TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

85-tommers Ultra-HD TV fra Samsung

Samsung hopper på Ultra-HD karrusellen med et super højopløst 85-tommers LED TV.

forfatter
Publiceret 19/11/2012 - 12:54

I modsætning til konkurrenterne Sony og LG har Samsung holdt en lav profil, når det gælder næste generations ultra-højopløste tv. Det er det nu slut med.

Koreanerne lægger ud med en 85 tommer stor LED-LCD-skærm med UHD opløsning. Den nye skærm bliver ikke vist officielt før CES-messen i januar, men er indtil videre ”verdens største kommercielle UHD-skærm”. Så ved du det.

Samsungs nye 85-tommer bliver ikke vist officielt før CES 2013. Billedet viser en 70” prototype.

Med en opløsning på 3840 x 2160 pixels byder Samsung-skærmen på hele 8 millioner pixels, eller fire gange så mange som en ordinær Full HD skærm (1920 x 1080). Skærmen vil være kant-LED baseret, med Samsungs egen Micro Dimming teknik for bedst mulig kontrast og sortniveau.

Spørgsmålet er så, hvor længe Samsung vil beholde ”verdens største” titlen. Den er kun en tomme større end Sonys og LG´s allerede lancerede 84 tommere. Panasonic har ellers vist ikke-kommercielle UHD plasmapaneler på op til 152 tommer.

Prisen er det endnu for tidligt at sige noget om, andet end at den næppe vil havne under 150.000 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend