Nyhed

Sony ECM-LV1

Kameramikrofon til vloggere og journalister.
forfatter

Som mange nok har erfaret, er de indbyggede kameramikrofoner ikke noget at skrive hjem om. De samler alt for meget støj op og er håbløse, hvis man skal videointerviewe nogen.

Så er en separat mikrofon af den type, man sætter i blitzskoen, at foretrække, men det allerbedste er en clip-on-mikrofon, som man sætter fast på interviewobjektet. Helst en trådløs.

ECM-LV1.

Sådan en er Sony ECM-LV1, der også er velegnet som selfie-mikrofon, når man laver video- eller YouTube-klip og også under seerne god lyd på optagelsen.

Den lille mikrofon clipses fast på tøjet, og så bruger den en lillebitte Bluetooth-sender – Sony ECM-W2BT – til at overføre lyden til modtageren i kameraet.

Den leveres med en vindhætte og kan bruges i fri luft op til 200 meter væk fra modtageren i kameraet.

ECM-W2BT.

Det fine ved kombinationen af ECM-W2BT og ECM-LV1 er, at modtageren også har en mikrofon indbygget, så både interviewer og interviewoffer kommer klart med på optagelsen.

Clip-on-mikrofonen ECM-LV1 koster 280 kroner, mens sender/modtageren ECM-W2BT koster 1.750 kroner, og begge kommer til salg i løbet af april.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.