Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Billige Android-mobiler fra Nokia

Nokia X kombinerer Android med Microsoft-tjenester.

Skrevet af / 24/02/2014 - 10:25
Billige Android-mobiler fra Nokia

Modelnavnene på de nye telefoner bliver Nokia X, X+ og XL. De nye modeller lander i segmentet mellem de meget billige Asha-mobiler og premiumserien, Lumia.

NOKIA_X-07

Under overfladen er telefonerne baseret på Androids åbne platform, men Nokia har lagt sin egen brugerflade oven på, som minder om Windows Phone 8. Man har altså blokke, som kan flyttes rundt på startskærmen, og apps kan også lægges i mapper.

nokia-x-screen

Desuden er de ved leveringen udstyret med Microsofts egne tjenester som Skype, Onedrive (det nye navn på Skydrive) og Outlook. Nokia bidrager med apps som Here Maps. At man fra Nokias side har valgt at erstatte Googles egne tjenester, kommer ikke som nogen overraskelse.

Apps skal kunne hentes fra Nokias butik, samt fra “flere andre steder”. Det blev ikke sagt direkte. Men det ser ud til, at brugerne må undvære adgang til Android apps fra Google Play store.

Nokia X og X+ har begge en 4-tommers-skærm. Forskellen på de to er, at plus-modellen har mere hukommelse. Nokia X koster 89 euro, og kan købes nu, imens X+ koster 99 euro og frigives i begyndelsen af andet kvartal. Nokia XL har en 5″ IPS-skærm og kommer ligeledes i andet kvartal til en pris på 109 euro. Det er dog endnu ikke bekræftet, om Nokia X-modellerne kommer til Danmark.

Som ventet er prissætningen aggressiv, og Nokia siger, at man håber at kunne slå konkurrenterne i prisklassen gennem bedre design, højere kvalitet og pålidelighed.

nokia_220-group

Nokia fremviste også to virkelig billige mobiler ved morgenens presselancering på Mobile World Congress. Nokia 220 er en tastatur-mobil til udviklingslandene. Den har en 2,4″ skærm og koster 29 euro. Der er også en entry-level model med touchskærm, Asha 230, som koster 45 euro.

umbrella_body_230

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

OnePlus på vej med nye produkter

Heineken lancerer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparationer

Sporingstags til alle Android-mobiler

Smart kombioplader til ferien

Hvad vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite opgraderet

Design din drømmemobil

Kommer der Google-AI i iPhone?

Lettere skift fra iPhone til Android

Se det store billede på din Google Pixel

0
Lyd & Billede
Scroll to Top