Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Køkkenet smelter sammen med stuen

Tendensen er klar: Køkkenet smelter mere sammen med stuen, og et nøgleprodukt til den udvikling er kogepladen med integreret udsugning - en æstetisk præstation, især hvis kogepladen er placeret på en køkkenø.

Skrevet af / 16/06/2023 - 09:05
Køkkenet smelter sammen med stuen

I de senere år har induktionskogeplader i stigende grad erstattet keramiske kogeplader og står nu for omkring 85 procent af salget, mens omkring en ud af hundrede solgte indbygningskogeplader er en gaskogeplade – i denne kategori stiger salget af de store kogeplader (bredere end 60 cm), mens de mindre gaskogeplader falder i antal.

Det allernyeste inden for kogeplader er modeller med indbygget udsugning, og disse kombinationsprodukter er vokset fra nul til omkring det dobbelte af salget af gaskogeplader på bare et par år. De nordiske lande ligger i front med at vælge den nye teknologi, men halter stadig efter et land som Tyskland. Her er næsten hver tredje solgte induktionskogeplade en model med indbygget udsugning.

Electrolux 600 Bridge. Ingen udsugning/emhætte, der skygger for udsynet. (Foto: Electrolux)

Stigende salg

Kogeplader med indbygget udsugning fortsætter med at vinde indpas i husholdningerne. Ifølge tal fra Electrolux steg salget med 60 procent i 2022.

I marts i år lancerede Electrolux sin nye kogeplade med indbygget sug, 600 Bridge, som ifølge virksomheden skiller sig ud med sine standardmål, lavere pris og førende installationsvenlighed for dens klasse. Electrolux siger, at installationen af 600 Bridge har 30 installationstrin sammenlignet med 38, 67 og 85 for konkurrerende mærker.
Den traditionelle emhætte opfattes ofte som pladskrævende og begrænsende. Electrolux forudser, at salget af produkter, hvor emhætten er integreret i kogepladen, vil fortsætte med at vokse, da det giver flere muligheder for et mere åbent og socialt rum i køkkenet.

“Køkkenet er et centralt sted for måltider og socialt samvær, og designfrihed er efterspurgt. 600 Bridge har alle de funktioner, en emhætte skal have, plus flere ekstra funktioner som automatisk effektjustering og et filter, der nemt kan vaskes i opvaskemaskinen. Disse funktioner gør en forskel i forbrugernes hverdag, og vi er stolte over, at 600 Bridge kommer i standardstørrelsen 80 cm, så flere nemt kan udskifte deres eksisterende kogeplade. 600 Bridge er også ‘Best in Class’ for sin nemme installation,” siger Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager, Electrolux.

Bertazzonis prisbelønnede induktionskogeplade med integreret udsugning. (Foto: Bertazzoni)

Prisvindende modeller

Bertazzoni har netop lanceret to nye induktionskogeplader med indbygget udsugning. Med en indbygget motor og en dybde på kun 21 cm er der masser af plads til skuffer under kogepladen. De nye induktionskogeplader med indbygget sug fra Bertazzoni er blevet tildelt Archiproducts Design Awards 2022, som anerkender fremragende design på verdensplan.

De nye induktionskogeplader fra Bertazzoni har fire zoner og en kraftig og støjsvag udsugning. Hver zone har ni effektniveauer plus boosterfunktion, og multizonefunktionen kombinerer to zoner til en enkelt større zone, hvilket gør det muligt at bruge virkelig store pander. Den integrerede udsugning kan installeres i suge- eller filtreringstilstand, og kulfiltrene kan regenereres i ovnen for længere holdbarhed. Når udsugningen er tændt, og autotilstand er valgt, justerer blæseren automatisk hastigheden baseret på den strøm, der bruges under tilberedningen af maden.

Hvis du har et køkken på 50 kvadratmeter (med en loftshøjde på 2,5 m), tager det ca. 12 minutter at skifte al luften ud, hvis ventilatoren er i maksimal tilstand.

“Vi har bemærket en stigende interesse for denne type produkter, primært af æstetiske årsager. Især dem, der vælger at bygge en køkkenø, har meget at vinde ved ikke at skulle montere en stor emhætte over kogepladen. Med denne nye generation af to-i-en-produkter tager vi et stort skridt fremad, da de er meget mere kompakte end tidligere, hvilket giver mulighed for større fleksibilitet i installationen,” siger Peter Ericsson, General Manager Bertazzoni Scandinavia.

Masser af farver

Køkkenmærket Epoq, som forhandles eksklusivt i Elgiganten, lancerede i foråret en ny kollektion bestående af dæmpede pastelfarver i rosa, grønne og blå toner. Samtidig er mørke køkkener fortsat populære, og Epoq har derfor udvidet kollektionen med en intens bordeaux farve. Epoqs Trend-serie byder nu på hele 26 farver, inklusive årets nyheder for i år.

“Den trend, vi ser i 2023, er, at køkkenet kan smelte endnu mere sammen med stuen – og samtidig kan mange ting minimeres. For eksempel kan emhætten foldes ned i kogepladen, og flere og flere fravælger overskabe for at få plads til dekorationer som malerier og hylder til de fineste kaffekopper,” siger Ingvill Hermansen, Senior Interior and Design Expert hos Epoq.

Pris og tilgængelighed

Electrolux’ induktionskogeplade med indbygget udsugning, 600 Bridge, er tilgængelig nu og koster fra 16.295 kr. Bertazzonis induktionskogeplader med indbygget sug er tilgængelige nu og koster fra 19.999 kr.

Ola Larsson
(f. 1970): Freelancejournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbejdet med at holde styr på - og skrive om - trends, innovationer og produkter inden for forbrugerelektronik samt hvidevarer & køkkenmaskiner. 1999-2017 arbejdede Ola på de svenske branchemagasiner Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen i jobs som journalist, teknisk redaktør og chefredaktør. Siden 2017 har Ola arbejdet som konsulent - i sit eget firma Eor AB, grundlagt i 2014 - med primært fokus på det skrevne ord.

Spil Doom på din plæneklipper

Smartere hvidevarer fra Samsung

125 Gala Edition-tilbud i Mieles jubilæumsår

Jura X10 opdateret med Cold Brew

Trådfri robotplæneklipper med firehjulstræk

Shark på vej til Europa

Ninja satser på Europa

Glat hår uden varmeplader

AI-søvnforbedring med TipTraQ

En smart kattebakke

Husqvarna Nera plæneklipper til villa-haven

X30 Ultra er den nye topmodel fra Dreame Technology.

0
Scroll to Top