Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Motorola fornyer Edge-serie

Hurtig processor og hurtig opladning skal sælge Motorolas nyeste topmobil. Nu skal det være slut med at være langsommere end konkurrenterne!

Skrevet af / 24/02/2022 - 15:00
Motorola fornyer Edge-serie

Så sent som i slutningen af juli sidste år var Motorola på banen med hele tre modeller i firmaets Edge-serie af topmobiler: Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Men selv seriens absolutte flagskib, Edge 20 Pro, måtte undvære den helt hurtige Qualcomm Snapdragon 888-processor, som var sidste års hurtigste chip, for så vidt angår Android-baserede smartphones.

Læs også Tilnærmelsesvis en fuldtræffer Motorola Edge 20 Pro er på de vigtigste punkter markant bedre end sin forgænger. Og så koster den væsentlig mindre.

Snapdragon 888 var ellers motoren i adskillige topmodeller fra andre producenter, såsom Samsung Galaxy Z Flip 3, Sony Xperia III 5 og Xiaomi 11T Pro, men Motorolas absolutte flagskib måtte nøjes med den noget langsommere Snapdragon 870-processor, hvilket kunne mærkes på hastigheden.

Måske er det derfor, Motorola er kommet så hurtigt på banen igen med en ny mobil i Edge-serien, nemlig Motorola Edge 30 Pro.

Motorola Edge 30 Pro
Motorola Edge 30 Pro kommer i to farver: Cosmos Blue og, som her, Stardust White. Bagsiden er fremstillet af Gorilla Glass 5, mens selve skærmen er beskyttet af Gorilla Glass 3. (Foto: Motorola)

Motorola Edge 30 Pro kommer med Snapdragon 8 Gen 1

Den nye mobil er en justeret udgave af Motorola Edge X30, som blev præsenteret på det kinesiske marked i midten af december sidste år og var blandt de første smartphones i verden baseret på Qualcomms spritnye Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Og nu er Motorola Edge 30 Pro den første smartphone på det danske marked med Qualcomms nye processor siddende under skærmen. Nu skal det være slut med at være langsommere end konkurrenterne!

Pro-modellen er også den eneste Edge 30-mobil, vi får at se i butikkerne. I hvert fald har Motorola i skrivende stund ikke nævnt noget om, at der skulle være hverken en Edge 30 eller en Edge 30 Lite på trapperne.

Som andre Motorola-mobiler i prisklassen understøtter Edge 30 Pro den såkaldte Ready For-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare. (Foto: Motorola)

Hurtig opladning og hurtig opdateringsfrekvens

Ud over den hurtigste mobilprocessor på markedet (med undtagelse af Apples A15 Bionic, der ifølge flere medier er både hurtigere og mindre strømslugende end SD 8 Gen 1) kommer Motorola Edge 30 Pro med 12 gigabyte RAM og 256 gigabyte indbygget lager. Dertil kommer 5G og Wi-Fi 6E. Hele herligheden er baseret på Android 12, og Motorola lover minimum to software-opdateringer (altså til og med Android 14) samt tre sikkerhedsopdateringer, så Edge 30 bør være langtidsholdbar nok til de fleste.

OLED-skærmen måler 6,7 tommer og kommer med 144 Hz opdateringsfrekvens (dynamisk op til 120 Hz), HDR10+ samt en opløsning på 2400 x 1080 pixel (FHD+).

MOTOROLA EDGE 30 PRO
Motorolas nye topmobil har et selfie-kamera på hele 60 megapixel. (Foto: Motorola)

Mobilen får også 68 watt hurtigopladning (oplader følger med i købet) samt 15 watt trådløs opladning af det 4800 mAh store batteri.

Desuden kommer Motorola Edge 30 Pro med tre kameralinser på hhv. 50 megapixel (vidvinkel med såkaldt Quad Pixel-teknologi samt OIS), 50 megapixel (ultravidvinkel og makro) og 2 megapixel dybdesensor samt et frontkamera på hele 60 megapixel (ligeledes med Quad Pixel-teknologi).

Til gengæld understøtter mobilen hverken eSim eller udvidelse af hukommelsen via eksternt microSD-kort.

Pris og tilgængelighed

Motorola Edge 30 Pro kommer på markedet i morgen, den 25. februar, hvilket er samtidig med mobilerne i den nye Samsung Galaxy S22-serie.

Mobilen fås i to farver, nemlig Cosmos Blue og Stardust White, og kommer til at koste 5.999 kroner.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi frigiver Flip-konkurrent

HMD Skyline er en uventet cool mobiltelefon

Google står selv bag kæmpe læk

Youtube finder den sang du nynner

Næste Sony-mobil kan mangle vigtig kamerafunktion

OnePlus klar til en kold sommer med varme produkter

Lækage om Google Pixel 9

Slut med eneret på Apple Pay

Flyt fotos fra Google til iCloud

Apple Vision Pro-salget i USA er stort set "dødt"

Endelig Speedometer i Google Maps

Samsung slår nye og bedre folder med AI

Scroll to Top