Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

4K hedder nu Ultra High Definition

Men Sony vil beholde 4K-navnet.

Skrevet af / 24/10/2012 - 12:03
4K hedder nu Ultra High Definition

Kært barn har mange navne, og indtil nu har der været mange forskellige betegnelser for næste generations videoformat, som har mindst fire gange så høj opløsning som dagens Full HD-standard.

Nu har medlemmer i det amerikanske elektronikforbund CEA (Consumer Electronics Assosiation) stemt på, hvad formatet skal hedde og blevet enige om en fælles standard med tilførende specifikationskrav.
Ultra High Definition (UHD) standarden kræver, at tv´et har en skærmopløsning på mindst 3840 x 2160 pixel, at det har en UHD-kompatibel HDMI-indgang, og at det kan modtage og vise ægte UHD-video, ikke bare opskaleret video med lavere opløsning.

Læs også: 84-tommers 4K tv fra Sony

Dermed havner både 4K (3840 x 2160) og 8K (7680 x 4320) videoopløsning tilsyneladende ind under det nye UHD-navn.
Det vil Sony imidlertid ikke være med til.

Den japanske producent ønsker at beholde 4K-navnet, som de allerede bruger på både deres tv-apparater, hjemmeprojektorer såvel som professionelle biografprojektorer.  Søsterselskabet Sony Professionel tilbyder også ”4K” videokameraer til filmbranchen. Der spekuleres også på, om Sony vil bruge 4K-navnet i forbindelse med spil- og mulitmediekonsollen Playstation 4, som efter planen lanceres om et års tid.

Læs også: Sonys 4K TV i aktion

Dermed vil navnet nok fortsat eksistere en tid endnu. Her på redaktionen synes vi 4K klinger en smule bedre end UHD, men vi kan bedre lide den flotte billedkvalitet end navnet bag…

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Billede
Scroll to Top