TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

De vigtigste nyheder i iPadOS 16

Mange af de nye funktioner har iPadOS til fælles med macOS og iOS.

forfatter
Publiceret 08/06/2022 - 16:43

Siden 2019 har iPad haft sit eget operativsystem, iPadOS, hvor Apples tablets tidligere kørte iOS, altså samme platform som iPhone.

Men siden da har iPad udviklet sig til at være en slags mellemting mellem en Mac og en stor iPhone, og det betyder helt konkret, at den kommende version 16 af iPadOS får nogle af de nye funktioner, der også kommer til iOS, ligesom nogle af nyhederne fra macOS også finder vej til iPad.

Læs også Sådan bliver iOS 16 Der er et nyt styresystem på vej til din iPhone. Forvent ingen revolutioner, men masser af nye funktioner.
iOS 16

Det gælder f.eks. muligheden for at dele et iCloud-fotobibliotek med familie og venner (fra iOS), ligesom nye Safari-funktioner fra macOS – f.eks. delte fanegrupper og loginnøgler – også bliver en del af iPadOS 16.

Det samme gør de nye muligheder i Mail-app’en for f.eks. at annullere beskeder, før de når frem til modtagerens indbakke, planlægge mails, så de bliver sendt på det perfekte tidspunkt, og flytte sendte mails til toppen af indbakken, så de hurtigt kan sende en opfølgning.

Læs også De vigtigste nyheder i macOS Ventura Apple vil gøre Mac-oplevelsen bedre ved at tilføje nye produktivitetsværktøjer og kontinuitetsfunktioner til macOS.
macOS Ventura

Sidst, men ikke mindst, bør Stage Manager fra macOS nævnes, da denne nye multitaskingoplevelse, der automatisk organiserer åbne apps og vinduer, så det bliver hurtigere og nemmere at skifte mellem opgaver, også kommer til iPadOS med den kommende opdatering.

iPadOS 16

Men der er også nogle unikke nyheder på vej til iPadOS 16. Du kan læse om de vigtigste herunder:

Beskeder

Nye funktioner i Beskeder skal gøre det nemmere at samarbejde og administrere delt indhold på tværs af apps som Arkiver, Keynote, Numbers, Pages, Noter, Påmindelser og Safari samt apps fra tredjeparter.

iPadOS 16

 

Når brugere sender en invitation til at samarbejde via Beskeder, bliver alle i tråden automatisk føjet til dokumentet, regnearket eller projektet. Når nogen redigerer en delt fil, kan alle se opdateringerne øverst i tråden i Beskeder. Og når brugere arbejder på et samarbejdsprojekt, kan de nemt gå til den tilknyttede samtale i Beskeder eller helt enkelt trykke for at starte et FaceTime-opkald med deres samarbejdspartnere.

Freeform

En helt ny app til samarbejde, der giver brugere mulighed for at se, dele og samarbejde på ét sted uden at skulle tænke på layout og sidestørrelser – og Apple Pencil er fuldt understøttet.

iPadOS 16

Freeform gør det bl.a. muligt for brugere at se andres bidrag i realtid, når de tillføjer eller redigerer indhold. App’en giver også brugere mulighed for at starte en session fra FaceTime og se opdateringer fra dem, de samarbejder med, direkte i Beskeder-tråden.

Vejr

Vejr-appen, der er designet til at udnytte den smukke skærm fuldt ud, kommer nu til iPad med nye, flotte animationer.

iPadOS 16

Med blot et enkelt tryk kan brugere se de vigtigste vejroplysninger eller udforske kort over nedbør, luftkvalitet og temperatur. Brugere kan også få en notifikation, når der udsendes vejradvarsler i deres område, eller tjekke luftkvaliteten ved hjælp af en farvekodet skala.

En offentlig betaversion vil være tilgængelig for iPadOS-brugere næste måned på beta.apple.com. iPadOS 16 vil blive tilgængelig til efteråret som en gratis softwareopdatering til iPad (5. generation eller nyere), iPad mini (5. generation eller nyere), iPad Air (3. generation eller nyere) og alle iPad Pro-modeller.

Annonce
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv en kommentar

Nej, USA forbyder IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheders fokus er på at stoppe salget af telekommunikationsudstyr og overvågningsteknologi fra fem navngivne kinesiske virksomheder.
Kongen af klapmobiler er tilbage Motorola Razr 2022 beviser, at tredje gang er lykkens gang. Endelig lever Motorolas klapmobil op til sin ikoniske forgænger.
Lang, men middelmådig levetid Nokia X30 5G er den grønneste telefon fra finske HMD, men ydelsen er ikke imponerende.
Huawei: Sådan undgår du HBO's blokade Huawei bekræfter problemer med streamingtjeneste, men foreslår en løsning.
Topmobiler i 2023 kommer med denne processor Sådan bliver Qualcomms nye processor til markedets dyreste Android-mobiler.
Den perfekte midimobil Google Pixel 7 har stort set alt det, som storebror Pro har – men lidt billigere.
Følg Lyd & Billede