Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Huawei erklærer priskrig

Med to premium-produkter til lavpris vil kinesiske Huawei erobre både tablet- og smartphone-markedet.

Skrevet af / 24/02/2014 - 01:19
Huawei erklærer priskrig

Selvom vi nok er flere, som i dag ved, hvad Huawei er for et firma, end tilfældet var for blot 12 eller 18 måneder siden, så har den kinesiske elektronik- og telegigant stadig lang vej igen, hvis de skal indhente store konkurrenter som Samsung, LG og Sony. I hvert fald på de skandinaviske markeder. Hjemmemarkedet i Kina er en anden sag.

Indtil videre har Huawei mest af alt forsøgt at slå sit navn og fast og slå igennem hos forbrugerne med discount-produkter som Huawei Ascend Y300 (til under 1.000 kroner!) og Honor 2, selvom kineserne også har sørget for hævede øjenbryn med den supertynde (blot 6,18 mm) designer-smartphone, Ascend P6.

Men nu skal det være anderledes. Huawei vil stadig være aggressive, når gælder prissætningen af deres produkter, er konklusionen efter firmaets ambitiøse lancering på årets store mobilmesse, Mobile World Congress i Barcelona, men firmaet vil med to nye produkter forsøge at rykke ind på den attraktive gruppe af 18- til 30-årige, som både forventer god kvalitet, godt design og masser af mulighed for at se, skabe og dele indhold med deres tablet og smartphone.

Her en flok unge forbrugere. Det er sådan nogen, Huawei gerne vil kapre flere af som kunder med Ascend G6 4G.
Her en flok unge forbrugere. Det er sådan nogen, Huawei gerne vil kapre flere af som kunder med Ascend G6 4G.

Det første af de to produkter var Ascend G6 4G, som er en lækkert designet smartphone med 4G/LTE. Den kommer med samme 960 x 540 pixel opløsning som LG G2 Mini, der også blev lanceret i løbet af søndagen, men i Ascend G6’s tilfælde er det på en 4,5” skærm og til en forventet pris på lidt under 2.000 kroner.

EUR 249 skal Ascend G6 4G nemlig koste i de fleste europæiske lande, og til den pris er en telefon med quad-core processor, 8 MP + 5 MP kameraer (med 1080p video) og en vægt på blot 115 gram altså et ret godt køb.

Med "Selfie preview windows" og Ascend G6 laver du bedre selvportrætter, lover Huawei.
Med “Selfie preview windows” og Ascend G6 laver du bedre selvportrætter, lover Huawei.

Ascend G6 er proppet med funktioner, som skal gøre den velegnet til at tage billeder og dele dem på forskellige måder med venner og familie. Et godt eksempel er det såkaldte “selfie preview window”, som gør det nemmere at tage de uvurderlige selvportrætter til Facebook og Instagram, og et andet eksempel i samme afdeling er funktionen Auto Face Enhancement, som lynhurtigt giver huden farve og tager livet af de værste hudorme.

Det slanke premium-design har Ascend G6 4G til fælles med Ascend P6, der i en periode var verdens tyndeste smartphone med en tykkelse på blot 6,18 mm.
Det slanke premium-design har Ascend G6 4G til fælles med Ascend P6, der i en periode var verdens tyndeste smartphone med en tykkelse på blot 6,18 mm.

Lignende funktioner har vi set fra Samsung, LG og HTC, men det er første gang, Huawei har gjort så meget ud af de sociale funktioner i en af deres smartphones, og når G6 ikke koster mere, end tilfældet er, så tør vi godt at gætte på, at den kan blive ganske populær hos den unge målgruppe.

Det samme gælder Huaweis nye budget-tablet, MediaPad M1, som til en anbefalet pris på EUR 299, svarende til godt 2.200 kroner, er en del billigere end konkurrerende produkter med samme 8” skærmstørrelse (for eksempel iPad mini og LG G Pad 8.3).

Nej, det er ikke en HTC One. Det er Huawei MediaPad M1.
Nej, det er ikke en HTC One. Det er Huawei MediaPad M1.

Huawei MediaPad M1 kan ved første øjekast med sine fremadrettede stereohøjttalere minde lidt om HTC One. Og den nye tablet har i hvert fald det til fælles med HTC One, at den skal være god til spille musik og vise film. Derfor understøtter den fra fødslen over 20 forskellige video-formater, og er udstyret med en pakke af lydforbedrende software, Huawei kalder for “Super Wide Sound for Speakers”, der angiveligt giver enheden bedre bas og en mere dynamisk lyd, end man er vant til fra sin tablet.

MediaPad M1 understøtter over 20 forskellige videoformater fra fødslen, siger Huawei.
MediaPad M1 understøtter over 20 forskellige videoformater fra fødslen, siger Huawei.

Lige nu er det noget, vi må tage Huaweis ord for, men vi glæder os naturligvis til at lade det komme an på en prøve, når MediaPad M1, ligesom Ascend G6 4G, kommer i butikkerne i løbet af andet kvartal.

Fakta om Huawei Ascend G6 4G:
OS: Android 4.3 Jelly Bean
Skærm: 4,5″ 960 x 540
Processor: 1,2 GHz MSM8926 quadcore
Hukommelse: 1 GB RAM / 8 GB + microSD (op til 32 GB)
Kamera: 8 MP f/2.0 + 5 MP
Trådløst: 802.11 b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 131,2 x 65,3 x 7,85 mm
Vægt: 115 gram
Batteri: 2000 mAh

Fakta om Huawei MediaPad M1:
OS: Android 4.2 Jelly Bean
Skærm: 8″ 1280 x 800 IPS
Processor: 1,6 GHz Kirin910 Cortex-A9 quadcore
Hukommelse: 1 GB RAM / 8 GB + microSD (op til 32 GB)
Kamera: 5 MP + 1 MP
Trådløst: 802.11 a/b/g/n, BT 4.0, 4G LTE
Størrelse: 214,4 x 120,7 x 7,9 mm
Vægt: 329 gram
Batteri: 4800 mAh

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top