Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Apple lancerer ny iPad Pro

Ny iPad Pro kommer med hurtigere M2-processor, ProRes-video og Wi-Fi 6.

Skrevet af / 18/10/2022 - 21:56
Apple lancerer ny iPad Pro

Apple iPad Pro har lige siden første gang, den blev præsenteret, været et værktøj for professionelle fotografer, videografer, illustratører og andre kreative professioner, hvor en kraftfuld maskine er kombineret med en touchscreen og en stylus.

Det er også tilfældet med den nye 2022-model af iPad Pro, som også denne gang leveres med enten en 11- eller en 12,9-tommers skærm.

Apple kalder den højopløste mini LED-skærm på 12,9-tommers versionen for en Liquid Retina XDR-skærm, mens 11-tommer’en har en lidt enklere Liquid Retina-skærm, dog med samme opløsning på 264 ppt.

Apple iPad Pro hero 2up 221018
Apple iPad Pro 12,9. og 11”. Foto: Apple

Mens skærmene er de samme, som vi kender fra vores tests af 2021-modellerne, er motoren på indersiden opgraderet med Apples nyeste M2-processor.

Den har en 8-kerners CPU, og Apple hævder, at den er op til 15% hurtigere end forrige generation med M1-processoren. Hvad der nok er vigtigere for mange professionelle, er dog løftet om forbedret ydelse og effektivitet, takket være en 10-kerners CPU, som siges at have op til 35% hurtigere grafik-ydelse. Det kan faktisk gøre en væsentlig forskel, når man arbejder med grafisk krævende opgaver.

Apple iPad Pro uMake 221018
Apple iPad Pro uMake. Foto: Apple

Den nye M2-processors 16-kerners Neural Engine kan udføre 15,8 billioner instruktioner pr. sekund – for de nysgerrige er det ifølge Apple hele 40% mere end M-processoren i forgængeren kunne klare. Det er egentlig ganske opsigtsvækkende, for det betyder, at den nye iPad Pro faktisk kan være hurtigere til krævende opgaver end en MacBook Pro.

Med understøttelse af AppleProRes-video, kan man opleve, at transkodning også går meget hurtigere, og med en forøgelse af hukommelsesbåndbredden til 100 GBps, og op til 16 GB delt hukommelse (iPad Pro med 1TB eller 2TB), skulle 2022-modellen være endnu bedre til at multitaske med krævende opgaver .

Det har vi under alle omstændigheder tænkt os at kigge nærmere på i en kommende test.

Apple iPad Pro Stage Manager external displayApple iPad Pro desktop class apps 221018
Apple iPad Pro Stage. Foto: Apple

Andre ting, der er værd at bemærke ved 2022-modellen, er Wi-Fi-understøttelse af Wi-Fi 6E op til 2,4 Gbps, og USB-C med Thunderbolt, der understøtter væsentligt hurtigere overførselshastigheder, samt at Apple Pencil er aktiv når den er 12 mm over skærmen, hvilket gør det nemmere at tegne eller retouchere med større præcision.

Apple iPad Pro DaVinci Resolve 221018
Apple iPad Pro DaVinci Resolve. Foto: Apple

iPad Pro kan bestilles fra 18. oktober, og priserne er som følger (fra Apples pressemeddelelse):

  • 11″ iPad Pro fås fra 7.999 kroner for Wi-Fi-modellen og fra 9.499 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen. 12,9″ iPad Pro fås fra 10.999 kroner for Wi-Fi-modellen og fra 12.499 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen.
  • Apple Pencil (2. generation) er kompatibel med iPad Pro og kan købes separat for 1.279  kroner.
  • Magic Keyboard fås i sort eller hvid for 2 899 kroner til den nye 11″ iPad Pro og for 3.399 kroner til den nye 12,9″ iPad Pro med layout til over 30 sprog.
  • Smart Keyboard Folio til den nye iPad Pro fås for 1.719 kroner til den nye 11″ iPad Pro og for 1.899 kroner til den nye 12,9″ iPad Pro.
  • Smart Folio fås i sort, hvid eller marineblå for 799 kroner til den nye 11″ iPad Pro og for 979 kroner til den nye 12,9″ iPad Pro.

Andre funktioner (fra Apples pressemeddelelse):

  • Stage Manager bringer en helt ny oplevelse til multitasking, der automatisk organiserer apps og vinduer, så du hurtigt og nemt kan skifte mellem opgaver. Senere på året vil Stage Manager også få fuld ekstern skærmunderstøttelse med opløsninger på op til 6K, hvilket giver brugerne mulighed for at organisere det perfekte arbejdsområde, og arbejde med op til fire apps på iPad, og op til fire apps på den eksterne skærm.
  • Desktop-apps giver nye funktioner, der er optimeret til iPad Pro-skærmen, med nye elementer og interaktioner, der gør apps endnu bedre, inklusive en bedre Fortryd- og Gør alligevel-oplevelse, en nydesignet Find og Erstat-oplevelse, en ny dokumentmenu, værktøjslinjer, der kan tilpasses, og muligheden for at ændre filtyper og vise mappestørrelser i Finder, og meget mere.
  • Referencetilstand gør det muligt for 12,9-tommer iPad Pro med Liquid Retina XDR-skærm at matche farvekrav i arbejdsgange såsom gennemgang og godkendelse, farvekorrektion og billedsammensætning, hvor nøjagtig farvegengivelse og ensartet billedkvalitet er afgørende. Det betyder, at avancerede brugere, herunder fotografer og videografer, kan bruge enheden til at redigere HDR-fotos og -videoer med naturtro detaljer, og filmfotografer på skærmen kan få forhåndsvist indhold i en farveprofil, der repræsenterer det færdige resultat.

Apple iPad Pro 12,9″ (2021)

En vild tablet til den helt store tegnebog

Apples M1-processor har gjort monsteret iPad Pro endnu mere monstrøst.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Gemini Nano til Pixel 8 klar

Var dét det hele, Apple?

Nu skal budgetmobiler være lækre

Apples årlige software-opdatering

Skærmlys er ikke så skadeligt for din søvn

Gemini-app'en på dansk

Samsungs smart-ure får kunstig intelligens

57 procent af Googles mobilkunder vil skifte

Rygte: iOS 18 får AI-genererede Emojis og ChatGPT-partnerskab

Med M4-chippen begynder Apples slutspurt i AI-kapløbet

Apple i shitstorm: Undskylder nu for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbage!

Scroll to Top