Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Den nye Tado X-serie er moderniseret og udvidet

Det smarte varmestyringssystem får understøttelse af Matter og Thread.

Skrevet af / 16/05/2024 - 14:36
Den nye Tado X-serie er moderniseret og udvidet

Vi har alle mærket på pengepungen, hvad der sker, når elpriserne stikker af, og varmeudgifterne pludselig bliver en væsentlig post på husholdningsbudgettet. Det er her, Tado kommer ind i billedet med sit opkoblede varmestyringssystem. Det består af termometre, termostater og varmepumpestyring. Hele sortimentet bliver nu opgraderet til at understøtte fremtidens smart home-protokol Matter.

Foto: Tado

Den nye Tado X-serie indeholder:

Foto: Tado

Smart Thermostat X

Erstatter en traditionel termostat til styring af kedler, zoneventiler eller gulvvarme. Den fungerer med traditionelle mekaniske relæer eller digitale Opentherm-løsninger. Naturligvis fungerer den også sammen med Smart Radiator-enheder. Denne model er kablet, men der kommer en trådløs model senere på året.

Foto: Tado

Heat Pump Optimizer X

Et nyt produkt i serien, som arbejder sammen med en varmepumpe om skemalægning, optimering og fjernstyring med app’en. Sammen med Tados elpristjeneste kan varmepumpen tage højde for elprisen, når den beslutter, på hvilke tidspunkter den skal køre. Produktet fungerer i øjeblikket med producenter som Atlantic, Vaillant, Saunier Duval og Fujitsu, og flere producenter som Panasonic er på vej.

Foto: Tado

Smart Radiator Thermostat X

Radiatortermostaten har fået en ny pladsbesparende form i forhold til den tidligere model, vi testede. Derudover har den nu en højopløst touch-skærm, der gør den nemmere at bruge, og den har nu en batteripakke, der kan oplades med USB-C i stedet for engangsbatterier.

Læs også Tado Smart Radiator Thermostat V3+ En bekvem måde at tilpasse hjemmets temperatur efter omstændighederne på – hvis man betaler ekstra.

Wireless Temperature Sensor X

Et centralt målepunkt til at styre varmen i rummet, f.eks. sammen med flere radiatortermostater. Når Wireless Thermostat X kommer på markedet, vil enhederne kunne arbejde sammen om styringen.

Foto: Tado

Bridge X

Den nye serie anvender som nævnt den nye smart home-standard Matter, som bruger Thread-protokollen. Hvis du har en Apple Homepod, har man allerede en Thread-router, men ellers er der brug for en Bridge for at koble det hele sammen og gøre det muligt at fjernbetjene systemet. Takket være kompatibiliteten kan systemet styres af stemmeassistenter som Amazon Alexa, Google Assistant og Apple Siri.

Pris og tilgængelighed

  • Heat Pump Optimizer X – 1.949 kr.
  • Smart Radiator Thermostat X – 779 kr.
  • Smart Radiator Thermostat X med Bridge Starter Kit X – 1.249 kr.
  • Smart Radiator Thermostat X Quattro pack – 2.849 kr.
  • Bridge X – 549 kr.
  • Smart Thermostat X – 1.169 kr.
  • Smart Thermostat X med Bridge X Starter Kit – 1.549 kr.
  • Wireless Temperature Sensor X – 779 kr.
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Opkoblet ølbryggeri til det smarte hjem

Robotplæneklipper med cylinder

Tado opgraderes til seneste standard

Koda 2 Max er Oonis største og mest avancerede pizzaovn til dato

Matter version 1.3

Motormoppe fra Dyson

Et kamera til enhver vinkel

Ny monsterrobot fra Roborock

Lav mad uden ledning med KitchenAid Go

Robotstøvsuger lover støvsugning og gulvvask med menneskelig præcision

Vil ændre rengøring af gulve

Nutribullet gør comeback i Norden

Scroll to Top