærm fra LG

Her er Samsungs nye 2024 TV-modeller: Masser af AI-funktioner

Scroll to Top