Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lenovo Yoga Tablet nu endelig med ordentlig skærm

Den første Android-tablet fra verdens største pc-producent blev en fuser på grund af en elendig skærm. Men nu kommer opfølgeren, der har fikset problemet.

Skrevet af / 26/02/2014 - 17:59
Lenovo Yoga Tablet nu endelig med ordentlig skærm

“Lenovo Yoga Tablet ville være den perfekte tablet, hvis man kun skulle bruge den med sine ører og hænder. Men den dårlige skærm er en decideret deal-breaker.”

Sådan skrev vi i vores test af den første Yoga Tablet fra Lenovo, som på grund af et meget innovativt og lækkert design, god lyd og laaaang batterilevetid (på 18 timer) virkede meget lovende, men som endte med at skuffe os på grund af en skærm, der var under al kritik.

Men her på Mobile World Congress, mindre end et halvt år efter lanceringen af den første Yoga Tablet, er Lenovo klar med en opfølger, Yoga Tablet 10 HD+, som kommer med bedre kamera, hurtigere processor og ikke mindst, en væsentlig bedre skærm!

Nu har Lenovos Android baserede Yoga-tablet fået en Full HD-skærm med 1920 x 1200 pixel opløsning.
Nu har Lenovos Android baserede Yoga-tablet fået en Full HD-skærm med 1920 x 1200 pixel opløsning.

Den oprindelige Yoga Tablet kunne således blot bryste sig af en 1280 x 800 pixel opløsning på den 10,1” store skærm – samt en meget uskarp og pixeleret billedkvalitet. Mens den nye Yoga Tablet 10 HD+ kommer med 1920 x 1200 pixel Full HD-opløsning. Og en langt højere billedkvalitet, hvis vi skal vurdere ud fra vores første indtryk efter at have set produktet på Lenovos stand på messen.

Processoren er også blevet hurtigere. Forgængeren måtte nøjes med en 1,2 GHz MTK quad-core processor, mens den nye model er udstyret med en Snapdragon 400 quad-core processor på 1,6 GHz.

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ er fremstillet af aluminium og virker som et premium- eller high-end produkt, selvom prisen starter ved blot 2.200 kroner, når produktet kommer i butikkerne i april.
Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ er fremstillet af aluminium og virker som et premium- eller high-end produkt, selvom prisen starter ved blot 2.200 kroner, når produktet kommer i butikkerne i april.

Den nye Yoga Tabet 10 HD+ er ellers identisk med den første model, hvilket blandt andet indebærer, at den har et slags cylinderformet håndtag, der har flere funktioner. For det første giver håndtaget plads til et kraftigt batteri. For det andet gør håndtaget, at brugeren kan holde tablet-computeren med kun én hånd i længere tid ad gangen uden at blive træt i hånden, og for det tredje virker håndtaget også som en stand, der både lader brugeren stille Yoga Tablet på et bord i en 110 grader vinkel og hæver skærmen en smule, hvis tablet-computeren bliver lagt fladt på en overflade.

Tilgængelighed og priser
Den nye YOGA Tablet 10 HD+ kommer til Europa fra april med en vejledende udsalgspris, som starter fra DKK 2.200.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lyd & Billede
Scroll to Top