Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Ny Nothing Phone (2) lanceret

Den alternative brugerflade er blevet forbedret, og så er den nye Nothing Phone (2) også væsentligt hurtigere end forgængeren.

Skrevet af / 11/07/2023 - 17:30
Ny Nothing Phone (2) lanceret

Nothing har lanceret en ny smartphone. Den dugfriske Nothing Phone (2) er efterfølgeren til sidste års Nothing Phone (1), som var et frisk pust til et mobilmarked, der ellers var begyndt at blive mere og mere kedeligt.

Det var først og fremmest det gennemsigtige design og den lysende Glyph-brugerflade på mobilens bagside, som adskilte Nothing Phone (1) fra konkurrenterne, og begge dele er tilbage med Nothing Phone (2) – sidstnævnte i en ny og forbedret udgave.

Nothing har til dags dato solgt 1.500.000 produkter. Det første, de trådløse hørepropper Nothing Ear (1), blev lanceret for mindre end to år siden, og siden har Nothing bl.a. lanceret Nothing Ear (Stick) og mobiltelefonen Nothing Phone (1).

Firmaet har fået stor opmærksomhed og tiltrukket mange ukendte og kendte investorer – f.eks. influenceren Casey Neistat – og grunden til den store interesse for Nothing hedder Carl Pei.

Casey Neistat (til venstew) med Carl Pei (til højre). (Foto: Nothing)

Svensk-kinesiske Carl Pei var i sin tid nemlig medstifter af OnePlus, som siden den spæde begyndelse i slutningen af 2013 er blevet et af danskerne mest foretrukne mobilmærker. Pei forlod imidlertid OnePlus i 2020, i forbindelse med at firmaet begyndte et tættere samarbejde med Oppo, en anden kinesisk mobilproducent, der er blandt verdens største.

I stedet stiftede Carl Pei teknologi-virksomheden Nothing med det erklærede mål at udfordre markedet og genskabe entusiasmen for teknologi-produkter. I et marked, der vitterligt er blevet en smule kedeligt, er det en nobel hensigt, som i hvert fald fortjener vores opmærksomhed.

Glyph og nye farver

Det såkaldte Glyph Interface består af 900 små LED-lamper på mobilens gennemsigtige bagside, som kan lyse op i et utal af kombinationer og mønstre.

Og Nothing Phone (2) byder på en optimeret udgave af Glyph-brugerfladen med flere separate LED-segmenter, der giver mulighed for et større antal kombinationer. Desuden kan brugeren ved hjælp af den nye ‘Glyph Composer’ selv komponere ringetoner og tilknytte unikke Glyph-sekvenser.

En anden nyhed er, at Glyph Interface nu kan bruges til visuel nedtælling, så man direkte på mobilens bagside f.eks. kan se, hvor langt tid, der mangler, før den bestilte Uber-bil ankommer.

Den nye smartphone kommer i to forskellig farver, hvid og mørkegrå, og byder på samme transparente design som forgængeren.

Nothing Phone (2) glyph interface
(Foto: Nothing)

Hurtigere processor og bedre kamera

Sidst års model var i høj grad en mellemklasse-mobil med beskedne specifikationer. Nothing Phone (2) er heller ikke nogen flagskibsmodel, men alligevel får den langt flere muskler end sin forgænger, ikke mindst takket være en Snapdragon 8+ Gen 1-processor samt op til 12 GB RAM.

Skærmen er vokset og måler nu 6,7″, og desuden byder mobilen nu på LTPO-teknologi, hvilket betyder, at opdateringsfrekvensen er dynamisk og varierer mellem 1 Hz og 120 Hz afhængigt af indholdet. Det sparer på strømmen, og da batteriet også er vokset – fra 4500 mAh til 4700 mAh – bør Nothing Phone (2) alt andet lige byde på længere batteritid end sin forgænger. Desuden understøtter Nothing Phone (2) 45W hurtigopladning, hvor Phone (1) måtte nøjes med 30W.

Nothing Phone (2)
(Foto: Nothing)

Vidvinkel-kameraet er blevet opdateret med en 50 Mp Sony IMX890 billedsensor, der ifølge producenten sikrer “et utroligt niveau af nøjagtighed for både fotos og video.” Det er i øvrigt samme sensor, som man finder i konkurrenten OnePlus Nord 3.

Ultravidvinkelkameraet kommer med samme 50 Mp Samsung JN1-sensor som sidste års model. Frontkameraet er derimod blevet opgraderet til 32 Mp.

Nothing Phone (2) Nothing OS
(Foto: Nothing)

Nothing OS 2.0

Den nye mobil er selvfølgelig baseret på Android 13, som Nothing så har tilpasset med brugerfladen Nothing OS 2.0.

Allerede den første version af Nothing OS var minimalistisk og uden overflødige apps. Til gengæld lagde Nothing vægt på sit eget særegne design bestående af bl.a. egne skrifttyper og widgets tegnet med prikker i en sort-hvid farvekombination.

Nothing OS 2.0 går endnu videre og tilbyder bl.a. et rent monokromt layout samt muligheden for at fjerne app-etiketter. Ifølge producenten åbner apps nu også dobbelt så hurtigt på den nye mobil.

Pris og tilgængelighed

Nothing Phone (2) kommer i de to førnævnte farver (hvid og mørkegrå) i tre forskellige størrelser for så vidt angår hukommelse og indbygget lager.

Modellen med 8 GB RAM og 128 GB indbygget kommer til at koste 4.999 kroner, modellen med 12 GB RAM og 256 GB skal koste 5.499 kroner, mens topmodellen med 12 GB RAM og 512 GB indbygget er oppe på 6.299 kroner.

Mobilen er tilgængelig i butikkerne fra d. 21. juli.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

Er det slut med Nokia?

Apple Vision Pro - Her er anmeldernes dom!

5G til alle!

Honors tynde foldemobil er på vej hertil

Store ændringer på vej til iOS, Safari og App Store - Fortnite kommer også tilbage!

Nej, Samsung Galaxy S22 får ikke nye AI-funktioner

0
Scroll to Top