Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

B&O præsenterer tv-poesi i bevægelse

BeoVision Avant er Struer-firmaets vision om, hvordan et 4K-tv skal laves. Men det er andet og mere end bare et 4K tv!

Skrevet af / 08/05/2014 - 14:00
B&O præsenterer tv-poesi i bevægelse

”Vi bygger ikke et fjernsyn, men et lydanlæg med et usædvanlig stort display”.

Sådan betragter man internt i B&O sine tv-apparater, og der er noget om snakken. Det nye Avant (navnet er blevet brugt på firmaets topmodeller i snart 20 år) har en 4K-skærm, en forbedret processor og billedbehandling, men det er andre detaljer, der fanger øjet. Apparatet på 55” er ualmindelig diskret. Når det er slukket, ser man blot skærmen, intet andet. Det er så upåfaldende, som det kan gøres. Og hvor er højttalerne – B&O’s specialitet?

BViAV-14BH-Lo08

Bevægelse
Lyd og Billede var med til forpremieren på det nye tv-apparat hos B&O i Struer. De ansvarlige for lyd, billede, mekanik og konstruktion var alle til stede og berettede om tankerne bag modellen, og svarede på spørgsmål.

Avant er som sagt diskret. Men kun når det er slukket. Der gemmer sig et par specialiteter, som vi ikke har set tidligere. Den første er, at Avant kan købes med et motoriseret stativ, som er væsentlig mere intelligent end hidtil set. Apparatet bevæger sig lydløst og velkoreograferet ud fra hvilestillingen langs væggen, og placerer sig i den vinkel, som du har valgt. Det er virkelig fikst gjort. Du kan gemme tre indstillinger, og da tv’et flytter sig et stykke ud fra væggen, er der plads til at vinkle det ganske meget.

Det interessante er, at det smarte gulvstativ faktisk har eksisteret som prototype i mange år, men bare har ventet på den rette anvendelse. Man kan også købe et bordstativ og et vægbeslag, begge er ligeledes motoriserede.

BViAV-14SK-Lo21

Skjult højttalersystem

Det næste, man lægger mærke til, er, at når Avant begynder at røre på sig, så glider et højttalersystem ned under skærmen og ud til siderne. B&O-traditionen fornægter sig således ikke. Der sidder et solidt trekanals-højttalersystem på Avant. Plus en helt skjult subwoofer på bagsiden, der på snedig vis spiller skråt nedad gennem bagsidens aluminiumspaneler. Det fungerer, og lyden er udmærket.

I alt er der syv højttalerenheder i Avant, hver af dem med sin egen 60W-forstærker. Der sidder også en meget kompetent surroundprocessor, som kan arbejde i 21 kanaler. Det betyder, at du kan anvende selve Avant-apparatet som hjertet i et surroundsystem, hvor du blot skal tilsætte passende mange højttalere. Du kan tilslutte både trådløse og kablede B&O højtalere, da alle firmaets højttalere i dag er aktive. Hvis du vil bruge højttalere af andre mærker, er det heller ikke noget problem. Det findes der adapterer til.

BViAV-14SK-ALo12

B&O tager temperaturen

Men der er selvfølgelig også en billedside på Avant. Apparatet er udstyret med et 4K-panel, og man har forfinet den bagvedliggende teknik på flere punkter. Billedet er imponerende godt, og det ord, der ligger nærmest for, er “naturligt”. Ekstra interessant er Chromatic Room Adaptation, som består af to sensorer, der analyserer lyset og farvetemperaturen i rummet og tilpasser billedets temperatur og lys derefter. Vi fik en meget afslørende demonstration af dette i B&O’s videolaboratorium, hvor man kan simulere en række lys- og farvesituationer.

BeoRemote-one-front-and-rear

Pegepind
Et tv har brug for en fjernbetjening. Derfor lancerer B&O nu også sin nye BeoRemote One, en lille aluminiumsstav, som er  afrundet for at passe godt i hånden og udstyret med et smart knaplayout og et lille OLED-display. Den lille remote er faktisk usædvanlig lækker. Den kan fjernstyre tv’et og alle tilkoblede apparater, og har desuden tre personlige indstillinger, der med ét tryk udfører alle nødvendige kommandoer.

Ekstra smart-TV
B&O Avant har samme smart-TV funktioner som tidligere modeller, desuden er der en integreret opbevaringsplads for et Apple TV (eller lignende), som kan blive en del af Avant. Der er masser af indgange, så det er let at tilslutte, hvad man måtte have brug for. Det kunne f.eks. være en harddisk, Chromecast, USB-nøgler og lignende. Hos B&O mener man, at de færreste smart-TV er særlig smarte. Apple TV er meget mere praktisk, og afspilleren opdateres desuden løbende. Så hvorfor gå over åen efter vand?

Prisen på BeoVision Avant er 54.995 kroner.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top