Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nikon laver 360-graders-actionkamera

Nikon vil være med på actionscenen. Det kompakte og robuste KeyMission 360 VR-kamera filmer hele vejen rundt.

Skrevet af / 05/01/2016 - 21:14
Nikon laver 360-graders-actionkamera

Nikon er velkendte på det professionelle kameramarked, hvor de foretrækkes af presse- og sportsfotografer. Men de er et ubeskrevet blad, når det gælder actionvideo. Her sidder GoPro tungt på markedet.

Nu vil Nikon have del i actionkagen. Det sker i første omgang med VR-kameraet KeyMission 360, som netop er blevet introduceret på CES-messen i Las Vegas.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
“Det er en milepæl for Nikon, at vi i dag lancerer et actionkamera”, sagde Tadashi Nakayama, der er vicepræsident for Nikon. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Kameaet har fiskeøjeobjektiver på for- og bagside, og billederne fra disse samles i kameraet til et komplet 360-graders billede i 4K-opløsning.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Actionfotograf og Nikon-ambassadør Corey Rich blev sat til at afprøve KeyMission 360 under ekstreme forhold, som blandt andet omfattede whiteriver kajaksejllads og klatring.

VR-foto er ikke nyt men det har hidtil været noget, der krævede dyrt, tungt, specialbygget udstyr. Det her er ikke bare et kamera – det er en teknologi, som ændrer på reglerne for fotografering.” sagde han, og fortsatte:

Jeg har hidtil arbejdet bag kameraet, Men nu er der ikke længere noget, der hedder bag kameraet, så jeg kan ikke gemme mig.

Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede
At arbejde med et kamera, der filmer alt omkring sig, har givet nye udfordringer, og Corey Rich måtte eksperimentere med nye metoder og billedvinkler, blandt andet for at undgå, at kameraets egen skygge kom ind i billedet. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

Kameraet er let nok til at blive monteret på en drone og robust nok til at tåle både rystelser, støv, vand og kulde. KeyMission er i sig selv vandtæt til 30 meters dybde, og blandt tilbehøret er et dykkerhus, samt monteringsudstyr til alle formål.

Nikon KeyMission 360 kommer til salg i foråret. Prisen kendes ikke endnu, men det bliver det første i en serie af actionkameraer fra Nikon, der sandsynligvis også vil indeholde mere gængse modeller uden 360-graders optik.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

0
Lyd & Billede
Scroll to Top