TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Motorola fornyer Edge-serie

Hurtig processor og hurtig opladning skal sælge Motorolas nyeste topmobil. Nu skal det være slut med at være langsommere end konkurrenterne!

forfatter
Publiceret 24/02/2022 - 15:00

Så sent som i slutningen af juli sidste år var Motorola på banen med hele tre modeller i firmaets Edge-serie af topmobiler: Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Men selv seriens absolutte flagskib, Edge 20 Pro, måtte undvære den helt hurtige Qualcomm Snapdragon 888-processor, som var sidste års hurtigste chip, for så vidt angår Android-baserede smartphones.

Læs også Tilnærmelsesvis en fuldtræffer Motorola Edge 20 Pro er på de vigtigste punkter markant bedre end sin forgænger. Og så koster den væsentlig mindre.
Motorola Edge 20 Pro

Snapdragon 888 var ellers motoren i adskillige topmodeller fra andre producenter, såsom Samsung Galaxy Z Flip 3, Sony Xperia III 5 og Xiaomi 11T Pro, men Motorolas absolutte flagskib måtte nøjes med den noget langsommere Snapdragon 870-processor, hvilket kunne mærkes på hastigheden.

Måske er det derfor, Motorola er kommet så hurtigt på banen igen med en ny mobil i Edge-serien, nemlig Motorola Edge 30 Pro.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro kommer i to farver: Cosmos Blue og, som her, Stardust White. Bagsiden er fremstillet af Gorilla Glass 5, mens selve skærmen er beskyttet af Gorilla Glass 3. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 30 Pro kommer med Snapdragon 8 Gen 1

Den nye mobil er en justeret udgave af Motorola Edge X30, som blev præsenteret på det kinesiske marked i midten af december sidste år og var blandt de første smartphones i verden baseret på Qualcomms spritnye Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Og nu er Motorola Edge 30 Pro den første smartphone på det danske marked med Qualcomms nye processor siddende under skærmen. Nu skal det være slut med at være langsommere end konkurrenterne!

Pro-modellen er også den eneste Edge 30-mobil, vi får at se i butikkerne. I hvert fald har Motorola i skrivende stund ikke nævnt noget om, at der skulle være hverken en Edge 30 eller en Edge 30 Lite på trapperne.

Som andre Motorola-mobiler i prisklassen understøtter Edge 30 Pro den såkaldte Ready For-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare. (Foto: Motorola)

Hurtig opladning og hurtig opdateringsfrekvens

Ud over den hurtigste mobilprocessor på markedet (med undtagelse af Apples A15 Bionic, der ifølge flere medier er både hurtigere og mindre strømslugende end SD 8 Gen 1) kommer Motorola Edge 30 Pro med 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Dertil kommer 5G og Wi-Fi 6E. Hele herligheden er baseret på Android 12, og Motorola lover minimum to software-opdateringer (altså til og med Android 14) samt tre sikkerhedsopdateringer, så Edge 30 bør være langtidsholdbar nok til de fleste.

OLED-skærmen måler 6,7 tommer og kommer med 144 Hz opdateringsfrekvens (dynamisk op til 120 Hz), HDR10+ samt en opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+).

MOTOROLA EDGE 30 PRO
Motorolas nye topmobil har et selfie-kamera på hele 60 megapixel. (Foto: Motorola)

Mobilen får også 68 watt hurtigopladning (oplader følger med i købet) samt 15 watt trådløs opladning af det 4800 mAh store batteri.

Desuden kommer Motorola Edge 30 Pro med tre kameralinser på hhv. 50 megapixel (vidvinkel med såkaldt Quad Pixel-teknologi samt OIS), 50 megapixel (ultravidvinkel og makro) og 2 megapixel dybdesensor samt et frontkamera på hele 60 megapixel (ligeledes med Quad Pixel-teknologi).

Til gengæld understøtter mobilen hverken eSim eller udvidelse af hukommelsen via eksternt microSD-kort.

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 30 Pro kommer på markedet i morgen, den 25. februar, hvilket er samtidig med mobilerne i den nye Samsung Galaxy S22-serie.

Mobilen fås i to farver, nemlig Cosmos Blue og Stardust White, og kommer til at koste 5.999 kroner.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus fornyer Nord-serien Her er alle detaljerne om de nye mobiler. Og så får Nord-serien også for første gang et sæt trådløse hørepropper.
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend