Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Det er jo hele tre ting!

Samsung havde også både smarte ure og et smart armbånd med på årets mobilmesse. Og de små Galaxy Gear-produkter byder på flere interessante nyheder.

Skrevet af / 25/02/2014 - 03:25
Det er jo hele tre ting!

Samsung lancerede sit første smarte ur, Galaxy Gear, i forbindelse med IFA-messen i Berlin sidste efterår. Men især den ret høje vægt på 74 gram og en kort batterilevetid på kun 24 timer gjorde, at vi havde svært ved at finde begejstringen frem.

Galaxy Gear 2 Neo fylder knap så meget på armen som det første Galaxy Gear.
Galaxy Gear 2 Neo fylder knap så meget på armen som det første Galaxy Gear.

Og Samsung har åbenbart lyttet til kritikken, for de to nye smart-ure, Galaxy Gear 2 og Gear 2 Neo, lover begge at holde to til tre dage på en opladning, og især Gear 2 neo er med sine blot 55 gram en del slankere og mere elegant end det første Galaxy Gear.

Galaxy Gear 2 Neo på billedet herover er ligesom Gear 2 baseret på Samsungs eget Tizen-operativsystem. Ikke på Android.
Galaxy Gear 2 Neo på billedet herover er ligesom Gear 2 baseret på Samsungs eget Tizen-operativsystem. Ikke på Android.

Ganske overraskende er begge smart-ure baseret på Samsungs eget Tizen-operativsystem, som den koreanske elektronikgigant har udviklet i fællesskab med Intel. Dette var ikke noget, Samsung selv gjorde et stort nummer ud af ved lanceringen. Faktisk blev det ikke nævnt med et eneste ord fra scenen, men det er et interessant lille skridt, da der længe har været rygter om en kommende Tizen-baseret smartphone fra den koreanske elektronikgigant. Nu fik operativsystemet så en tyvstart med de nye wearables, og vi glæder os til at se, hvordan det fungerer i praksis.

Vi er ret vilde med det nye Galaxy Gear Fit. Til gengæld er Galaxy Gear 2 stort set lige klodset at have på armen som det første Galaxy Gear smart-ur.
Vi er ret vilde med det nye Galaxy Gear Fit. Til gengæld er Galaxy Gear 2 stort set lige klodset at have på armen som det første Galaxy Gear smart-ur.

Kurvet S-AMOLED skærm holder styr på formen
Udover de to smarte ure havde Samsung også et smart armbånd, Galaxy Gear Fit, med på Mobile World Congress. Gear Fit er vand- og støvafvisende og måler blandt andet hjerterytmen, ligesom armbåndet tæller skridt, kalorier, etc. og kan synkronisere hele herligheden med S Health app’en på Galaxy S5 og en række andre Galaxy-produkter.

DSC00758 kopi

Vi prøvede armbåndet – og selvfølgelig også den lille, kurvede skærm – og den umiddelbare oplevelse var positiv. Det er superlet og meget intuitivt at bladre mellem apps på den lille skærm ved at stryge den ene eller den anden vej med fingeren. Og den måde hvorpå den kurvede skærm følger armens form virker så naturlig, at man hurtigt glemmer, at det er første gang, vi har set sådan et produkt.

På mange måder er Gear Fit måske Samsungs mest spændende nyhed på MWC 2014, for så vidt vi ved har ingen anden producent indtil videre kombineret et smart armbånd med en kurvet OLED-skærm som Samsung har gjort det med Gear Fit.

Fakta om Samsung Galaxy Gear 2 og Gear 2 Neo
Skærm: 1,63” S-AMOLED (320 x 320)
Hukommelse: 512 MB ram / 4 GB lager
Kamera: 2 MP (Gear 2)
Mål og vægt: 36,9 x 58,4 x 10 mm, 68 g (Gear 2) / 37,9 x 58,8 x 10 mm, 55 g (Gear 2 Neo)

Fakta om Samsung Galaxy Gear Fit
Skærm: 1,84” kurvet S-AMOLED
Øvrige funktioner: Vand- og støvafvisende (IP67), accelerometer, gyroskop, Bluetooth 4.0, hjerterytmemåler

Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo vil være tilgængelige i danske butikker fra april. Vejledende udsalgspriser: Samsung Gear 2: 2.495 kr. og Samsung Gear 2 Neo: 1.695 kr. Vi kender endnu ingen detaljer vedrørende Galaxy Gear Fit.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sporingstag til Googles Find My-netværk

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

0
Lyd & Billede
Scroll to Top