Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

NYHED

IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

Mellemprismobil fra Motorola bider de dyre fotomobiler i haserne: Fire kameraer, 48 MP og bredformatvideo på højkant.

Skrevet af / 09/09/2019 - 11:00
IFA 2019: 48 MP zoom-mobil fra Motorola

På IFA-messen i Berlin præsenterede Motorola sin første fire kameraers-smartphone, Motorola One Zoom. Der loves både zoom, supervidvinkel og skarpt nattesyn. Prismæssigt er den i mellemprisklassen, men navnlig hvad angår kameraer ser den ud til at komme til at bide konkurrenternes topmodeller i haserne.

Hovedkameraet er udstyret med en 48 MP-sensor, men formålet er ikke at lave kæmpestore billeder. Ved at bruge fire sensorpixels til hver billedpixel leveres et 12 MP-billede med fire gange så høj lysfølsomhed. Zoom-objektivet, som teknisk set er en telelinse, har en dedikeret sensor på 8 MP, som leverer 3x optisk zoom med høj opløsning. Endelig fanger ultravidvinkelkameraet et billedfelt på 117 grader foran kameraet. Det fjerde kamera er et dybdekamera på 5 MP, der i samarbejde med hovedkameraet kan sløre baggrunden automatisk. Man kan endda ændre skarpheden, efter at billedet er taget, for at få det helt perfekte resultat.

Motorola One Zoom. Foto: Motorola

 

25 MP til selfies
Hvis du frem for omgivelserne foretrækker at tage billeder af dig selv, klarer frontkameraet på 25 MP, ligeledes med Quad pixel-teknik, som giver fire gange højere lysfølsomhed.

Udstyrsmæssigt er vi i den pæne ende, uden at ramme topmodellerne, der til gengæld koster to-tre gange så meget: Processoren er en ottekerners Snapdragon 675 med 4 GB RAM. Skærmen er en OLED-skærm på 6,4″ og bred Full HD-opløsning (2.340 x 1.080). Batteriet er på 4.000 mAh. Skærmen har også en integreret fingeraftrykslæser, som kun vises, når der er brug for den.

Bredformatvideo fra højkantsoptagelse
Smartphones har givet os meget godt. Men vi har på den anden side også fået en uendelighed af videoer optaget i højformat. Noget der matcher dårligt med, at alverdens tv-skærme, monitors og biograflærreder heldigvis stadig ses på den brede led. Det lover Motorola One Zoom at have en løsning på. Her kan man nemlig automatisk skyde bredformat-video fra en mobil, holdt på højkant. Der er jo rigeligt med pixels at tage af…

Pris og tilgængelighed:
Motorola One Zoom koster 2.999 kroner, og kan købes nu hos Elgiganten og teleselskabet 3.

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

IFA 2019: Farveglad trådløs lyd fra JBL

IFA 2019: Se hvad Braun har lavet

IFA 2019: Lyd fra alle sider

IFA 2019: Nyt Panasonic-TV med mega kontrast

IFA 2019: Yale-lås kobles til det smarte hjem

IFA 2019: 55" med 8K-opløsning!

IFA 2019: 48 MP mobil fra Motorola med fire kameraer

IFA 2019: Huawei bekræfter - Mate 30-serien kommer med Android 10

IFA 2019: Pioneer giver den fuld gas i hjemmebiografen

IFA 2019: Mesh-netværk giver ægte trådløs gigabit-hastighed

IFA 2019: Her er dine nye AirPods …. fra Huawei!

IFA 2019: Pioneer holder fast i CD-afspilleren

Scroll to Top