NYHED

IFA 2019: Enkle Wi-Fi-højttalere fra JBL

Større udvalg af trådløse højttalere og raffinerede helt trådløse hørepropper.
forfatter

Det går åbenbart godt for JBL’s trådløse højttalere, for under IFA-messen i Berlin fejrede de, at de har solgt 100 millioner styk. Så hvorfor ikke fortsætte med at udvikle noget, der fungerer?

Den sjoveste nyhed var uden tvivl en ny version af deres lavalampe-lignende højttaler. Den nye JBL Pulse 4 har så store lyspaneler, at det er svært at se, at det er en højttaler (til forskel fra JBL Pulse 3).

En mere lysstærk højttaler bliver svær at finde. (Foto: Lyd & Billede)

Lysshowet kan skræddersys fra JBL Connect-app’en, og man kan koble op til 100 højttalere sammen for mere lyd med synkroniserede effekter. Den har fået en opadrettet fuldtone-enhed, men er stadig vandtæt i henhold til IPX7.

Batteriet holder i 12 timer og oplades med USB-C. JBL Pulse 4 kommer til oktober og vil koste ca. 1.600 kroner.

Ud over sort fås JBL Link i fem andre farver. (Foto: JBL)

Mere overraskende var de nye JBL Link Wi-Fi-højttalere med indbygget Google Assistant. De er ikke nogen erstatning for multirumshøjttalere, men er en god mellemting mellem store stemmestyrede højttalere og små højttalere med svagere lyd såsom Google Home Mini.

JBL Link Portable er – som navnet antyder – en genopladelig højttaler, som man kan tage med på badeværelset, da den er vandtæt. JBL Link Music er stationær, men til gengæld får man bedre lydkvalitet. Begge har indbygget Google Assistant, og man kan streame musik til dem med Chromecast eller AirPlay 2. Hvis man ikke kan bruge Wi-Fi, er der også Bluetooth-tilslutning. Begge højttalere kommer til november, og de vil koste henholdsvis 850 og 1.100 kroner.

Nye hørepropper

Helt trådløse hørepropper sælger som varmt brød lige nu, og JBL har derfor suppleret de nyligt udsendte JBL Tune 120TWS med de dyrere JBL Live 300TWS. De har støjreduktion, men man kan vælge at lukke en del lyd ind eller åbne dem helt, hvis man vil tale med nogen. De understøtter også stemmeassistenter og er vandafvisende i henhold til IPX5.

Luk larmen ude med de helt trådløse Live 300TWS. (Foto: Lyd & Billede)

Batteriet holder i seks timer og kan oplades to gange med lade-etuiet. Ti minutters hurtigopladning giver en times ekstra lytning.

De kommer i november til 149 euro (ca. 1.100 kroner).

JBL fremviste også en ny serie af soundbars under navnet JBL BAR, som du kan læse mere om her.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.