Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Slanke og skarpe tv-nyheder fra Sony

Sonys nye topmodeller er Android-baserede og forberedt for HDR-billedkvalitet. Og de sidemonterede højttalere er forsvundet!

Skrevet af / 18/01/2016 - 17:02
Slanke og skarpe tv-nyheder fra Sony

I 2015 introducerede Sony den slanke og superlækre designskærm X90C. Sony vil beholde det samme lækre formsprog i modelåret 2016, men det udvides nu til at gælder for flere modeller i sortimentet.

Minimalistisk design
Forskellen er dermed tydelig, når man ser på den nye topmodel fra Sony, Bravia XD9305: Det første, man lægger mærke til er, at de store sidemonterede højttalere fra sidste års model er væk. Det er på en måde lidt trist, da Sonys skærme stod for noget af den bedste lydkvalitet, vi havde hørt fra et TV. Men samtidigt fornuftigt, da det var en dyr løsning, der i mange tilfælde var en overflødige finesse. Da Sony i år har satset på minimalistisk design, betyder det nok, at de har erkendt, at de, der søger et high-end 4K-tv, gerne har et separat lydsystem, der mactcher i kvalitet!

Modellerne i XD9305-serien er kun 11,8 mm på det tyndeste. For at opnå dette har Sony udviklet en kant-LED-teknik, de kalder Slim Backlight Drive, som kombinerer god lysstyring med slankt design.

Foto: Audun Hage, Lyd & Billede
Bagsiden af ​​Sony 65XD93 er helt ren, med forbindelser og kabler skjult bag et dæksel. Foto: Audun Hage, Lyd & Billede

Bravia XD94
Det virkelige flagskib fra Sony i år bliver imidlertid XD94, en specialudgave på hele 75″ og fuldt LED-backlight med lokal dimming (Full Array LED Backligt). Både XD93 og XD94 er klar til HDR-video, men XD94 vil få en klar fordel i form af bedre lysstyring, lyssstyrke og kontrast hen over skærmfladen.

Foto: Sony
Sony Bravia KD-75XD9405. Foto: Sony

Ud over XD93/94 vil Sony også lancere to mere overkommelig serier af 4K-skærme (SD85 og XD85), med størrelser op til 85(!) tommer, alle med Android TV smartsystem indbygget.

Dette års udvalg af BRAVIA 4K Ultra HD-TV fra Sony er tilgængelig i Europa fra foråret 2016.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.
Scroll to Top