Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Samsung redefinerer kameraet

Med Galaxy Camera har Samsung opfundet en helt ny produktkategori, et smart camera!

Skrevet af / 30/08/2012 - 00:40
Samsung redefinerer kameraet

Det måtte jo komme. Vi har smartphones, vi har Smart TV, og nu har Samsung altså også givet os det smarte kamera, Samsung Galaxy Camera.

Samsung tøvede ikke selv med at kalde Galaxy Camera for første produkt i en helt ny kategori, da kameraet blev lanceret i Berlin i går aftes i forbindelse med den store, årlige IFA-messe. Det skete ved et arrangement ved navn Samsung Mobile Unpacked, hvor menuen ellers stod på tablet-computere og smartphones, og det var ikke noget tilfælde, for med Galaxy Camera ligger fokus på smarte funktioner, apps og det at kunne dele billeder med andre eller uploade dem til skyen.Samsung Galaxy Camera kombinerer kamera-funktioner, som man ikke finder på nogen smartphone, med smartphone-funktioner, som man ikke finder i noget kamera. Meningen er, at brugeren skal kunne tage billeder, der ser virkelig professionelle ud, men samtidig skal man kunne bearbejde og ikke mindst dele sine billeder med andre via Facebook, Twitter eller andre apps. Derfor er det nye kamera baseret på Android (oven i købet i version 4.1 også kendt som Jelly Bean), og derfor kommer Galaxy Camera udstyret med såvel Wi-Fi som 3G og 4G!

Med en quad-core processor på 1,4 GHz, indbygget hukommelse på 8 GB (+ understøttelse af microSD) og en 4,8” touch-skærm på hele 308 ppi lader Galaxy Camera ingen smartphone noget tilbage at ønske. Kameraet kan køre alle de kendte Android-apps og kommer derudover med særlige funktioner som Auto Cloud Backup, som automatisk smider alle billederne op i skyen, og Smart Content Manager, som er Samsungs bud på en slags iPhoto til Android. Med Photo Wizard og Movie Wizard kan brugeren redigere både billeder og video direkte på den højopløste skærm.

Men også som kamera imponerer Samsung Galaxy Camera. Det kommer således med en højt ydende BSI CMOS-sensor med 16 MP samt en lysstærk optik (f2.8/23mm) med hele 21x optisk zoom! Kameraet kan optage video i Full HD (30fps) og sågar slow motion-film i 720 x 480 pixels opløsning og 120 fps. Af nævneværdige kamera-funktioner kommer Galaxy Camera bl.a. med ti forskellige ”Smart Pro”-indstillinger såsom Action Freeze, Waterfall, Light Trace og Blue Sky. Herudover byder kameraet også på stemmestyring, så brugeren kan zoome ind og ud samt tage et billede alene ved brug af stemmen.Samsung Galaxy Camera, som måler 128,7 x 70,8 x 19,1 mm og vejer 305 g, forventes i butikkerne til oktober og har en vejledende udsalgspris på 4.500 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

0
Lyd & Billede
Scroll to Top