Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

Hvis du vil have maksimal hastighed på dit trådløse netværk – og er villig til at betale for det – så har Netgear svaret med Orbi Wi-Fi 6 Mesh System.

Skrevet af / 06/09/2019 - 16:46
IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

Man skal selvfølgelig have fibernet for at være garanteret den hurtigste internethastighed derhjemme. I dag kan man abonnere på op til 1 gigabit hastighed, som giver maksimalt 125 megabyte overførsel i sekundet. Det er omtrent samme overførselshastighed som de hurtigst roterende harddiske (SSD’er er meget hurtigere). Hvilket er praktisk, når man arbejder i skyen med tunge arbejdsopgaver som grafik, videoer og musik.

Wi-Fi 6

De hurtigste routere har indtil for nylig været de såkaldte AC-routere. De kan i teorien overføre med over 1 Gbit/s trådløs hastighed. I praksis stopper de dog ved 400-500 Mbit/s, og det er endda, hvis den tilsluttede enhed befinder sig i samme rum som routeren. Det er hurtigt, men stadig ikke den hastighed, du betaler for, hvis du har en gigabit-internetforbindelse.

Men nu kommer Wi-Fi 6, også kendt som AX. Det understøtter i teorien over 10 Gbit/s trådløs hastighed og har reelle hastigheder, der overgår den gigabit-hastighed, vi betaler for hos vores internetudbyder.

Bliver dit trådløse netværk kvalt af for mange tilsluttede dimser? Løsningen hedder Wi-Fi 6.

Lynhurtigt mesh-netværk

Netgear lancerer et Wi-Fi 6 mesh-system til lynhurtigt trådløst hjemmenetværk. Endelig kan du få gigabit-hastighed overalt i dit hjem – forudsat at dine tilsluttede enheder understøtter Wi-Fi 6 (AX). Indtil videre vil næsten intet, du kobler til netværket, understøtte Wi-Fi 6-hastigheder. F.eks. er det stadig kun Samsung, der har smartphones med Wi-Fi 6, og kun deres allernyeste. Såsom den fantastiske Samsung Galaxy Note 10.

Det er dog stensikkert, at der vil komme stadig flere smart-produkter og gadgets, som understøtter Wi-Fi 6. Så er det rart at have et hjemmenetværk, der giver den hastighed, du betaler for.

Men selv om de fleste opkoblede produkter ikke understøtter trådløs gigabit-hastighed, så stjæler det båndbredde fra routeren, hver gang du streamer 4K-video på Netflix eller up- og downloader store filer trådløst over netværket. I betragtning af at et typisk hjem i dag har mellem 20 og 50 netværkstilsluttede produkter, kan man hurtigt kvæle hastigheden på et almindeligt AC-netværk.

Eller som Netgear selv skriver: “Nutidens typiske Wi-Fi-netværk kan sammenlignes med at køre i kø på en firesporet motorvej, mens Orbi Wi-Fi 6 Mesh System er som en 16 spors supermotorvej – flere samtidige kanaler giver øget kapacitet til mere trafik, og det sikrer også, at de hurtigste Wi-Fi-enheder ikke bliver bremset af de langsomme.”

Netgear Orbi Wi-Fi 6 Mesh System, alias RBK852, inkluderer en hoved-router og en trådløs extender, der placeres et strategisk sted i hjemmet for at give den bedst mulige dækning overalt. Pakken kommer midt i december og vil koste hele 6.300 kroner, så du skal være sikker, at du har brug for den, før du klikker på “køb”!

netgear.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

Scroll to Top