Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple opgraderer sine billigste iPads

Men også prisen er blevet opgraderet.

Skrevet af / 19/10/2022 - 14:29
Apple opgraderer sine billigste iPads

Til og med 2021 holdt Apple fast i det originale iPad-design – med bred ramme omkring skærmen og en fysisk Hjem-knap i bunden – for så vidt angår firmaets billigste iPad-model.

Men nu er det nye, opdaterede iPad-design, som vi kender fra iPad Pro og iPad Air, endelig sivet ned til den billigste prisklasse.

Læs også Apples nye iPad Pro er et seriøst værktøj for professionelle Ny iPad Pro kommer med hurtigere M2-processor, ProRes-video og Wi-Fi 6.

Det betyder, at den billigste iPad – 10. generation – fra nu af leveres med 10,9″ Liquid Retina-skærm fra kant til kant. Skærmopløsningen er 2360 x 1640 pixel, mens det maksimale lysstyrke angives til 500 nits.

Optisk har den nye iPad desuden fået skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner, der får tablet’en til at ligne en forvokset udgave af iPhone 4 og iPhone 5 – to klassiske mobiler, der i sin tid stod for noget af det mest ikoniske Apple-design nogensinde.

Den nye iPad fås i farverne blå, lyserød, gul og sølv. (Foto: Apple)

Under skærmen sidder der nu en Apple A14 Bionic-chip, som vi kender fra 2020-udgaven af iPad Air. De opdaterede kameraer omfatter et 12 MP forsidekamera med ultravidvinkel, placeret langs den vandrette kant, samt et opdateret 12 MP kamera på bagsiden, der bl.a. kan optage video i 4K.

Som de øvrige iPad-modeller får nu også den billigste iPad USB-C-port, ligesom den kommer med Wi-Fi 6 og i en version, der understøtter 5G. Naturligvis leveres Apples nyeste iPad også med den nyeste version af firmaets tablet-styresystem, iPadOS 16

Pris og tilgængelighed

De tidligere versioner af Apples billigste iPad kunne købes for virkelig små penge. Således kostede den mest prisvenlige udgave af 9. generation af iPad blot 2.799 kroner for Wi-Fi-versionen med 64 GB lager.

Læs også Sådan bliver iPadOS 16 Mange af de nye funktioner har iPadOS til fælles med macOS og iOS.

Den tilsvarende version af den nye iPad (10. generation) koster 4.499 kroner (altså en prisstigning på 1.700 kroner!), mens priserne på Wi-Fi + Cellular-modellerne starter ved 5.999 kroner. Den nye iPad fås i konfigurationer med 64 GB og 256 GB og i farverne blå, lyserød, gul og sølv.

Den nye iPad bliver tilgængelig i butikkerne fra d. 26. oktober.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus Watch 2 præsenteret i Barcelona

Come on, Barbie, let's go party

Her er Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra

Tør ikke mobilen i ris

Får din gamle Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi og Leica flytter sammen

Kæmpe læk afslører alt om ny topmobil

Ikke flere webapps på mobilens startskærm

Antallet af returneringer af Vision Pro stiger

Rekordhøj kundetilfredshed med Galaxy S24

Søvnapnø-alarm i Samsung Health

Populært smart-ur fra Huawei er nu grønt

0
Scroll to Top