TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

84-tommers 4K TV fra Sony

Sony åbner IFA-messen med en imponerende stor 84-tommer med 4K opløsning!

forfatter
Publiceret 30/08/2012 - 09:39

Sony er blandt de producenter, som er kommet længst med 4K-formatet og har lang erfaring med 4K-projektorer til biografbranchen (og nu også til hjemmebrug).

Nu lancerer de så deres første 4K-tv til forbrugermarkedet.

Den nye KD-84X9005 kommer på markedet i slutningen af 2012 og markerer, ifølge Sony, starten på en ny æra af 4K-baserede tv-apparater.

Det nye Bravia tv er udstyret med et 4K LCD-panel med 3840 x 2160 pixels opløsning (tilsvarer 8.29 megapixels), hvilket er 4 gange højere end dagens HD-standard.

For at vise 4K såvel som ”almindeligt” HD-indhold fra sin bedste side, bruger Sony sin nye 4K X-Reality PRO højopløselige billedmotor, som nu er optimaliseret til 4K LCD-tv. Denne skal angivelig kunne lave alt, fra digitale HD-udsendelser til Blu-ray discs, om til ”fantastiske skarpe billeder i højkvalitets 4K-opløsning”.

TV´et opskalerer også Blu-ray 3D-film til 4K-opløsning. For at gøre det, bruger Sony en polariserende skærmteknik, som fordeler halvparten af de horisontale linjer (1080 af totalt 2160) til venstre og højre øje. Dette gør det muligt at se 3D-indhold med passive, batteriløse briller.

Prisen så, hvad med den? Det vil Sony ikke sige noget om endnu, men billig bliver den ikke, det kan vi garantere. LG har allerede annonceret, at deres 4K skærrm vil koste op til 150.000 kroner.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Er det her Samsungs bedste TV hidtil? Efterfølgeren til et af sidste års bedste TV’er har netop gæstet testbænken. Samsung QN95B har fået en række forbedringer, men samtidig er der et par ting, der ærgrer os lidt.
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend