Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med kodenavnet “MegaCon” for mega kontrast!

Glem OLED og 8K. IFA-messens mest imponerende TV var et 55 tommers 4K LCD-TV med en kontrast, som vi næppe har set magen til.

Skrevet af / 09/09/2019 - 15:24
IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med kodenavnet “MegaCon” for mega kontrast!

IFA-messen er fuld af TV-skærme med imponerende billedkvalitet, og mange af dem anvender moderne teknologier som OLED, QLED eller 8K-opløsning for at skabe et knivskarpt og kontrastrigt billede. Men det var faktisk en 4K LCD-monitor, der gav os den største overraskelse: Den spøjse Panasonic MegaCon (Mega Contrast) er noget af det sejeste, vi har set! Den har to lag LCD for optimal kontrast og lysstyrke i én og samme skærm.

Panasonic MegaCon

Panasonic MegaCon er en såkaldt Dual Layer LCD-skærm. Den består af et 4K LCD-farvepanel yderst kombineret med et monokromt (sort-hvidt) LCD-panel inderst, som modulerer lysgennemstrømningen fra den direkte LED-bagbelysning.

På denne måde opnår den dimming på pixelniveau (ligesom OLED) kombineret med en lysstyrke på op til 1000 nit (vedvarende) over hele skærmoverfladen. Det resulterer i en kontrast på intet mindre end 1.000.000:1! Desuden har Panasonic MegaCon et meget bredt farvespektrum (99 procent af DCI P3-farverummet).

Panasonic-skærmen var da også en drøm at se på: De kontrastrige naturbilleder bød på en så realistisk gengivelse, at det kan sammenlignes med at opleve naturen i levende live. Råstærk kontrast mellem lyst og mørkt, perfekt lysstyring over hele panelet og en meget naturlig farvegengivelse gav et billede, der nærmest var til at tage og føle på. Et vindue til virkeligheden!

Panasonic MegaCon anvender to lag LCD – et til lys og et til farver – til at skabe fantastisk billedkvalitet. (Grafik: Panasonic)

Professionel studiemonitor

Desværre er Panasonic MegaCon ikke beregnet til forbrugermarkedet, men henvender sig i stedet til TV-stationer, professionelle videoproducenter, filmfarvelæggere og andre, der vil have en optimal HDR-skærm i stort format.

Det er ikke særlig sandsynligt, at vi får teknologien at se i “almindelige” TV’er, da den er meget dyr og krævende at producere og ikke særlig energieffektiv. På grund af det indre LCD-lag, der hæmmer lysgennemstrømningen, kræves der meget kraftigere LED-lys end normalt. Det bruger mere strøm og producerer meget varme – hvilket vi kan bekræfte efter at have mærket strålevarmen fra LCD-panelet på nært hold. Men for pokker, sikke en billedkvalitet!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

Scroll to Top