TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

84-tommers 4K TV fra Sony

Sony åbner IFA-messen med en imponerende stor 84-tommer med 4K opløsning!

forfatter
Publiceret 30/08/2012 - 09:39

Sony er blandt de producenter, som er kommet længst med 4K-formatet og har lang erfaring med 4K-projektorer til biografbranchen (og nu også til hjemmebrug).

Nu lancerer de så deres første 4K-tv til forbrugermarkedet.

Den nye KD-84X9005 kommer på markedet i slutningen af 2012 og markerer, ifølge Sony, starten på en ny æra af 4K-baserede tv-apparater.

Det nye Bravia tv er udstyret med et 4K LCD-panel med 3840 x 2160 pixels opløsning (tilsvarer 8.29 megapixels), hvilket er 4 gange højere end dagens HD-standard.

For at vise 4K såvel som ”almindeligt” HD-indhold fra sin bedste side, bruger Sony sin nye 4K X-Reality PRO højopløselige billedmotor, som nu er optimaliseret til 4K LCD-tv. Denne skal angivelig kunne lave alt, fra digitale HD-udsendelser til Blu-ray discs, om til ”fantastiske skarpe billeder i højkvalitets 4K-opløsning”.

TV´et opskalerer også Blu-ray 3D-film til 4K-opløsning. For at gøre det, bruger Sony en polariserende skærmteknik, som fordeler halvparten af de horisontale linjer (1080 af totalt 2160) til venstre og højre øje. Dette gør det muligt at se 3D-indhold med passive, batteriløse briller.

Prisen så, hvad med den? Det vil Sony ikke sige noget om endnu, men billig bliver den ikke, det kan vi garantere. LG har allerede annonceret, at deres 4K skærrm vil koste op til 150.000 kroner.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend