TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny topmodel fra Xiaomi lanceres globalt

Xiaomi Mi 11 var den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888 processor. Nu kan mobilen snart købes herhjemme.

forfatter
Publiceret 08/02/2021 - 15:14

Den kinesiske mobilproducent Xiaomi er endnu ikke så udbredt på vores breddegrader, men firmaets nyeste topmodel, Xiaomi Mi 11, var faktisk den første mobil i verden med Qualcomms nyeste Snapdragon 888 processor.

Mobilen blev præsenteret for det kinesiske marked i slutningen af december og har været tilgængelig for de kinesiske forbrugere siden januar, men nu er turen kommet til resten af verden, herunder de skandinaviske lande.

Og selvom Xiaomi altså har langt igen, hvis de skal blive lige så kendte hos de danske forbrugere som deres kinesiske kolleger fra Huawei og OnePlus, så er det slet ikke utænkeligt, at netop Xiaomi Mi 11 kan blive mobilen, som giver verdens i øjeblikket tredjestørste mobilproducent deres gennembrud på det danske marked.

Læs også Trump slår hårdt ned på Xiaomi Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.

Meget for pengene med Xiaomi Mi 11

Her er nemlig tale om en vaskeægte flagskibsmodel til en særdeles rimelig pris, nemlig blot EUR 799 (knap 6.000 danske kroner) for den dyreste mobil i serien.

Og for de penge får man altså både i pose og i sæk.

Xiaomi Mi 11 kommer således med 6,81″ AMOLED-skærm med WQHD+ opløsning (3200 x 1440), hvilket svarer til en billedskarphed på hele 515 ppi. Desuden har skærmen en adaptiv opdateringsfrekvens på 120 Hz (ligesom Samsung Galaxy S21 Ultra og Galaxy S21+), HDR10+ samt en maksimal lysstyrke på 1500 nit.

Skærmen kommer i øvrigt med en helt vanvittig høj touch sampling frekvens på 480 Hz, hvilket betyder, at touchbetjeningen skal være ekstremt præcis, og samtidig har gjort det muligt for Xiaomi at indbygge en monitor til overvågning af brugerens hjerterytme ind i skærmen!

Skærmen er fremstillet af Gorilla Glass Victus, hvilket også er materialet, som beskytter bagsiden af mobilen.

Under skærmen sidder som nævnt en Snapdragon 888 processor fra Qualcomm samt 8 GB LPDDR5 RAM og enten 128 eller 256 GB indbygget lager. Og Xiaomi Mi 11 understøtter selvfølgelig både 5G og Wi-Fi 6.

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 måler 164,3 x 74,6 x 8,06 mm og vejer 196 g. (Foto: Peter Gotschalk)

Et filmstudie i lommen

Ligesom så mange andre mobilproducenter har Xiaomi for vane at gøre ekstra meget ud af kameraet, hvilket allerede har udmøntet sig i glimrende kameramobiler som sidste års Xiaomi Mi 10 Pro, der blev kåret som Bedste Køb i vores store sammenlignende test af kameramobiler i 2020.

Således kommer den nye topmodel med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakro-linse på 5 Mp. Frontkameraet er på 20 Mp.

Xiaomi Mi 11 kommer med hele 108 Mp vidvinkelkamera (f/1.85, OIS), 13 Mp 123° ultravidvinkel (f/2.4) og en såkaldt telemakro-linse på 5 Mp. (Foto: Xiaomi)

Xiaomi fortæller selv, at de har udviklet en række funktioner til kameraet, som skal gøre det så enkelt som muligt for brugerne at optage video og tage billeder med helt unikke resultater.

Optager man video kan man med et enkelt klik bruge funktioner som Magic Zoom (som simulerer filmmagi ved at skabe illusionen af, at der både zoomes ind og ud på samme tid) eller Parallel World (der spejlvender billedet som var man ved at optage sin egen version af Inception), ligesom mobilen også kommer med indbyggede cinematiske filtre som Summer, Fantasy og Mystery – noget vi kender fra Sony Xperia 1 II og Cinema Pro-app’en.

Lyden er udviklet i samarbejde med Harman/Kardon, og Xiaomi Mi 11 kommer med indbyggede stereohøjttalere, ligesom mobilen understøtter tilslutning af to samtidige bluetooth-enheder. Det betyder i praksis, at f.eks. to personer kan lytte til den samme musik fra mobilen med hver deres sæt hovedtelefoner.

Pris og tilgængelighed

Xiaomi Mi 11 kommer i farverne Midnight Gray og Horizon Blue. Vi kender endnu ikke skandinaviske priser eller nøjagtigt lanceringstidspunkt, men den vejledende pris for modellen med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager er EUR 749, mens modellen med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager skal koste EUR 799.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
Test af Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi ville gerne have haft en færdig test af den nyeste Samsung-topmobil klar til jer nu. Men Samsung sagde nej. Og den koreanske mobilgigant er langt fra den eneste elektronikproducent, som lider af tvangsneuroser.
Alle nye Samsung Galaxy S23-modeller kommer med Snapdragon Samsung lancerer tre nye smartphones med topspecifikationer. Telefonerne kommer i handlen allerede i dag.
lbpluss
Når næsten helt frem Et rigtig godt træningsur, som har det hele. Inklusive katastrofal batteritid og høj pris.
OnePlus bekræfter overraskende iPad-konkurrent OnePlus Pad vil blive lanceret 7. februar.
lbpluss
Omvendt? Er iPhone virkelig den bedste mobiltelefon? Og hvis ja, hvorfor er den det i så fald? Som ivrig Android-bruger har jeg taget udfordringen op om at leve med to Apple-produkter i et stykke tid. Jeg ved ikke, om jeg skal grine eller græde ...
Følg Lyd & Billede