Disse smartphones får ny Snapdragon 888 processor

Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lanceret efterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være at finde i adskillige Android-flagskibe i 2021.
Annonce
Annonce
forfatter

I år foregik det virtuelt, men alligevel havde Qualcomms topchef, Cristiano Amon, vigtige nyheder på programmet, da han i går holdt sin keynote-præsentation i forbindelse med årets Snapdragon Tech Summit.

Her kunne han nemlig præsentere Qualcomms kommende Snapdragon 888-processor, som bliver chipproducentens absolutte flagskibsprodukt i 2021.

Qualcomms topchef, Cristiano Amon, præsenterede i går firmaets nye Snapdragon 888-processor. (Foto: Qualcomm)

Langt de fleste producenter af Android-mobiler baserer deres smartphones på Qualcomms processorer, og derfor giver Qualcomms nyeste teknologi os et kraftigt fingerpeg om, hvad vi kan forvente os af næste års topmobiler.

Som sine forgængere Snapdragon 855 og Snapdragon 865 er den nye Snapdragon 888 ikke blot en CPU, men et helt “System-on-a-Chip” (SoC). Det betyder, at processoren består af flere forskellige komponenter, herunder et integrereret 5G-modem, Qualcomm X60, som understøtter sub-6GHz og mmWave 5G med downloadhastigheder på op til 7,5 Gbps!

 

Med Snapdragon 888 får næste års smartphones også kraftigt forbedrede gaming-funktioner, bl.a. hurtigere grafikydelse med en billedhastighed på 144 fps, ligesom processoren kommer med forbedret kunstig intelligens, der f.eks. skal forbedre mobilernes kameraer, herunder billeder taget i mørke omgivelser.

Snapdragon 888 er ikke blot en CPU, men et helt “System-on-a-Chip” (SoC). (Foto: Qualcomm)

Her er producenterne, som vil bruge Snapdragon 888

Qualcomm løftede også sløret for nogle af de mobilproducenter, som allerede har planer om at basere deres bedste smartphones på den nye Snapdragon 888-platform.

Hertil hører Asus, Black Shark, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, OnePlus, Oppo, Sharp, Vivo, Xiaomi og ZTE. Derudover vil Motorola og Oppo anvende X-versionen af den nye processor i kommende produkter.

Selvom Samsung ikke blev nævnt ved navn i forbindelse med præsentationen, forventes det også, at Snapdragon 888 vil være motoren i den kommende Galaxy S21 på udvalgte markeder.

Hele gårsdagens keynote fra Snapdragon Tech Summit kan du se herunder:

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Bekræft venligst inden tilmelding

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Philips lancerer hovedtelefoner og hørepropper til fitness og sport.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Samsungs nye trådløse hørepropper kommer med intelligent aktiv støjreduktion.
Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.