TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

4K hedder nu Ultra High Definition

Men Sony vil beholde 4K-navnet.

forfatter
Publiceret 24/10/2012 - 12:03

Kært barn har mange navne, og indtil nu har der været mange forskellige betegnelser for næste generations videoformat, som har mindst fire gange så høj opløsning som dagens Full HD-standard.

Nu har medlemmer i det amerikanske elektronikforbund CEA (Consumer Electronics Assosiation) stemt på, hvad formatet skal hedde og blevet enige om en fælles standard med tilførende specifikationskrav.
Ultra High Definition (UHD) standarden kræver, at tv´et har en skærmopløsning på mindst 3840 x 2160 pixel, at det har en UHD-kompatibel HDMI-indgang, og at det kan modtage og vise ægte UHD-video, ikke bare opskaleret video med lavere opløsning.

Læs også: 84-tommers 4K tv fra Sony

Dermed havner både 4K (3840 x 2160) og 8K (7680 x 4320) videoopløsning tilsyneladende ind under det nye UHD-navn.
Det vil Sony imidlertid ikke være med til.

Den japanske producent ønsker at beholde 4K-navnet, som de allerede bruger på både deres tv-apparater, hjemmeprojektorer såvel som professionelle biografprojektorer.  Søsterselskabet Sony Professionel tilbyder også ”4K” videokameraer til filmbranchen. Der spekuleres også på, om Sony vil bruge 4K-navnet i forbindelse med spil- og mulitmediekonsollen Playstation 4, som efter planen lanceres om et års tid.

Læs også: Sonys 4K TV i aktion

Dermed vil navnet nok fortsat eksistere en tid endnu. Her på redaktionen synes vi 4K klinger en smule bedre end UHD, men vi kan bedre lide den flotte billedkvalitet end navnet bag…

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend