Nyhed

Xiaomi lancerer første mobil med ny Snapdragon 888

Xiaomi Mi 11 er netop blevet lanceret på det kinesiske marked. Mobilen er den første i verden baseret på Qualcomms nyeste processor.
forfatter

Qualcomm Snapdragon 888 blev lanceret i begyndelsen af december, og vi kan forvente at se en række high-end smartphones baseret på den nye processor i løbet af 2021. Producenter som Asus, LG, Motorola, OnePlus og Realme har allerede meldt ud, at de vil basere deres bedste mobiltelefoner på den nye Snapdragon 888-platform. Og verdens største producent af smartphones, Samsung, forventes at følge trop på udvalgte markeder.

Snapdragon 888: Disse mobiler får Qualcomms nye super-chip Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lanceret efterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være at finde i adskillige Android-flagskibe i 2021.

Men den kinesiske producent Xiaomi er kommet alle konkurrenterne i forkøbet.

Kinesiske Xiaomi er kommet konkurrenterne i forkøbet og er den første mobilproducent til at lancere en smartphone baseret på Snapdragon 888. (Foto: Xiaomi)

For et par dage siden lancerede kineserne nemlig en helt nye generation af virksomhedens Mi-serie, Xiaomi Mi 11, med Snapdragon 888 under skærmen.

I første omgang kommer mobilen kun på det kinesiske marked, men ligesom Xiaomis øvrige topmodeller kommer også Mi 11 med stor sandsynlighed på det skandinaviske marked i løbet af et par måneder.

Design

Xiaomi Mi 11 er blandt kinesernes største smartphone til dato med en skærm på hele 6,81″.

Både forside og bagside er fremstillet af den allernyeste Gorilla Glass-type ved navn Victus, og selve skærmen er af typen AMOLED med 2K-opløsning og en opdateringsfrekvens på 120 Hz.

Xiaomi Mi 11 kommer bl.a. i farverne Midnight Grey og Honey Beige. (Foto: Xiaomi)

Kamera

På bagsiden af mobilen sidder tre kameraer. Em primær linse på 108 Mp, en 13 Mp ultravidvinkel og en telelinse på 5 Mp til både zoom og makro.

Blandt nye funktioner kan nævnes nattemodus til videooptagelser.

Frontkameraet er på 20 Mp.

Kameraet har tre linser, herunder en primær linse på 108 Mp. (Foto: Xiaomi)

Specifikationer

Som nævnt er Xiaomi Mi 11 verdens første smartphone baseret på Snapdragon 888.

Derudover er mobilen udstyret med stereohøjttalere tunet af Harman Kardon, og så understøtter den Bluetooth Audio Sharing, hvilket betyder, at to forskellige personer kan lytte til forskellige musiknumre med hovedtelefoner fra den samme mobil.

Batteriet er på 4600 mAh, og mobilen understøtter 55W hurtigopladning samt 50W trådløs opladning.

Selvfølgelig kommer Xiaomi Mi 11 både med 5G og Wi-Fi 6.

Pris og tilgængelighed

I første omgang kommer Xiaomi Mi 11 kun i butikkerne på det kinesiske marked. Modellen med 8 GB LPDDR5 RAM og 128 GB UFS 3.1 lager koster CNY 3.999 svarende til cirka 3.715 danske kroner.

For modellen med 8 GB RAM og 256 GB indbygget lager skal kineserne betale CNY 4.299 (3.990 kroner), mens prisen for topmodellen med 12 GB RAM og 256 GB lager bliver CNY 4.699 (4.365 kroner).

Der plejer at gå et par måneder, før Xiaomis nye modeller bliver tilgængelige i resten af verden. Regn som nævnt altså med en dansk lancering i slutningen af januar eller i løbet af februar 2021.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.