Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Tre topmodeller fra Motorola

Motorola har netop lanceret den nye Edge-serie af mobiler bestående af Motorola Edge 20 Pro, Edge 20 og Edge 20 Lite.

Motorola har vi gentagne gange kaldt for Konge af Mellemklassen, og firmaet har givet os adskillige glimrende mobiler i det fornuftige prissegment – såsom budgetmodellen Moto G30, premiummobilen Moto G100 og den superbillige 5G-mobil Moto G 5G Plus.

Men indtil nu har Motorola haft større vanskeligheder med at gøre sig gældende på markedet for mobiler i den absolutte high-end-klasse. Således var den svinedyre foldbare Motorola Razr 5G en kæmpe skuffelse, mens den mere klassiske topmodel, Motorola Edge+, var en lunken affære.

Nu skal der imidlertid andre boller på suppen. Således har Motorola netop lanceret hele tre modeller i den nye Edge 20-serie, som lover et avanceret kamerasystem, imponerende skærmteknologi, lynhurtig databehandling, fænomenal batterilevetid og næste generations 5G-hastighed i én samlet pakke, som Motorola skriver i en pressemeddelelse udsendt til lejligheden.

Motorola skulle have ventet med at lancere denne mobil Tålmodighed er en dyd, som Motorola desværre ikke har lært. Den ellers udmærkede Motorola Edge+ lider under flere unødvendige fejl, og et lidt kluntet design hjælper ikke på helhedsindtrykket.

Motorola Edge 20 Pro

Den absolutte flagskibsmodel er Motorola Edge 20 Pro, og her er ikke blevet sparet på noget for så vidt angår specs og funktioner. Således kommer Edge 20 Pro med et nyt 108 Mp hovedkamera, der ifølge producenten giver en enestående billedkvalitet.

Kameraet er udstyret med hvad Motorolas såkaldte Ultra Pixel-teknologi, hvor hver ni pixels kombineres til en stor ultra-pixel, hvilket forbedrer lysfølsomheden ni gange. Kameraet har også en ultravidvinkellinse med indbygget Macro Vision, som giver brugeren mulighed for at få fire gange så meget med i billedet, lover Motorola.

Annonce

Det tredje kamera er Motorolas første teleskoplinse i periskop-stil nogensinde, som bøjer lyset 90 grader og skal give “overlegen klarhed” på 5x afstand.

Derudover introducerer Motorola Edge 20 Pro 50x Super Zoom, der opfanger detaljer fra laaaaang afstand, og kan optage video i 8K-opløsning, hvilket er første gang nogensinde i en Motorola-smartphone. Det glæder vi os selvsagt til at lade komme an på en prøve.

Motorola Edge 20 Pro er desuden udstyret med en 6,7″ Max Vision-skærm med OLED-teknologi, der ifølge producenten giver et krystalklart billede med 10-bit farve, der understøtter DCI-P3-farveområdet og lever op til HDR10+-standarden. Dette er også den første Motorola-telefon med en 144Hz opdateringshastighed.

En Snapdragon 870-processor driver værket under hjelmen, og mobilen understøtter desuden 5G, Wi-Fi 6 og 30W hurtigopladning.

Alle tre modeller i den nye Edge 20-serie – i alle tilgængelige farver. Det er Edge 20 Pro til venstre, Edge 20 i midten og Edge 20 Lite længst til højre. (Foto: Motorola)

Annonce

Motorola Edge 20 og Edge 20 Lite

Standardmodellen Edge 20 har samme 108 Mp-hovedsensor, vidvinkel og makroobjektiv som i Motorola Edge 20 Pro samt et 30X Super Zoom-teleobjektiv. Skærmen, det også kommer med 144 Hz opdateringshastighed, måler 6,7″. Qualcomm leverer Snapdragon 778g-processoren, der både understøtter Wi-Fi 6 og 5G. Og telefonen kommer ligesom topmodellen med 30W hurtigopladning.

Sågar den billigste model i serien, Edge 20 Lite, kommer med 108 Mp kamera samt med den samme 6,7″ OLED-skærm som de andre modeller i serien. Dertil kommer en 5G-processor fra MediaTek samt 5000 mAh batteri, som understøtter 30W hurtigopladning.

Ready for

Alle modellerne i den nye Edge 20-serie understøtter Motorolas Ready for-platform, som lader brugeren forbinde sin Motorola-mobil til TV’et, computerskærmen eller den bærbare – en teknologi, som i sit udgangspunkt minder en del om Samsung DeX.

Vi testede Ready for i forbindelse med vores anmeldelse af Moto G100, men teknologien byder nu også på trådløs forbindelse og PC-kompatibilitet. Takket være de trådløse forbindelsesmuligheder kan man nu endnu flytte spillet fra din telefon og op på den store skærm og bruge dine apps på en computerskærm. Med Ready For PC-funktionalitet kan man desuden få adgang til mobil-apps og pc-filer fra samme skærm ved at oprette trådløs forbindelse og åbne Ready For. Man kan også arbejde på to filer på samme tid eller flytte filer frem og tilbage mellem enhederne.

Tilgængelighed og pris

Motorola Edge 20 Pro med 12 GB RAM og 256 GB indbygget lager bliver tilgængelig til en vejledende startpris på 4.999 kroner; Motorola Edge 20 med 8 GB RAM og 256 GB lager til en vejledende startpris på 3.699 kroner, mens Motorola Edge 20 Lite kommer til at koste 2.699 kroner for en konfiguration med 8 GB RAM og 128 GB indbygget lager.

Annonce
Lokal tillgänglighet kommer att meddelas vid ett senare tillfälle, uppger Motorola.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.