CES 2016

En af verdens største tv-producenter er kinesisk. Deres nye tv’er er verdens tyndeste med local dimming.
Annonce
Annonce
forfatter

Xclusive er topmodellen i kinesiske TCL’s S99-serie. Det er udstyret med avanceret teknologi såsom kvantepunkter (Quantum Dots) – lysdioder, der kun er nogle få nanometer i størrelse – lokal dæmpning af bagbelysningen (local dimming) og højt dynamisk omfang (HDR), som giver ekstra kontrast.

Apparatet er efter sigende udstyret med en særlig “slim” lokal dæmpningsteknologi, der reducerer den optiske distance til 5 mm – hvilket har gjort det muligt at finde den store kagerulle frem og gøre Xclusive til verdens tyndeste Quantum Dot-tv med local dimming.

Kvantepunkter
Kvantepunkter er ekstra små lysdioder, det kun måler 5-20 nanometer. Fordelene i forhold til traditionelle LCD-paneler er skarpere billeder og rigere farver til en lavere pris end OLED.

Lokal dæmpning af bagbelysningen gør, at mørke dele af skærmbilledet kan gengives med meget lidt baglys, mens man kan skrue op for lysstyrken i de lyse områder og på den måde fremtvinge et større dynamisk omfang, end hvis alt baglyset gik op og ned med informationen i billedet.

HDR og udvidet farverum
Vi bliver lovet en billedkvalitet helt i top. HDR giver større kontrast mellem det sorteste sorte og det lyseste lys, og en bredere farveskala (Wide Color Gamut) giver dybere, rigere farver. TCL har også lagt vægt på lydkvaliteten og udstyret tv’et med højttalere fra Harman Kardon – alt sammen for at give en virkelig opslugende tv-oplevelse.

Tv’et er supertyndt med en helt glat bagside uden hverken skruer eller sprækker, hvilket giver en sammenhængende og ensartet struktur. Prikken over i’et på et gennemført lækkert produkt.

Tilgængelighed
65 tommers versionen af THC Xclusive – U65S9906 – kommer til de europæiske butikker i andet halvår af 2016. Prisen er ikke oplyst, men vi regner med, at det bliver billigere end konkurrerende modeller fra mere kendte tv-producenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Optrapper kampen mod Sonos med Sound Bar 550.
Laser giver kraftigt lys i op til 150 tommers størrelse.
De to kinesiske mobilproducenter vil fremover udvikle produkter i fællesskab.
Nu kan du glæde dig til mere pomp, pragt, intriger – og sex – blandt det bedre borgerskab i 1800-tallet.
Reporter-udgave med kevlar
Premieren på den 25. James Bond-film flyttes til efteråret.
Med endnu en global streamingaktør på det nordiske markedet optrappes kampen om streamingabonnenterne.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.