Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: OnePlus Nord 3 5G

OnePlus Nord 3 er alle pengene værd

OnePlus er tilbage på banen med en mellemklassemobil, der leverer mere, end vi havde forventet til prisen.

Skrevet af / 05/07/2023 - 16:00
OnePlus Nord 3 5G
Jonas Ekelund

OnePlus’ lanceringsrækkefølge og modelnavne kan være lidt forvirrende, men her er, hvordan det seneste år har set ud. For godt et år siden kom mellemklassemobilen OnePlus Nord 2T. Derefter varede det indtil begyndelsen af året, før det meget succesfulde flagskib OnePlus 11 dukkede op. I foråret kom så budgetmodellen OnePlus Nord CE 3 Lite. Og nu er vi så nået til den opdaterede mellemklassemobil OnePlus Nord 3.  

Foto: Jonas Ekelund

Udseende og konstruktion

Nord 3 bevarer designet med to kameracirkler, hvor den øverste indeholder hovedkameraet og den nederste de andre kameraer. Den er vokset nogle millimeter på alle ledder og har fået en tyndere ramme, så det er lykkedes at få plads til en større skærm.  

Mobilen fås i mørkegrå med en mat, frostet glasbagside eller i grøn i et blankt keramisk materiale. Bagsiden er dækket af Gorilla Glass 5, mens forsiden overraskende er beskyttet af udfordreren Dragontrail. Beskyttelsesklassen er IP54, dvs. støvtæt og stænksikker, men langtfra vandtæt.  

Skærmen er vokset takket være den smallere ramme. (Foto: Jonas Ekelund)

Skærm

Som tidligere nævnt er AMOLED-skærmen vokset en smule og har fået højere opløsning, hvilket er rart, men ikke noget, man lægger meget mærke til. Derimod har OnePlus heldigvis rettet vores største anke mod Oneplus Nord 2T, nemlig den langsomme skærmopdatering. Nu er den variabel mellem 40 og 120 Hz, hvilket betyder, at spil afvikles mere jævnt. Ser man film på mobilen, kan man glæde sig over, at den understøtter et stort farverum og HDR10+.    

oneplus nord 3 hdr oneplus nord 3 light oneplus nord 3 dark
<
>
Tunnelen er unaturligt oplyst i HDR-tilstand, men himlen er fin. (Foto: Jonas Ekelund)

Kamera

Vores anden anke over den tidligere model var, at kameraet leverede “flade” og slørede billeder. Den nye model har derimod fået samme Sony IMX890-sensor som topmodellen OnePlus 11 5G, og det kan ses. Det betyder, at den optiske ydeevne er lige så god, men vi må dog undvære topmodellens Hasselblad-billedbehandling. Det kan mærkes i HDR-indstillingen, som er lidt for aggressiv med at lysne skygger. Ellers er billederne skarpe, levende og med korrekte farver. Desværre er ultravidvinklen og makrokameraet ikke blevet opgraderet, og vi synes fortsat ikke, at de er gode nok.  

Nord 3 kan fås i mattgrå eller blank grön. (Foto: Oneplus)

Lyd

Selv lyden har fået lidt kærlighed. Med den tidligere Nord-model beklagede vi os over den dårlige lyd. Vi vil ikke ligefrem påstå, at den er blevet øredøvende, men den har fået et kvalitetsløft takket være lidt Dirac-magi. Det er også den første Nord-model, der er certificeret til Dolby Atmos og Hi-Res Audio. Og ja, skyderen til at skifte mellem lyd, vibration og lydløs tilstand, som midlertidigt forsvandt, er heldigvis tilbage. 

 

Brugergrænsefladen Oxygen OS 13 er en behagelig oplevelse. (Skærmbillede: L&B)

Funktionalitet

Desværre er OnePlus en af de producenter, der forsyner sine telefoner med egne apps, som vi ikke har bedt om, vi kunne i hvert fald godt have undværet to forskellige afslapningsapps. Vi bliver lovet tre store Android-opdateringer samt 4 års sikkerhedsopdateringer, hvilket er godt, men ikke lever op til et kommende EU-direktiv. Oneplus Nord 3 leveres med deres egen brugergrænseflade, Oxygen OS 13.1, som er behagelig at bruge og lover os, at apps vil bruge 40 procent mindre strøm. Og det løfte holder de.  
 

OnePlus Nord 3 har en imponerende ydelse i forhold til prisen. (Grafik : Jonas Ekelund)

Ydelse

Vi ved ikke, om det skyldes Oxygen eller det større batteri, men batterilevetiden er steget fra lidt over 8 til 12 timer ved konstant brug! Med deres 80-watts oplader, som er inkluderet, oplades den fra 1 til 60 procent på 15 minutter og til 100 procent på 32 minutter. Oneplus hævder, at Nord 3 er 40-60 procent hurtigere end Nord 2T, men vi oplever snarere en forbedring på 30-50 procent. Det er stadig en enorm forskel, og den største forbedring er for 3D-grafik, hvilket faktisk gør Nord 3 til en hurtigere spilmobil end Google Pixel 7 Pro!  

Konklusion

De seneste billigere modeller fra OnePlus har været lidt af en skuffelse. Men med OnePlus Nord 3 er de tilbage i kampen. De har rettet op på alle vores klagepunkter over forgængeren, Nord 2T. Nord 3 har fået samme kamera som topmodellen, batterilevetiden er øget markant, og ydeevnen er meget bedre. Især til spil, hvor den drager fordel af den hurtigere skærmopdatering. Det er egentlig kun ultravidvinkelkameraet, der halter bagefter.  

Karakter
OnePlus Nord 3 5G
Premium

Home mener

Meget hurtigere end Nord 2T. Endelig et godt hovedkamera. Højere opløsning og hurtigere skærm. Bedre batterilevetid end den tidligere model. Ultravidvinkel-kameraet er en skuffelse. Understøtter ikke Wi-Fi 6E.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er knap så unik som forgængerne

Det bedste kinesiske alternativ til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hvad skete der med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funktioner

Hvor meget Nothing er der over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Scroll to Top