CES 2016

En af verdens største tv-producenter er kinesisk. Deres nye tv’er er verdens tyndeste med local dimming.
forfatter

Xclusive er topmodellen i kinesiske TCL’s S99-serie. Det er udstyret med avanceret teknologi såsom kvantepunkter (Quantum Dots) – lysdioder, der kun er nogle få nanometer i størrelse – lokal dæmpning af bagbelysningen (local dimming) og højt dynamisk omfang (HDR), som giver ekstra kontrast.

Apparatet er efter sigende udstyret med en særlig “slim” lokal dæmpningsteknologi, der reducerer den optiske distance til 5 mm – hvilket har gjort det muligt at finde den store kagerulle frem og gøre Xclusive til verdens tyndeste Quantum Dot-tv med local dimming.

Kvantepunkter
Kvantepunkter er ekstra små lysdioder, det kun måler 5-20 nanometer. Fordelene i forhold til traditionelle LCD-paneler er skarpere billeder og rigere farver til en lavere pris end OLED.

Lokal dæmpning af bagbelysningen gør, at mørke dele af skærmbilledet kan gengives med meget lidt baglys, mens man kan skrue op for lysstyrken i de lyse områder og på den måde fremtvinge et større dynamisk omfang, end hvis alt baglyset gik op og ned med informationen i billedet.

HDR og udvidet farverum
Vi bliver lovet en billedkvalitet helt i top. HDR giver større kontrast mellem det sorteste sorte og det lyseste lys, og en bredere farveskala (Wide Color Gamut) giver dybere, rigere farver. TCL har også lagt vægt på lydkvaliteten og udstyret tv’et med højttalere fra Harman Kardon – alt sammen for at give en virkelig opslugende tv-oplevelse.

Tv’et er supertyndt med en helt glat bagside uden hverken skruer eller sprækker, hvilket giver en sammenhængende og ensartet struktur. Prikken over i’et på et gennemført lækkert produkt.

Tilgængelighed
65 tommers versionen af THC Xclusive – U65S9906 – kommer til de europæiske butikker i andet halvår af 2016. Prisen er ikke oplyst, men vi regner med, at det bliver billigere end konkurrerende modeller fra mere kendte tv-producenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.