TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Supertyndt Ultra HD-tv fra TCL

En af verdens største tv-producenter er kinesisk. Deres nye tv’er er verdens tyndeste med local dimming.

forfatter
Publiceret 12/01/2016 - 04:56

Xclusive er topmodellen i kinesiske TCL’s S99-serie. Det er udstyret med avanceret teknologi såsom kvantepunkter (Quantum Dots) – lysdioder, der kun er nogle få nanometer i størrelse – lokal dæmpning af bagbelysningen (local dimming) og højt dynamisk omfang (HDR), som giver ekstra kontrast.

Apparatet er efter sigende udstyret med en særlig “slim” lokal dæmpningsteknologi, der reducerer den optiske distance til 5 mm – hvilket har gjort det muligt at finde den store kagerulle frem og gøre Xclusive til verdens tyndeste Quantum Dot-tv med local dimming.

Kvantepunkter
Kvantepunkter er ekstra små lysdioder, det kun måler 5-20 nanometer. Fordelene i forhold til traditionelle LCD-paneler er skarpere billeder og rigere farver til en lavere pris end OLED.

Lokal dæmpning af bagbelysningen gør, at mørke dele af skærmbilledet kan gengives med meget lidt baglys, mens man kan skrue op for lysstyrken i de lyse områder og på den måde fremtvinge et større dynamisk omfang, end hvis alt baglyset gik op og ned med informationen i billedet.

HDR og udvidet farverum
Vi bliver lovet en billedkvalitet helt i top. HDR giver større kontrast mellem det sorteste sorte og det lyseste lys, og en bredere farveskala (Wide Color Gamut) giver dybere, rigere farver. TCL har også lagt vægt på lydkvaliteten og udstyret tv’et med højttalere fra Harman Kardon – alt sammen for at give en virkelig opslugende tv-oplevelse.

Tv’et er supertyndt med en helt glat bagside uden hverken skruer eller sprækker, hvilket giver en sammenhængende og ensartet struktur. Prikken over i’et på et gennemført lækkert produkt.

Tilgængelighed
65 tommers versionen af THC Xclusive – U65S9906 – kommer til de europæiske butikker i andet halvår af 2016. Prisen er ikke oplyst, men vi regner med, at det bliver billigere end konkurrerende modeller fra mere kendte tv-producenter.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
AMD og Razer arbejder på at skabe en ny standard.
Sonys nye topmodeller er Android-baserede og forberedt for HDR-billedkvalitet. Og de sidemonterede højttalere er forsvundet!
Lancerer tre nye modeller i Music Flow-serien.
Den legendariske DJ-pladespiller Sl-1200 genopstår med flere forbedringer, og kommer også i en specialudgave.
Onkyo lancerer tre flagskibsmodeller til højtopløst lyd.
En af verdens største tv-producenter er kinesisk. Deres nye tv’er er verdens tyndeste med local dimming.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend